5 rezultatų ieškant "baklazana"

Baklažanas

Nuplauname ir supjaustome baklažaną apskritimais dar karta nuplauname ir įtriname druska. Pakaukiame kelias minutes. Nuplauname dar karta. Įkaitiname keptuve ir pilame aliejaus arba sviesto. Mirkom baklažano gabaliukus į miltus ir dedame į keptuvę.Kepti kol apsrk..

Recepto vertinimas: 4

Pikantiški baklažanai

Baklažaną nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais.Apvolioti miltuose ir apkepti aliejuje.Iš grietinės ir labai smulkiai supjaustytų česnakų bei prieskonių (pipirų, mairūno ar kt. mėgstamų) padaryti padažą. Baklažanus ir padažą sluoksniais sudėti į gilų dubenėlį ir 6 val...

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su pomidorais ir sūriu

Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarst..

Recepto vertinimas: 0

Keptas baklažanas tešloje (foto)

Baklažaną gerai nuplauti ir nenulupus supjaustyti 0,5cm - 1cm storio griežinėliais. Miltus užpilti vandeniu, sudėti prieskonius, gerai išmaišyti (tešlos konsistencija turi būti panaši į jogurto). Taip pat į tešlą galima įdėti susmulkinto svogūno, ciberžolės, nuo kurios blynelia..

Recepto vertinimas: 5

Lietiniai su morkomis ir baklažanais

Įdarui morkas išvirti ir atšaldyti, tada jas 30 min. mirkyti saldintame vandenyje. Baklažaną nulupti, supjaustyti šiaudeliais ir kepti įkaitintuose riebaluose, kol pagels. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Morkas susmulkinti šiaudeliais kaip ir baklažanus, tada sumaišyti su svogūnais ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: baklazana