Varškės apkepas su obuoliais

Neseniai iš Ikiuko parsinešiau obuolių pyrago receptą. Paveikslėlyje jis taip gražiai ir gardžiai atrodė, kad susigundžiau išsikepti. Tai vat kepinys pavyko , tikrai buvo gardus, bet į pyragą man jis buvo nelabai panašus, tad leidau sau jį pervadinti į apkepą.

Ingridientai:

600 g varškės, geriau riebesnės , kokių 9 proc. riebumo
700 g obuolių (tinka antaniniai , grapštai)
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
sauja razinų (išmirkytų)
150 g cukraus
200 g grietinės (tikros o ne riebalų mišinio)
2 šaukštai manų kruopų
1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Kiaušinių trynius nuo baltymų atskirti. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti. Sudėti į masę varškę ir grietinę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės, tada suberti manų kruopas ir miltus ir toliau maišyti. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaustyti skiltelėmis, sudėti į tešlą , suberti išmirkytas razinas ir išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių karščio apie 45min, jei forma gilesnė gali tekti kepti apie 1 valandą.

Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!