Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/13

Sluoksniuotos tešlos pyragas su migdolais ir vanilinio pudingo įdaru

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą arba margariną išlydyti, suberti cukrų, vanilinį cukrų bei migdolų plokšteles ir pakaitinti keptuvėje..

Recepto vertinimas: 1

Pyragas ''Diena ir naktis''

Margarinas sutrinamas su cukrumi, iberiama soda, vanilinis cukrus, tada suplakami kiausiniai ir supilami i margarina su cukrumi. Pilami miltai ir maisant palaipsniui pilamas pienas. I dali teslos dedama kakava ir pilamas saukstas vandens. ''Baltoji'' tesla pilama i skarda patepta margarinu, o ''tams..

Recepto vertinimas: 4

Vaniliniai ledai

Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplak..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio sausainiai

Miltai supilami ant lentos, sudedamas susmulkintas margarinas, suberiamą druska ir įpilama tiek pieno, kad susiminkytų tešla. Tešla plonai iškočiojamą, pabarstomą tarkuotu sūriu, sulenkiama voku, vėl iškočiojamą, pabarstomą ir t. t. Taip kartoti tris kartus. Paruošta tešla iškoči..

Recepto vertinimas: 0

Aluje kepti kiaulienos maltiniai su voveraičių įdaru

Faršą sumaišome su išplaktu kiaušiniu, duonos riekelėmis, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais. Įdarui svieste pakepiname smulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu. Formuojame maltinius įdėdami po ša..

Recepto vertinimas: 5

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Varškės apkepas (Skirmantės) (foto)

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudeda..

Recepto vertinimas: 2

Keptas ananasas

Šviežią ananasą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išimkite kietą šerdį. Nuo konservuotų ananasų nupilkite sultis. Užvirinkite pieną, sudėkite 75 ml manų kruopų ir išbrinkinkite ant lėtos ugnies. Atvėsinkite. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki lengvų putų ir sumaišy..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytos vištų krūtinėlės

Suri ir piena issukame iki vientisos mases. Pomidora supjaustome i 8 dalis ir sudedame i suri. Iberiame druskos, pipiru. Paruostas vistu krutineles pabarstome bazilikais, ant ju sudedame surio mase ir file sulenkiame per puse. Porus supjaustome ilgomis juostelemis ir jomis susukame vistienos kepsnel..

Recepto vertinimas: 5

Avižų kisielius

Duonos trupinius ir dribsnius užpilti drungnu vandeniu, palaikyti parą, kol ims rūgti. Perkošti kelis kartus ir užpilti švariu vandeniu vėl (iš viso turėtų būti apie 2ltr.masės). Mirkalą pasūdyti, pasaldinti ir užvirti. Virti kelias min, kol sutirštės. Laikyti šaltai.Va..

Recepto vertinimas: 3

Mielinės spurgos su obuoliais

Mielės ištrinamos su šaukšteliu cukraus, sumaišomos su pašildytu pienu, supilami su cukrumi išplakti kiaušiniai, druska, prieskoniai ir stambiai sutarkuoti nulupti obuoliai. Išminkius pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į įkaitintus riebalus tešla dedama riebaluose pavilgytu šaukštu. I..

Recepto vertinimas: 3

Prancūziškas tortas

Užmaišyti trapią tešlą, suvynioti į polietileną ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Iškočioti, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadyti šakute. Plikyta tešla: užvirti stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberti miltus, maišyti, kol tešla atstos nuo puodo..

Recepto vertinimas: 3

Vafliai Meilės laiškeliai

Kremui keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumaišome su miltais. Nenukeldami nuo ugnies įmaišome cukrų ir po truputį pieną. Nukėlę nuo ugnies įmaišome midaus gėrimą. Kremą atvėsiname.Vafliams kiaušinius suplakame su cukrumi. Įmaišome ištirpintą sviestą, grietinę, miltus. Kepame ..

Recepto vertinimas: 5

TEŠLOJE KEPTAS SŪRIS

Kiausiniai issukami su druska, suberiami miltai, supilamas rugpienis ir ismaisoma (grietines tirstumo tesla). Suris supjaustomas 0,5-1 cm storio riekutemis. Kiekviena riekute pamirkome tesloje ir saukstu dedama i ikaitintus taukus. Apkepamos abi puses. Valgoma iskarto su grietine ir cukrumi arba su ..

