KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/64
Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus. Į..
Recepto vertinimas:
MaltÄ… mÄ—sÄ… sumaiÅ¡ome su žiupsneliu maltų baltųjų pipirų ir druskos. PridengÄ™ laikome 15 minuÄių Å¡altai. Žalumynus sumaiÅ¡ome su sviestu ir citrinų sultimis. BatonÄ… užpylÄ™ Å¡altu vandeniu iÅ¡brinkiname, nuspaudžiame ir kartu su kiauÅ¡inių tryniais bei saldžiosiomis paprikomis Ä..
Recepto vertinimas:
Duoną išmirkyti piene. Baklažanus perpjauti išilgai, išskobti vidų ir minkštimą sumalti mėsmale su 2 kietai virtais kiaušiniais. Sumaišyti su smulkiai kapotais ir pakepintais svogūnais, nuspausta duona, smulkintais žalumynais, 1 žaliu kiaušiniu ir prieskoniais. Baklažanus prikimšt..
Recepto vertinimas:
Ekvadorietiškos kukurūzų bandelės (Homistas)
Šis patiekalas taisomas iš šviežių kukurūzų. Burbuolių lapus nuplaukite, nusausinkite. Kukurūzus sumalkite mėsmale, kad pasidarytų puri masė. Sudėkite sviestą, iki standžių putų išplaktą baltymą, trynį, pasūdykite, suberkite mieles. Paskiausiai sudėkite pertrintą varškę. ..
Recepto vertinimas:
Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai. 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu. Į formą, kurioje gaminsime drebu..
Recepto vertinimas:
Grybus su svogūnų griežinėliais, šaukštu sviesto ir prieskoniais troškinkite 25 min. nuolat maišydami. Įberkite šaukštą miltų ir troškinkite dar 5 min. Tešlos paruošimas: Suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, dėkite aliejų, kepimo miltelių, druskos. Po truputį maišydami pilk..
Recepto vertinimas:
Grybų kepurÄ—les nuvalyti, storesnes Å¡iek tiek pasmulkinti, pabarstyti druska, muskato rieÅ¡utu arba pipirais, apvolioti miltais, suvilgyti iÅ¡plaktame kiauÅ¡inyje ir dar apvolioti džiÅ«vÄ—sÄ—liais. DžiÅ«vÄ—sÄ—lius plaÄiu peiliu prispausti prie grybų. Kepti dideliame riebalų kiekyje, kol gry..
Recepto vertinimas:
Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..
Recepto vertinimas:
Suminkoma maltos bulvės, virti ryžiai, pakepinti svieste svogūnai, kiaušinis, miltai, mairūnas, pasūdomą. Padaromi apvalūs maltiniai ir kepami įkaitintuose riebaluose keptuvėje arba skardoje orkaitėje. Jei kepama orkaitėje, viršus patepamas plaktu kiaušiniu. Valgoma su pomidorų pada..
Recepto vertinimas:
Jautienos kumpis, įdarytas kepenėlėmis
JauÄio kepenis nuplauname, nupjauname plÄ—ves. Supjaustome gabalÄ—liais ir verdame apie valandÄ…. Kitame puode iÅ¡verdame kiaulÄ—s laÅ¡inukus. Kol kepenÄ—lÄ—s verda, pakepiname svogÅ«nus arba porus. BatonÄ… iÅ¡mirkome piene. IÅ¡virtas kepenÄ—les ir laÅ¡inukus atvÄ—siname. Smulkiai sumalame ka..
Recepto vertinimas:
Pieniška sriuba su bulvių kukuliais
Bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, sudedami kiaušinių tryniai, pasūdoma, sumaišoma. Kiaušinio baltymai išplakami, sudedami į paruoštą masę, viskas lengvai sumaišoma ir šaukšteliu dedama į verdanti pieną (šaukštelis vis pamirkomas karštame vandenyje). Neuždengus verdam..
Recepto vertinimas:
Kiaušinius išplakite su pienu ir pasūdykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinius. Kepkite maišydami kol pasidaro košelė. Kiaušinienę sudėkite į nedidelę pašildytą vazelę. Virtą kumpį supjaustykite 5 mm storumo griežinėliais, pakepinkite svieste ir užpilkite..
