25 rezultatų ieškant "buvo"

Veršienos suktinukai su alyvomis

1. Ant kiekvieno veršienos eskalopo dedame pusiau sulenktą kumpio gabalėlį. Suktinuką susukame ir surišame virtuviniu siūlu. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame veršienos suktinukus su svogūnais. Pagardiname čiobreliais ir mairūnais, druska ir pipirais. Suberiame kubeliais pjausty..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Rabarbarų ir varškės apkepas

Rabarbarus supjaustyti ir uždengus 30 minučių palaikyti karštame saldžiame vandenyje. Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kur buvo laikomi rabarbarai), gerai išmaišyti ir dėti į riebalais išteptą keptuvę. Ap..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota veršiena su grietine

Mėsą supjaustyti, pamušti, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų daržovių ir uždengus palaikyti 2 valandas šaltai. Tada mėsą apvolioti miltuose, pakepinti, sudėti į puodą, įpilti marinato, vandens, sudėti prieskonius ir troškinti 20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta višta

Paruoštą vištą iš vidaus įtrinti druska, apibarstyti prieskoniais ir pakepti. Įpilti vandens, citrinos sulčių, sudėti supjaustytas daržoves ir troškinti. Į skystį, kuriame buvo troškinama įdėti miltų ir pagaminti padažą. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su obuoliais

Kiaušinių trynius nuo baltymų atskirti. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti. Sudėti į masę varškę ir grietinę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, tada suberti manų kruopas ir miltus ir toliau maišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Kiškis, troškintas su vynu ir svogūnais

Dali lašinukų supjaustyti pailgais trypeliais ir prismaigstyti kiškį. Likusius paspirginti, įdėti kiškį ir apkepinti iš visų pusių. Sudėti nuvalytas svogūnų galvutes, jas taip pat pakepinti. Paskui įpilti vyno, sultinio ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Baigiant tro..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti veršienos griežinėliai grietinės padaže

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais, pamušti, užpilti marinatu, pagamintu iš sulčių, alyvų aliejaus, supjaustyto svogūno, tarkuotų prieskoninių daržovių ir uždengus laikyti 2-3 valandas šaltai, (žemesnėje kaip 8C). Išimtus iš marianto mėsos griežinėlius apvolioti miltais..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena troškinta su lašiniukais ir bulvėmis

Lašiniukus ir mėsą, supjaustytus kubeliais, apkepinti kartu su susmulkintu svogūnu. Apibarstyti druska, pipirais, įdėti smulkiai sukapoto česnako, įpilti šiek tiek vandens ir troškinti, kol mėsa pasidarys apyminkštė. Tada ant viršaus sudėti nedideliais gabalėliais supjaustytus pomid..

Recepto vertinimas: 0

Kepta įdaryta višta

Vištą paruošti. Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti. Apvirtą mėsą, pakeptas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti. Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiedinio kopūsto žiedinėlius išskistykite. Juos apipilkite verdančiu marinatu ir taip palaikykite 3 min. Po to išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą, kuriame kopūstai buvo mirkomi. Stiklainius sudėkite į 95 laipsnių vandens puodą ir ta..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SVARAINIAIS

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui ..

Recepto vertinimas: 3

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos apkepas

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, s..

Recepto vertinimas: 5

Šveicariškas bulvių troškinys

Bulvės išverdamos, nulupamos ir stambiai sutarkuojamos. Lašiniai supjaustomi kubiukais ir paspirginami ant silpnos ugnies. Į juos sudedamos paruoštos bulvės, supilamas pienas, grietinėlė ir sumaišoma. Keptuvė uždengiama dubeniu dugnu j viršų ir kepama. Po 10—15 min. bulvės išverč..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Lydeka, šutinta su daržovėmis

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puodą ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių (ar kitos rūgšties), sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žie..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta lydeka

Nuvalyta, nuplauta ir nusausinta žuvis supjaustoma skersai pailgais gabalais, pasūdoma, pabarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama riebaluose. Sudedama į puodą, įpilama citrinos sulčių ar baltojo vyno, sultinio, sudedamas susmulkintas svogūnas, morka ir troškinama 15—20..

Recepto vertinimas: 3

Troškintas grybais įdarytas upėtakis

Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis su..

Recepto vertinimas: 4

Avienos troškinys su pupomis

Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais su kaulais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti druskos, prieskonių, ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišy..

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

Ungurys prieskoninių žolelių padaže

Ungurius isvalykite ir nulupkite oda. Ungurius supjaustykite 4cm ilgio gabaleliais, uzpilkite vynu, iberkite truputi druskos, pipiru ir pakaitinkite iki virimo. I puoda idekite 50g sviesto ir pakaitinkite. Sudekite priekonines zoleles, unguriu gabalelius ir gerai ismaisykite. Pabarstykite miltais, i..

Recepto vertinimas: 0

UPĖTAKIS SU BRAŠKĖMIS

Zuvis apslakstyti apelsinu sultimis ir palikti pastoveti apie 20 min. Braskes nuplauti ir nuvarvinti. 300 g uogu sutrinti, sudeti cukraus pudra, apelsino zievele, muskato riesuti ir ziupsneli druskos. Sudeti i karsciui atsparu inda, kurio dugnas ir sieneles pries tai buvo isteptos 1 saukstu sviesto...

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su svarainiais

Cukinija nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti kubeliais. Paruosta cukinija blansiruoti 80 C pasaldintame ir parugstintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis ir isimti seklas.Cukinijas ir svarainius sluoksniais deti i pasterizavimui paruostu..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: buvo