Menkė, kepta su bulvėmis

Ingridientai:
800 g šaldytos menkės minkštimo,
1 šaukštas miltų ar džiūvėsėlių,
100 g sviesto ar lašiniukų,
truputis maltų pipirų,
druskos,
1 kg bulvių,
2 stiklinės baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Atšildyta menkė supjaustoma gabalais, apibarstoma pipirais, druska ir pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose. Sudedama į keptuvą ant plonai supjaustytų lašiniukų ar sviesto, apdedama bulvių griežinėliais, kad žuvies nesimatytų. Palaistomą tirpytu sviestu, užpilama baltuoju padažu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama orkaitėje 15—20 min.

Patiekiama sudėta į pusdubenį, užpilta tuo pačiu padažu, kuriame kepė, papuošta žalumynais, apdėta virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis. Atskirai duodama kopūstų salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!