Lietuviški baklažanai


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

vidutiniai baklažanai
4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 šaukšteliai aštrių garstyčių
1 šaukštelis druskos
8 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai aliejaus

Gaminimas:

Baklažanai nuplaunami, išilgai perpjaunami, apibarstomi druska ir 15 minučių paliekami, kad įsisūrėtų. 2 šaukštai aliejaus įkaitinami troškintuve. Druska nuo baklažanų nuvaloma, du trečdaliai minkštimo išskobiama. Baklažanai iš visų pusių apkepami aliejuje, atvėsinami ir ištepami garstyčiomis. Svogūnai ir česnakai nulupami, smulkiai supjaustomi su išskobtu minkštimu, viskas apkepinama likusiame aliejuje ir sukrečiama į baklažanus.

Orkaitė įkaitinama iki 200. Kiekviena baklažano pusė užpilama 1 šaukštu džiūvėsėlių, apdedama sviesto drožlėmis, apibarstoma rozmarinais. Kita žalumynų šakelė išdėliojama troškintuve tarp baklažanų. Ant vidutinio orkaitės įtvaro baklažanai iškepa per 15 minučių. Prie jų tinka ryžiai su pomidorų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!