25 rezultatų ieškant "buvo"

Ispaniška mišrainė Saladidzia

Išvirti bulves, kiaušinius, morką. Jau išvirtus produktus sutarkuoti burokine tarka. Iš tuno gerai nusunkti aliejų kuriame buvo. Majonezo druskos ir viska gerai išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos suktinukai su alyvomis

1. Ant kiekvieno veršienos eskalopo dedame pusiau sulenktą kumpio gabalėlį. Suktinuką susukame ir surišame virtuviniu siūlu. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame veršienos suktinukus su svogūnais. Pagardiname čiobreliais ir mairūnais, druska ir pipirais. Suberiame kubeliais pjausty..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Rabarbarų ir varškės apkepas

Rabarbarus supjaustyti ir uždengus 30 minučių palaikyti karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kur buvo laikomi rabarbarai), gerai išmaišyti ir dėti į riebalais išteptą keptuvę. Ap..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su obuoliais

Kiaušinių trynius nuo baltymų atskirti. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti. Sudėti į masę varškę ir grietinę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, tada suberti manų kruopas ir miltus ir toliau maišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinis tortas

Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių tem..

Recepto vertinimas: 0

Kepta žąsis ar kalakutas su obuoliais

Paukščio vidų ir išorę įtrinti druska ir citrinos sultimis. Obuolius ir slyvas sukimšti į vidų ir užsiūti. Iš didesnių obuolių išimti sėklides. Paukštį padėti į keptuvą ant nugaros. Kalakutą iš viršaus galima patepti ištirpintu sviestu ar grietine. Paukštį apkepinti orkai..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Kiškis, troškintas su vynu ir svogūnais

Dali lašinukų supjaustyti pailgais trypeliais ir prismaigstyti kiškį. Likusius paspirginti, įdėti kiškį ir apkepinti iš visų pusių. Sudėti nuvalytas svogūnų galvutes, jas taip pat pakepinti. Paskui įpilti vyno, sultinio ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Baigiant tro..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti veršienos griežinėliai grietinės padaže

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais, pamušti, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, alyvų aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų prieskoninių daržovių ir uždengus laikyti 2-3 valandas šaltai, (žemesnėje kaip 8C). Išimtus iš marianto mėsos griežinėlius apvolioti miltais..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių uogienė

Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens -- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vais..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos rūgštynės

Rūgštynes nuplaukite, nujaukite kotelius. Užpilkite verdančiu vandeniu ir taip palaikykite 2 minutes. Po to išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite vandeniu, kuriame buvo plikomos. Stiklainius su uždėtais (neužsuktais) dangteliais sudėkite į puodą su 90 laipsnių vandeniu ir ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiedinio kopūsto žiedinėlius išskistykite. Juos apipilkite verdančiu marinatu ir taip palaikykite 3 min. Po to išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą, kuriame kopūstai buvo mirkomi. Stiklainius sudėkite į 95 laipsnių vandens puodą ir ta..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SVARAINIAIS

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui ..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta vištiena

Paruošta višta supjaustoma, nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinama svieste. Paskui mėsa sudedama į puodą, užpilama karštu sultiniu ar vandeniu, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir, uždengus indą, ..

Recepto vertinimas: 0

Ąsotis (boba)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla sudedama į riebalais pateptą ąsotį. Kai dar kartą pakyla, su ąsočiu statoma į krosnį ir kepama apie 1 val. Iškepus ir atvėsinus, ąsotis sudaužomas, šukės atsargiai nurenkamos ir išmetamos. K..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Lydeka, šutinta su daržovėmis

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

RYŽIŲ PAPLOTĖLIAI

I ryzius sudedame smulkiai supjaustyta virta kiausini, imusame zalius kiausinius, iberiame druskos ir dziuveseliu. Turi buti rankomis minkoma mase, is kurios padarome nedidelius paplotelius. Juos is abieju pusiu apkepame keptuveje kol graziai aprus. Pateikiama: su uogiene ar grietine ir cukrumi arba..

Recepto vertinimas: 0

JOGURTINIS TORTAS

Baltymus isplakti su trupuciu cukraus ir sudeti puse vanilinio cukraus. Atskirai isplakti trynius ir pamazu ismaisyti su baltymais. Sudeti miltus, kepimo miltelius ir krakmola, atsargiai ismaisyti. Tesla sudeti i riebalais istepta forma ir iskepti, kepti 15 min. 200 laipsniu temperaturoje. Biskvita ..

Recepto vertinimas: 1

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

Ungurys prieskoninių žolelių padaže

Ungurius isvalykite ir nulupkite oda. Ungurius supjaustykite 4cm ilgio gabaleliais, uzpilkite vynu, iberkite truputi druskos, pipiru ir pakaitinkite iki virimo. I puoda idekite 50g sviesto ir pakaitinkite. Sudekite priekonines zoleles, unguriu gabalelius ir gerai ismaisykite. Pabarstykite miltais, i..

Recepto vertinimas: 0

UPĖTAKIS SU BRAŠKĖMIS

Zuvis apslakstyti apelsinu sultimis ir palikti pastoveti apie 20 min. Braskes nuplauti ir nuvarvinti. 300 g uogu sutrinti, sudeti cukraus pudra, apelsino zievele, muskato riesuti ir ziupsneli druskos. Sudeti i karsciui atsparu inda, kurio dugnas ir sieneles pries tai buvo isteptos 1 saukstu sviesto...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: buvo