Pienas, pieno receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Pienas. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/pienas/12

Kukurūzų sriuba - piurė

Bulves, morkas ir svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Kukurūzus sudėti į kiaurasamtį. Įkaitinti keptuvėje alyvų aliejų ir jame pakepti morkas, bulves, svogūną, ir 2/3 kukurūzų. Įpilti daržovių sultinio, uždengti ir troškinti 30 minučių. Po to masę išmaišyti, pertrinti ..

Recepto vertinimas: 2

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Biržietiškas vaflinis tortas

Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis beriamas cukrus, pilamas kondensuotas pienas, dedama kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir rūgštis. Toliau šaukštais dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė — kremas. Vafliai pertepami kremu ir stipriai pas..

Recepto vertinimas: 2

TRAŠKŪS DARŽOVIŲ BLYNAI

Kiausiniu baltymus isplakame atskirai. Cukinija supjaustome mazais siaudeliais. Is visu produktu uzmaisome tesla ir kepame blynus. Paprika ir svoguna supjaustome kubeliais. Padazui skirtus produktus sumaisome ir siek tiek pakaitiname. Naudodamiesi sia receptura, iskepsite 8 blynus...

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai blynai

Trečdalis miltų užplikoma verdančiu pienu, viršus pabarstomas miltais ir pusvalandžiui paliekama, kad susaltų. Mielės ištrinamos su cukrumi, tryniai išsukami su druska ir sudedami į plikytą tešlą. Supilamas šiltas pienas, gerai išmaišoma grietinės tirštumo tešla, uždengiam..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos maltinukai

Vištieną 2 kartus permalti, bandelę išmirkyti piene. Iš maltos mėsos, bandelės, kiaušinio, tirpinto sviesto, pipirų, druskos išminkyti faršą. Nuvalytus, nuplautus pievagrybius smulkiai supjaustyti ir iškepti (galima įdėti pjaustytų svogūnų, truputį riebalų, maltų džiūvėsėl..

Recepto vertinimas: 0

Drezdeno kiaušinių pyragas

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlyje šaukštu padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su nedideliu kiekiu cukraus bei 75 ml drungno pieno, pilti į įdubimą ir, įbėrus truputį miltų, padaryti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais. Įmaišalą palaikyti 10 min., kad pakiltų, tada..

Recepto vertinimas: 2

Grietininiai ledai

Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, atskieskite karštu pienu, sumaišykite su grietine ir vanile, ir maišydami pakaitinkite iki 80 laipsnių. Šaltame vandenyje išmirkykite želatiną, užpilkite karštu pienu ir maišykite kol ištirps. Tada supilkite šį ruošinį į pieno ir kiaušini..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena su mango,persikų ir vynuogių padažu

Pirmiausia reikia supjaustyti vistiena mazais gabaliukais ir pabarstyti ivairiais prieskoniais (geriausia kai prieskoniai astresni - ypac tinka raudonoji paprika (astrioji) kartu su kariu). Tada atidaryti konservuotu mangu indeli ir visa ta skysti supilti ant vistienos ir 1 val palaikyti saldytuve.T..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių pyragas su rabarbarais

200 g sviesto sumaišykite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį. Supilkite piena ir ishmaišykite. Sumaišykite masę su sumaišytais miltais, kepimo milteliais ir druska. Skardą apdenkite kepimo popieriumi ir ant jos išklokite tešlos masę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Rabarbarus supjaustykite ..

Recepto vertinimas: 0

Nekoloringas braškių pyragas [8 porcijos]

Sumaišykite braškes su 2 šaukštais cukraus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai arba iki 3 valandų.Dubenyje sumaišykite miltus, 1 šaukštą cukraus, kepimo miltelių ir sodos. Peiliu įkapokite margariną į mišinį, kol susiformuos stambūs trupiniai. Sumaišykite kiauši..

Recepto vertinimas: 5

Pievagrybiais įdarytas karpis

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiri..

Recepto vertinimas: 4

Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)

Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Da..

