Svarainių uogienė

Ingridientai:
1 kg paruoštų svarainių,
1,3 kg cukraus,
2 stiklinės vandens
Gaminimas
Nuplautus svarainius supjaustyti griežinėliais, išimti sėklaiizdžius ir pasaldintame vandenyje (1 l vandens 100 g cukraus) plikyti 5-8 min. Iš vandens, kuriame buvo plikomi svarainiai, ir 800 g cukraus išvirti sirupą, pakaitinti iki virimo (bet neužvirinti), sudėti svarainius ir 4-5 vai. palaikyti. Po to virti 5-7 min. ir vėl 4-5 vai. palaikyti. Tą patį, subėrus likusį cukrų, kartoti 4 kartus.
Dar karštą uogienę supilstyti į švarius stiklainius ir uždaryti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!