Ilgieji makaronai su jūros gėrybių padažu

Ingridientai:
500g nuvalytų kalmarų ar sepijų,
2 skiltelės smulkinto česnako,
125ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
6 išlukštentos krevetės, paliekant galvą ir žnyples,
6 didelės karališkos krevetės,
6 nuvalyti vėžiai, galvas palikti,
500g lakštinių (ilgieji makaronai),
125ml sauso baltojo vyno,
Druska, 1,5 litro karšto žuvies sultinio.
Gaminimas
Supjaustykite jūros gėrybes mažais gabalėliais, žnyples perskelkite pusiau. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 1-2 minutes. Sudėkite jūros gėrybes ir pakepinkite ant vidutiniškai karštos ugnies 5 minutes. Lakštinius virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko, dideliame puode pasūdyto vandens. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Supilkite vyną, pagardinkite druska, pakaitinkite maždaug 5 minutes, palaipsniui pilant karštą žuvies sultinį ir maišant, kol lakštiniai suminkštės. Pagardinkite druska ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!