KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/58
Sūrį sutarkuokite arba sutrupinkite. Jei vartojate Parmezano sūrį- sumaišykite su išplaktu kiaušiniu ir grietinėle. Citrininių melisų arba šviežių kalendrų lapelius nuplaukite, sukapokite ir sumaišykite su sūriu. Gautą mišinį užtepkite ant vienos tortilijų pusės. Tortilijas p..
Recepto vertinimas:
Bulvių ir džiovintų obuolių apkepas
BulvÄ—s nuskutamos, sutarkuojamos ir iÅ¡sunkiamos. MielÄ—s iÅ¡leidžiamos paÅ¡ildytame piene su cukrumi. BulvÄ—s, kiauÅ¡iniai, miltai, mielÄ—s ir džiovinti obuoliai sumaiÅ¡omi, pasÅ«domÄ…. Skarda iÅ¡tepama riebalais, iÅ¡barstoma pyrago džiÅ«vÄ—sÄ—liais, sukreÄiama paruoÅ¡ta masÄ— ir leidžiama ..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blynai su mėsos padažu
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. SvogÅ«nÄ… nulupti, sutarkuoti ir supilti į bulvių masÄ™. SudÄ—ti miltus, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį, pasÅ«dyti ir viskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡yti. DidelÄ—je keptuvÄ—je įkaitinti aliejų ir iÅ¡kepti blynus. Padažui svogÅ«nus nulupti ir smulkiai supjaustyti. FarÅ¡Ä..
Recepto vertinimas:
Briedžiukai, kepti grietinės padaže
Briedžiukus Å¡variai nuplauti, supjaustyti gabalÄ—liais, apibarstyti druska ir 15 minuÄių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaiÅ¡yti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinÄ—s, 2 minutes pavirinti, praauÅ¡inti ir įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį. Grybus sukrÄ—sti į riebalais pateptÄ… formÄ…, ap..
Recepto vertinimas:
Trynius iÅ¡trinti su cukrumi iki baltumo ir sumaiÅ¡yti su grietinÄ—le. Suberti persijotus miltus, sutrupintas mieles, sviestÄ… ir Å¡aukÅ¡tu iÅ¡maiÅ¡yti. TeÅ¡lÄ… palaikyti Å¡iltai, kad pakiltų. Tada padÄ—ti ant drobÄ—s ir iÅ¡koÄioti. Stikline iÅ¡spausti nedidelius rutulÄ—lius, dÄ—ti marmeladÄ…, k..
Recepto vertinimas:
Varškę permalti mėsmale. Sudėti visus kitus produktus ir užminkyti tešlą. šlapiom rankom suformuoti spurgas. Dėti į karštus riebalus ir virti iš abiejų pusių kol pagels. Ištraukti ant popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai, pabarstyti cukraus pudra. ..
Recepto vertinimas:
3 kiaušiniai suplakami šaukštu su 0,5 stiklinės cukraus, praskiedžiama 2 stiklinėm pieno, sumaišoma su 3 stiklinėm miltų. Tada dar praskiedžiama 2 stiklinėm pieno ir prikepama plonų blynelių. Kiti du kiaušiniai suplakami su likusiu cukrumi ir sumaišomi su varške. Ši masė įvynioja..
Recepto vertinimas:
Virta menkė, nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpdytas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje ar skardoje. Prie..
Recepto vertinimas:
Jautienos gabalėlius pamušame ant pjaustymo lentos. Vieną jų pusę įtriname druska ir pipirais. Ant kitos pusės dedame kumpio ir sūrio, susukame ir paslegiame. Susuktą mėsą apvoliojame miltuose, pamirkome kiaušinių baltymuose ir apvoliojame duonos trupiniuose. Keptuvėje įkaitina..
Recepto vertinimas:
Biskvitiniai pyragÄ—liai su grietinÄ—lÄ—s kremu ir vynuogÄ—mis
OrkaitÄ™ įkaitinti iki 200°C temperatÅ«ros. KiauÅ¡inių trynius atskirti nuo baltymų ir iÅ¡plakti dubenÄ—lyje su 4 Å¡aukÅ¡tais karÅ¡to vandens iki purios masÄ—s. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenÄ—lyje baltymus iÅ¡plakti su druska iki standžių putų. Juos dÄ—ti ant trynių masÄ..
Recepto vertinimas:
Jautienos išpjovos vyniotinis su įdaru
Jautienos iÅ¡pjovÄ… nuplauname ir nusausiname. AÅ¡triu peiliu iÅ¡ virÅ¡aus įpjauname iÅ¡pjovÄ… iki vidurio, apverÄiame ir dar kartÄ… įpjauname iki vidurio. IÅ¡tiesiame ir paspaudome pirÅ¡tais, kad mÄ—sa tolygiai pasiskirstytų. Gaminame įdarÄ…. Džiovintus caisius nuplauname. Pamirkome Å¡i..
Recepto vertinimas:
Cukinija nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruostas cukinijas uzpilti cukrumi, parugstinti citrinu rugstimi ir palaikyti, kol issiskirs sultys. Tuomet uzvirti, ir, sumazinus ugni, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti rupia trintuve, sudeti i puoda, ip..
