Suomiška žuvienė


Patiekalo šalis: Suomija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1 kg šviežių žuvų
1 svogūnas
1 poras
4 bulvės
1 šaukštas miltų
1 stiklinė pieno
1 lauro lapelis
3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų
2 šaukštai smulkintų krapų
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų

Gaminimas:

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles.
Pakepinkite supjaustytą svogūną.
Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite.
Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves.
Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min.
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min.
Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

Pagal receptai.ten.lt

Tinka vartoti su:

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!