Recepto vertinimas:
Nuvalytas bulves sutarkuoti, sumaišyti su smulkiai kapotais grybais, įberti druskos. Tyrę šaukštu dėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir kepti iš abiejų pusių, kol apsitrauks rausva traškia plutele. Jei tešla per skysta arba sklindžiai irsta, įdėti miltų, maltų džiūvėsėli..
Recepto vertinimas:
Sūrio ir kumpio vyniotiniai (suktiniai)
1. IÅ¡tirpinkite puode sviestÄ…. 2. Ä® dubenį įpilkite Å¡ilto vandens ir jame iÅ¡maiÅ¡ykite mieles. 3. SudÄ—kite grietinÄ™, iÅ¡tirpintÄ… sviestÄ…, druskÄ…, Å¡viesų sirupÄ…, įmuÅ¡kite kiauÅ¡inį, suberkite didžiÄ…jÄ… dalį miltų, suminkykite teÅ¡lÄ…. 4. Uždenkite teÅ¡lÄ… rankÅ¡luoÅ¡Äiu ir pa..
Recepto vertinimas:
Lakštinės tešlos obuolių vyniotinis
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Į dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir įpilti tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išminkyti mediniu šaukštu, paskui rankomis. Tešlą perdėti ant stalo ir stipriai minkyti dar mažiausiai 10 min. Iš tešlos ..
Recepto vertinimas:
SilkutÄ—s vyniotinukai (RamunÄ—s)
Ä® puodukÄ… sudedam morkas, viskÄ…, ko reikia marinatui, užpilam verdanÄiu vandeniu ( nors galima ir Å¡altu), paverdam apie 7 min, tada sudedam svogÅ«nus, dar paverdam 2-3 min, nukaiÄiam ir atauÅ¡inam. Dedam ant silkutÄ—s, susukam, užpilam perkoÅ¡tu matinatu. ..
Recepto vertinimas:
TeÅ¡la: į 500g miltų sudÄ—kite mieles iÅ¡leistas Å¡iltame piene, 50g sviesto, kiauÅ¡inį ir druskÄ…. TeÅ¡lÄ… suminkome ir padedame į Å¡aldytuvÄ… 1 valandai. IšėmÄ™ sudÄ—kite likusi sviestÄ… ir vÄ—l iÅ¡minkykite teÅ¡lÄ…, iÅ¡koÄiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vÄ—l iÅ¡koÄiokite. Norint, kad teÅ..
Recepto vertinimas:
1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą. 2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dang..
Recepto vertinimas:
Grybų ir virtų bulvių bandelės
Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias ..
Recepto vertinimas:
Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)
Miltus atskieskite trupuÄiu Å¡alto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. PienÄ… su cinamonu (2 cm gabaliukÄ…) paÅ¡ildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintÄ… košę vis maiÅ¡ant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masÄ— sutirÅ¡tÄ—tų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. NeuÅ..
Recepto vertinimas:
Silkes 1 valandÄ… pamirkyti piene. GrietinÄ™ sumaiÅ¡yti su majonezu, kefyru, nuluptomis ir susmulkintomis slyvomis arba mango, paskaninti maltais kvepianÄiaisiais pipirais ir suplakti plakikliu. SvogÅ«nÄ… nulupti, supjaustyti žiedais. Obuolius nulupti, paÅ¡alinti seklializdžius ir supjaustyti p..
Recepto vertinimas:
Iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos paruošti tešlą ir iškepti plonus lietinukus. Svogųną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant aliejaus. Silkę ir kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su svogūnais. Paruoštą įdarą dėti ant blynelių, suvynioti ir paskrudinti ant aliejaus. Tada blyn..
Recepto vertinimas:
Sausainiai „Riešutiniai krepšeliai“ (Jūratės)
Cukrų sumalti. Ä® miltus suberti maltus rieÅ¡utus, maltÄ… cukrų, vanil. cukrų, truputį druskos, sviestÄ… (geriau tirpintÄ… ir atvÄ—sintÄ…), trynius ir iÅ¡minkyti teÅ¡lÄ…. Uždengti ir 30min padÄ—ti į Å¡aldytuvÄ…, IÅ¡koÄioti 5mm storio lakÅ¡tÄ…, iÅ¡pjauti 6cm skersmens apskritimus, patept..
Recepto vertinimas:
Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..
Recepto vertinimas: