Baltojo šokolado sausainukai

Ingridientai:
500 g lazdyno riešutų,
200 g cukraus,
250 g minkšto sviesto,
125 g medaus,
125 ml tirštos grietinėlės,
1/4 šaukštelio druskos,
180 g kapoto baltojo šokolado,
125 g kapoto pusiau saldaus juodojo šokolado.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C.

Paruoškite tris kepimo skardas. Mažoje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą kartu su medumi, grietinėle ir likusiu cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite ir virinkite 1 minute. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite riešutinį mišinį ir pasūdykite. Sukrėskite po šaukštelį mišinio ant kepimo skardų, kas 8 cm vienas nuo kito.

Kepkite po vieną skardą, kol sausainukai įgaus auksinę spalvą, 8-10 minučių. Atvėsinkite skardoje, kol sausainukai sustandės, apie 5 minutes. Ištirpinkite baltąjį šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Vieną sausainuko pusę apliekite baltuoju šokoladu. Prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens ištirpinkite pusiau saldų šokoladą. Aptepkite juo baltuoju šokoladu aplietą paviršių. Palaikykite, kol sustings, apie 30 minučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!