Recepto vertinimas: 4

Šaltalankių kremas

1 stiklinę sulčių, 1 stiklinę vandens, 1 stiklinę cukraus kaitiname puode. 0,5 stiklinės vandens sumaišome su krakmolu ir supilame į karštą sirupą, užviriname. Kisielių atšaldome ir sumaišome su plakta grietinėle. Kremą sudedame į taures, apšlakstome išvirtu šokoladu, papuošiam..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius sudeti i sieteli ir gerai nuplauti, nuvarvinti vandeni. Su pienu, cukrumi, druska ir vanile virti apie 30 min. Ryziams leisti atausti. Pries patiekiant suplakti grietinele ir ryzius sumaisyti su migdolu gabaleliais (taip pat imaisyti viena nesusmulkinta migdola). Skoniui pagerinti ipilti seri..

Recepto vertinimas: 1

Blyneliai su dešrele

Sumaišius visus ingredientus lietiniams iškepti didelius blynus. Į vidų dėti tarkuoto sūrio, per pusę išilgai perpjautą dešrelę, užpilti truputį pomidorų padažo. Susukti ir kepti iš abiejų pusių. Įdėjus į lėkštę užpilti pomidorų padažo, uždėti pjaustyto poro ar svogūn..

Recepto vertinimas: 5

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu bei druska. Sviestas turi ištirpti. Suberti miltus ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Tešlą kaitinti, kol ant puodo dugno susidarys baltų apnašų sluoksnis. Tuomet sudėti į dubenėlį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušini..

Recepto vertinimas: 1

Įdaryti obuoliai

Sokolada sutarkuoti, kondensuota piena suplakti su grietine. I puoda ipilti vandeni ir suberti cukru, kai uzverda tas vanduo sudeti isskobtus obuolius (ju negalima pjaustyti, tik isimti seklas. Obuolys turi buti su kiauryme per viduri...) ir pakaitinti tol kol suminkstes ir gales valgyti su saukste..

Recepto vertinimas: 4

Imbieriniai sausainiai (Jūratės) (foto)

Į miltus sukrėsti plaktus trynius su cukrumi ir vanil. cukrumi, grietinę, supilti tirpintą sviestą, įberti imbiero, kardamono prieskonių. Tešlą gerai išminkyti, iškočioti ir išspausti formeles. Kepti orkaitėje kol gražiai pagels. Indelyje ištirpinti šokoladą su šlakeliu pieno. ..

Recepto vertinimas: 2

Trupininis

Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir cukrus. Tada supilama grietinė, vanilinis cukrus ir užminkoma tešla. Jei tešla per kieta, įpilama dar grietinės. Tešla 2 val. laikoma šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tada i..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sriuba su kukurūzais

Sudėkite į puodą vištieną, vištienos sultinį ir grietinėlę ir užvirinkite ant mažos ugnies. Kai užvirs, virinkite dar 20 minučių. Pagardinkite pipirais ir druska pagal skonį. Kol verda vištiena, išvirkite makaronus atskirame puode. Atskirame indelyje sumaišykite pieną ir krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Braškių rojus''

Sviesta issukame su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Gauta mase sumaisome su biskvitiniais trupiniais ir sukreciame i tortine forma. Saukstu islyginame pavirsiu ir 20 min. paliekame saltai. Kefyra sumaisome su pertrintomis braskemis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos zievele. Maisydami s..

Recepto vertinimas: 1

Kasdieniniai vafliai

Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą aliejumi pateptą vaflinę keptuvę įpilama tešlos, užvožiamas dangtis ir iš abiejų pusių kepama. Prie šių vaflių duodama aguonų pieno, k..

Recepto vertinimas: 4

Tiršta grybienė

Svieste apkepiname svoguna, suberiame miltus ir po truputi supilame piena. Dedame sumaltus grybus, druska, pipirus. Pakaitiname. Jei sriuba tirstoka, galima ipilti dar pieno...

Recepto vertinimas: 5