Recepto vertinimas: 3

Paprasčiausios plikytos tešlos pyragaičiai

Pieną supilti į puodą, į jį sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įberti žiupsnelį druskos ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir po truputį berti miltus nuolat maišant mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. Puodą vėl statyti ant ugnies ir maišyti, kol tešla sulips ..

Recepto vertinimas: 1

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

"Musaka"

Smulkiai supjaustytus svogūnus kepti riebaluose, kol jie pasidarys "stikliniai". Sudėti mėsą, dar truputį pakepinti. Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, apvirti vandenyje. Ištepti riebalais troškintuvą, sudėti sluoksniais bulves ir mėsą, įberti druskos, paprikos (pirm..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių pyragas

1.Minkštą sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. 2.Vieną po kito įmaišyti kiaušinius. 3.Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 4.Du trečdalius tešlos nuimti ir sumaišyti su degtine. 5.Į paruoštą formą supilti baltą tešlą. 6.Išmaišyti kakavą, 2 valg. š. cukraus ir pi..

Recepto vertinimas: 5

Plikyti pyragaičiai su grietinėle ir uogiene

Į prikaistuvį sudėti sviestą, supilti pieną, suberti vanilinę cukraus pudrą ir druską. Užvirinti. Suberti miltus ir maišant kaitinti ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo indo dugno. Tešlą išimti iš prikaistuvio ir įdėti į dubenį šiek tiek atvėsti. Po vieną įmaišyt..

Recepto vertinimas: 4

Meduolis

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmuši kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei druską. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei razinomis ir po šaukštą įmaišyti..

Recepto vertinimas: 5

SORŲ KRUOPŲ APKEPAS SU OBUOLIAIS

Isverdame tirsta soru kruopu kose, atvesiname. Kiausinius istriname su cukrumi ir sumaisome su kose. Obuolius nulupame, isimame seklalizdzius, uzpilame cukrumi, cinamonu, sudedame sviesta ir patroskiname, kol suminkstes. I paruosta apkepo inda dedame eile koses, eile troskintu obuoliu, eile koses.....

Recepto vertinimas: 3

Makaronų apkepas

Makaronus išvirkite, nupilkite vandenį ir paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje. Išplakite kiaušinius, pieną, picos prieskonius ir druską. Mišinį užpilkite ant makaronų ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių tol, kol kiaušinių mišinys sutirštės. Nuplautus pomid..

Recepto vertinimas: 0

Migdolinis pyragas „Bitės įgėlimas“

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti mieles. 250 ml pieno pašildyti. Iš mielių su dalimi pašildyto pieno ir žiupsneliu cukraus paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje. 100 g sviesto ištirpinti likusiame..

Recepto vertinimas: 3

Dansk wienerkaka (Daniškas vienos pyragas)

1.Išmaišyti sviestą, kad būtų minkštas. Sudėti kiaušinius, mieles, ištirpintas šaukšte pieno. Sumaišius miltus su vaniliniu cukrumi, sudėti į tešlą, gerai suminkyti. 2.Padalinti tešlą į 2 dalis. Kočioti plonai pailgos formos lakštą, kepimo formos 25*35 dydžio. Atsargiai ..

Recepto vertinimas: 0

SMULKINTŲ BANANŲ PYRAGAS

Ledus istraukti is saldiklio ir leisti patyzti. Bananus supjaustyti mazdaug 1cm didzio gabaliukais (kad nepajuostu galima apslakstyti citrinos sultimis). Sokolada istirpinti su slakeliu pieno. I patyzusius ledus sudeti banano gabaliukus ir gerai ismaisyti. Ant kiekvienos porcijos uzlieti sokolada. G..

Recepto vertinimas: 5

Biskvitinis tortas su persikais

Apie biskvitinę tešlą Į plakimui skirtą indą supilame kondensuotą pieną ir jame išmaišome sodą. Po to po vieną įmušame kiaušinius, suberiame miltus ir išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į riebalais pateptą tortinę formą ir kepame 30 min. 180-200C temperatūros orkaitėje...

Recepto vertinimas: 0