Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/33

Suomiška žuvienė

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ..

Recepto vertinimas: 4

Šiupininė su mėsa ir grybais

Iš kaulų, mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį ir iškošti. Svogūną supjaustyti ir kartu su paruoštais grybais ir pomidorų tyre ištroškinti svieste. Jautieną, kumpį, pieniškas dešreles supjaustyti smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupti, išilgai perpjauti į ..

Recepto vertinimas: 0

Porų apkepas

Is miltu, varskes, 1 kiausinio ir pieno uzminkyti tesla. Ja iskocioti ir iskloti aliejumi pateptoje skardoje. Porus supjaustyti ir apkepti aliejuje, sumaisyti su ryziais, 2 plaktais kiausiniais, paskaninti prieskoniais, druska ir pipirais. Gerai ismaisyti ir sudeti ant teslos. Skarda deti i ikatin..

Recepto vertinimas: 0

Grybų, ryžių ir pomidorų apkepas

Iš ryžių išvirti birią košę. Paruoštus grybus ir porą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol skystis išgaruos. Pomidorus supjaustyti gabalėliais. Įkaitintuose riebaluose pakepinti miltus, įpilti pieno, pavirinti ir, nukėlus nuo ugnies, praaušinti. Į praaušusį tirš..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI PUTĖSIAI

Sokoladas istirpinamas piene. Baltymai isplakami iki purumo, suberiamas cukrus, supilamas atausintas sokoladas, isbrinkinta zelatina. Atsaldoma. Putesiai tiekiami uzbarstyti razinomis...

Recepto vertinimas: 0

Snieginės žėlė drebučiai

Kiekvieną žėlė pakelį ištirpiname 250 ml karštame vandenyje atskiruose induose. Palaukiame kol atvės, tada pilame po 200 gramų kefyro (pieno,grietinės,grietinėlės), gerai išmaišome. Įpilame į stiklines ir statome į šaldytuvą, kol sustings. Galima indeliuose sluoksniuoti žėlė sp..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai

Kiausinius isverdame kietai ir atsaldome. Į puodą sudedame nusunktus burokėlius, kubeliais supjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiskus, krapus, stambiai kapotą kiausinį. Viską užpilame kefyru, geriau rinktis riebesnį, pavyzdžiui saltibarsčių kefyrą. Tada pilame pieną, ..

Recepto vertinimas: 5

Triušienos maltiniai

Triušienos maltiniai gaminami taip pat kaip ir jautienos. Patiekiami užpilti sviestu, su karšta kruopų koše, troškintomis ar virtomis daržovėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

DZŪKIŠKI KUKULIAI

Bulves sutarkuojamos ir nusunkamos. Tarkiai uzpilami verdanciu pienu, ismaisoma. Grybai susmulkinami, sumaisomi su tarkiais, iberiama petrazoliu, druskos. Formuojami apvalus kukuliai ir sumetami i pasudyta verdanti vandeni. Verdama apie 10-15 min. Isgriebiami, nuvarvinami ir uzpilami paspirgintais l..

Recepto vertinimas: 5

Spagečiai su rikotos ir avies sūriu

Dideliame inde sumaišykite šviežią rikotos sūrį, sviestą, "Ricotta Salata" sūrį, papriką ir druską. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus, virkite 8-10 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite makaronu..

Recepto vertinimas: 0

RABARBARŲ SRIUBA SU PIENU

Uzvirinti 0,5 l vandens su prieskoniais (gvazdikeliu deti tik pumpurelius), sudeti smulkiai supjaustytus rabarbarus ir virti. Baigiant virti, supilti piena ir uzvirinti.Trynius istrinti su cukrumi ir, smarkiai maisant, supilti i sriuba...

Recepto vertinimas: 0

Apetitiški maltinukai (Ramunės)

Duoną supjaustykite kubeliais ir išmirkykite piene. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saulėgrąžas paskrudinkite keptuvėje. Svogūną ir česnaką apkepinkite su 2 šaukštais aliejaus. Duoną nuspaudę sumaišykite su faršu, svogūnu, česnaku ir kiaušiniu, įberki..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis piene

Žuvų gabaliukus dedame į riebalais išteptą ugniai atsparų indą, sluoksniuojame su lašinukais ir svogūnų griežinėliais, pasūdome, įpilame pieno, kad apsemtų. Indą uždengiame dangteliu ir troškiname orkaitėje 20 min. Pabarstome pipirais ir patiekiame su virtomis bulvėmis, mišrain..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų apkepas

Moliūgą, nuplauti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir apvirti piene. Po to suberti manų kruopas, įmušti kiaušinius, pasūdyti ir išmaišyti. Gautą masę supilti į aliejumi išteptą keptuvę, paviršių aplyginti ir apšlakstyti aliejumi, kad blizgėtų. Keptuvę dėti į iki 180 laipsnių..

Recepto vertinimas: 0

Užkandinis tortas (Jūratės)

1. Paruošti mielinę tešlą. Mieles, užpylus trupučiu pieno, išmaišyti. Įberti truputį miltų ir pastatyti šiltai, kad tūris padidėtų 3 kartus. Tada į dubenį susijoti miltus, supilti pieną, paruoštas mieles, ištirpiną sviestą bei kitus priedus ir minkyti, kol tešla nebelips pri..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių kotletai su šokoladiniu padažu

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų...

Recepto vertinimas: 0

Grybų sklindžiai

Grybus smulkiai sukapoti. Šviežius grybus troškinti savo sultyse, kol išsiskirs visos sultys ir grybai apsaus. Iš miltų, pieno, druskos ir kiaušinių įmaišyti tešlą. Šaukštu ją dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir ant kiekvieno dar minkšto sklindžio uždėti po šaukštą ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas be miltų (Ramunės)

Viską gerai išmaišyti ir kepti 10 - 15 min. ..

Recepto vertinimas: 5

VYNIOTINIS SU ŽELĖ GABALIUKAIS

Sviesta issukti su kondensuotu pienu. Sudeti varske ir ismaisyti. Zele (saldainius) supjaustyti gabaliukais, citrina sutarkuoti, sausainius sulauzyti ir viska gerai ismaisyti. Gauta mase sudeti i maiseli, suformuoti ir paslegti. (Formuoti panasiai kaip "Tingini"). (Marika)..

Recepto vertinimas: 5

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėlės ledai su uogomis

Uogas (jeigu šviežios) perrenkame, nuplauname. Uogas (jeigu šaldytos) atitirpiname. Želatiną išbrinkiname. Į pieną įdedame šafranų, pašildome. Želatiną ištirpiname piene, pasaldiname. Maišydami po šaukštelį sudedame grietinėlę. Tada įdedame smulkinto imbiero, įpilame sirupo...

Recepto vertinimas: 0

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su šparagais

Šparagus sudėkite į didelį verdančio vandens puodą, pasūdykite ir paviekite 5-7 minutes, kol truputį suminkštės. Leiskite jiems apdžiūti. Šparagus supjaustykite, 3 ar 4 daigus palikite papuošimui. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir pašildykite iki vidutinio karštumo, sud..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų arbata

Nuplautas uogas, arbatzoles ir 1 arbatini sauksteli cukraus suberiame i arbatinukair uzpilame verdanciu vandeniu. Palaukiame 5-7 min. Arbata galima gerti su pienu, pasaldinta...

Recepto vertinimas: 0

Salotos

Dilgėles, pienes nuplikyti verdančiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplėšyti, ridikėlius supjaustyti labai plonai, kiaušinį smulkiai sukapoti, užpilti mėgstamu užpilu , įberti druskos, krapų, petražolių ( jei yra)...

Recepto vertinimas: 0