Virta višta su ryžiais

Ingridientai:
višta (1-1,5kg.),
3-4 morkos,
10 kvapiųjų pipirų,
šaukštelis cukraus,
šaukštas kmynų,
šaukštas druskos.
Gaminimas
Malti pipirai sumaišomi su cukrumi, kmynais ir druska. Tuo mišiniu iš išorės ir iš vidaus įtrinama višta. Taip paruošta šaltai laikoma parą.

Virti labiau tinka senesnės vištos, o kepti - jaunesnės. Į puodą įpilama 2,5-3l. vandens, sumetamos išilgai perpjautos morkos, o kai vanduo užverda, įdedama višta. Verdama ant silpnos ugnies apie valandą, po to puodas nukaičiamas. Višta dedama į pusdubenį, užliejama baltuoju padažu, o aplink prikrečiama virtų birių ryžių. Puošiama obuolių skiltelėmis ir virtomis džiovintomis slyvomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!