Recepto vertinimas:
Mėsos faršą sumaišyti su šiek tiek grietinės, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių. Paprikas su svogūnu apkepinti. Atskirai pakepint išvirtus grybus (pievagrybių virti nereik). Į pailgą kepimo formą dėti sluoksnį mėsos faršo, ant jo sukrėsti paprikas su svogūnais. Užbarstyti..
Recepto vertinimas:
Velykų vainikas su marguÄiais
Mieles iÅ¡trinkite drungname piene ir supilkite į miltų kauburÄ—lio vidury padarytÄ… duobutÄ™. Apibarstykite trupuÄiu cukraus ir palaukite, kol mielÄ—s iÅ¡puruos. Tada viskÄ… sumaiÅ¡ykite, teÅ¡lÄ… uždenkite ir padÄ—kite Å¡iltai. JÄ… padalykite į 3 dalis, suformuokite 3 vienodus volelius, supi..
Recepto vertinimas:
Vyniotinis su vyÅ¡niomis ir putojanÄiu vynu
KiauÅ¡inio baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame su 30 g cukraus, kol susidaro standžios putos. Visus trynius iÅ¡sukame su trimis Å¡aukÅ¡tais Å¡ilto vandens ir 70 g cukraus. Baltymų masÄ™ atsargiai įmaiÅ¡ome į trynių. Miltus sumaiÅ¡ome su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava. MiÅ..
Recepto vertinimas:
Gaminame salotų padažą. Giliame dubenyje sumaiÅ¡ome grÅ«stÄ… ÄesnakÄ…, actÄ… ir Äiobrelius. Palengva sumaiÅ¡ome su 6 Å¡aukÅ¡tais aliejaus. PasÅ«dome, pagardiname pipirais. Bulves gerai nuplauname, pagardiname ir apÅ¡lakstome likusiu aliejumi. Suvyniojame į folijÄ…. Kepame ant anglių arb..
Recepto vertinimas:
Virta jautiena su aštriu padažu
JautienÄ… iÅ¡trinti druska, įdÄ—ti į puodÄ…, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porÄ… valandų. Užvirti vandenį, įdÄ—ti į jį acte iÅ¡mirkyta mÄ—sÄ… ir virti. Padažui supjaustome svogÅ«nÄ… ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinÄ™, 1/2 stiklinÄ..
Recepto vertinimas:
Sutrupinkite baltos duonos minkÅ¡timÄ…. SmulkintÄ… ÄesnakÄ… suberkite į puodÄ… su įkaitintu aliejumi ir kelias minutes kepkite ant silpnos ugnies. Suberkite duonos minkÅ¡timÄ… ir kepkite maiÅ¡ydami, kad neprisviltų. Ä®pilkite vandens, suberkite paprikos miltelius, pipirus druskÄ…. Virkite 20 m..
Recepto vertinimas:
1. Išplakite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir cukrų. 2. Supilkite uogienę ir išmaišykite. 3. Išplakite grietinėlę. Atsargiai sumaišykite ją su jogurtu ir kiaušinių mase. 4. Sudėkite ledus į formą ir šaldykite apie 4 val. 5. Prieš patiekdami palaikykite ledus šaldytuve. ..
Recepto vertinimas:
Grybus ir bulves supjaustyti ir suberti į indą. Grietinę išplakti su norimais prieskoniais ir sumaišyti su grybais ir bulvėmis. Kiaušinį ir pomidorus supjaustyti riekelėmis ir sluoksniuojant vienus su kitais sudėti ant viršaus, papuošti žalumynais. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūr..
Recepto vertinimas:
Migdolus išmaišyti su džiūvėsėliais. Svogūną susmulkinti. Kriaušes nuvarvinti ir stambiai supjaustyti. Išlydytame svieste pakaitinti pjaustytus svogūną, kriaušes, suberti karį. Supilti vyną, sultinį ir pavirinti 10 min. Įmaišyti varškę, pasūdyti, pagardinti pipirais ir ištrint..
Recepto vertinimas:
Kepti sojų paplotėliai su sūriu
Sojų paplotÄ—lius užpilame gausiai prieskoniais paskanintu verdanÄiu vandeniu (apie 2 stiklines). Paliekame 2 vai. Tuomet vandenį nupilame, paplotÄ—lius įpjauname ir į vidų įdedame po riekelÄ™ sÅ«rio. Ä®pjautus kraÅ¡tus suspaudžiame. PaplotÄ—lius apvoliojame miltuose, pasÅ«dytame kiauÅ¡ini..
Recepto vertinimas:
ViÅ¡Äiukus nuvalyti, iÅ¡darinÄ—ti, iÅ¡plauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, iÅ¡imti kaulus. Sparnelių ir Å¡launelių kauliukus palikti. Mažus viÅ¡Äiukus pjauti į dvi dalis. ViÅ¡Äiukų kepenÄ—les, skilvelius, inkstelius ir Å¡irdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. PridÄ—ti..
Recepto vertinimas:
Šveicariškas kumpio plokštainis
Dideliame inde sumaiÅ¡ykite 2 puodelius miltų su druska ir linų sÄ—menimis. Å iltame, bet nekarÅ¡tame vandenyje iÅ¡tirpinkite mieles ir cukrų. Mieles supilkite į miltus. Ant silpnos ugnies paÅ¡ildykite margarinÄ… kartu su garstyÄiomis ir supilkite į miltus. SudÄ—kite likusius miltus ir iÅ¡min..
Recepto vertinimas: