Kiau┼íiniai, kiauňíiniň│ receptai

─îia rasi atrinktus receptus, kuri┼│ ingridientuose yra Kiau┼íiniai. Surask ir i┼ísirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo ─»vertinim─ů prie recept┼│! Galb┼źt tavo ─»vertinimas pad─Śs kitiems surasti gerus receptus, kuri┼│ jie dar ne┼żino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/3

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

Jei naudojate ┼íaldyt─ů sluoksniuot─ů te┼íl─ů- j─ů at┼íildyti. Orkait─Ö ─»kaitinti iki 200┬░C temperat┼źros. Te┼íl─ů i┼íko─Źioti ─» kepimo skardos dyd┼żio lak┼ít─ů. J─» ─»kloti ─» ┼íaltu vandeniu suvilgyt─ů skard─ů ir subadyti. Kepti orkait─Śje 10 min. Kiau┼íini┼│ trynius atskirti nuo baltym┼│..

Recepto vertinimas: 2

Trapi tešla

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kaubur─Śl─» ir viduryje duobut─Ö. Duben─Ślyje ┼íakute sumai┼íyti cukr┼│, drusk─ů, trynius arba kiau┼íin─», rom─ů, grietin─Śl─Ö arba vyn─ů. Mas─Ö supilti ─» kaubur─Ślio vidur─». ┼áalt─ů sviest─ů supjaustyti gabal─Śliais ir i┼íd─Ślioti kaubur─..

Recepto vertinimas: 3

Tortas ÔÇ×Napoleonas"

Ant virtuvin─Śs lentos paberiami miltai, u┼żbarstoma druskos, padarius duobut─Ö, supilama grietin─Ś, ─»mu┼íamas kiau┼íinis, padedamas at┼íaldytas supjaustytas sviestas ir ┼íaltoje patalpoje kapojama, kol te┼íloje nelieka saus┼│ milt┼│. Tada te┼íla suspaud┼żiama, padedama ant l─Śk┼ít─Śs ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Did┼żkukuliai, cepelinai

I┼ívirti 5 bulves su lupenomis, atau┼íinti, nulupti ir sumalti m─Śsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. I┼ísunkti, bet nei┼ípilti sul─Źi┼│, atid─Śti jas 15 minu─Źi┼│, kol dugne nus─Śs krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmol─ů kartu su i┼ívirtomis bulv─Śmis suberti ─» tark..

Recepto vertinimas: 3

Var┼ík─Śs spurgos

I┼íplakame kiau┼íinius su cukrumi. ─« var┼ík─Ö pilame su cukrumi i┼íplaktus kiau┼íinius, dedame miltus, kepimo miltelius ir mai┼íome. Suformuojame nedidelius rutuliukus, juos verdame ─»kaitintame aliejuje. Atv─Śsusias apibarstome cukraus pudra. (Siesta)..

Recepto vertinimas: 3

Šokoladinis keksas

Miltus sumai┼íome su druska, soda ir kepimo milteliais. I┼ísukame sviest─ů su cukrumi. Po vien─ů ─» sviest─ů su cukrumi d─Śdame kiau┼íinius ir toliau visk─ů sukame iki vientisos mas─Śs, paskui beriame vanil─Ö, miltus ir grietin─Ö. Kai produktus i┼ísuksime iki vientisos mas─Śs sudedame s..

Recepto vertinimas: 4

Namie ruo┼íti kibinai, pyrag─Śliai su m─Śsa

Sudedame margarin─ů, sudedame grietin─Ö ir 2 kiau┼íinius. Visk─ů sumai┼íome, ─»pilame milt┼│ ir visk─ů suminkome. Kol gaunasi minkoma te┼íla ir tur─Śkite omenyje, kad te┼íl─ů reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau milt┼│. Te┼íl..

Recepto vertinimas: 4

M─Ślyni┼│ pyragas

Paruo┼íiame trapi─ů te┼íl─ů ir 30min j─ů laikome ┼íaltai . I┼í 4/5 te┼ílos i┼íko─Źiojame lak┼ít─ů ir ─»klojame ─» aliejumi patept─ů form─ů . Suberiame nuplautas ir nusausintas m─Ślynes . Likusi─ů te┼íl─ů sutarkuojame stambia trintuve ir u┼żberiame ant uog┼│ . Kepame 200C temperat┼źroj─Ö..

Recepto vertinimas: 3

Gimtadienio tortas

Kondensuotas pienas i┼íplakamas su 150 g grietin─Śs. Tryniai i┼ítrinami su cukrumi, Abi mas─Śs sumai┼íomos. Soda ar kepimo milteliai i┼ítirpinami truputyje grietin─Śs ir sukre─Źiami ─» ruo┼íiam─ů mas─Ö. Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai. Lengvai apvartoma. Paruo┼íta te┼íla sukre─Źiama ─» r..

Recepto vertinimas: 2

Eklerai su grietin─Śle

250 ml vandens, drusk─ů, sviest─ů ir cukr┼│ u┼żvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo virykl─Śs. I┼í karto suberti visus miltus ir mai┼íyti, kol susidarys vientisa te┼íla. Puod─ů v─Śl pad─Śti ant virykl─Śs ir kaitinti mai┼íant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kra┼ít┼│ atsiskiriantis te┼ílos gn..

Recepto vertinimas: 5

Aguon┼│ ir var┼ík─Śs tortas

U┼żminkykite te┼íl─ů ir 2 valandas palaikykite j─ů ┼íaldytuve. I┼í─Śm─Ö i┼íko─Źiokite, d─Śkite ─» torto form─ů kiek pakeldamos kra┼ítus. Kepkite 15 minu─Źi┼│ iki 210 laipsni┼│ temperat┼źros ─»kaitintoje orkait─Śje. ─«darui u┼żplikykite aguonas, palaukite, kol atau┼í, ir sumalkite. ┼Żieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 3

┼áaltibar┼í─Źiai

U┼żminkykite te┼íl─ů ir 2 valandas palaikykite j─ů ┼íaldytuve. I┼í─Śm─Ö i┼íko─Źiokite, d─Śkite ─» torto form─ů kiek pakeldamos kra┼ítus. Kepkite 15 minu─Źi┼│ iki 210 laipsni┼│ temperat┼źros ─»kaitintoje orkait─Śje. ─«darui u┼żplikykite aguonas, palaukite, kol atau┼í, ir sumalkite. ┼Żieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Ti┼íkevi─Źiaus kold┼źnai

I┼í milt┼│, kiau┼íini┼│ ir vandens u┼żminkoma te┼íla. Grybai nuplaunami, i┼íverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama la┼íini┼│), sumai┼íomas su kapotais grybais, ─»mu┼íami kiau┼íiniai, pas┼źdoma, ─»beriama pipir┼│, i┼ímai┼íoma ir daromi kold┼źnai. Dedami ─» verdant─» pas┼źdyt─..

Recepto vertinimas: 4

Citrin┼│ pyragas

Orkait─Ö ─»kaitinti iki 175-200┬░C temperat┼źros. Mink┼ít─ů sviest─ů arba margarin─ů i┼ísukti su cukrumi ir druska, po vien─ů ─»mu┼íant kiau┼íinius, po truput─» suberiant tarkuot─ů citrinos ┼żievel─Ö. Miltus sumai┼íyti su kepimo milteliais ir po ┼íauk┼ít─ů suberti ─» te┼íl─ů. Te┼íl─ů d─Śti ─» rieb..

Recepto vertinimas: 3

┼Żagar─Śliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir te┼íla ant lentos mu┼íama ko─Ź─Ślu, vis lankstant ─» vid┼│, kol joje atsiras p┼źsleli┼│. Kuo daugiau te┼íloje oro, tuo trapesni ┼żagar─Śliai. Tada te┼íla at┼íaldoma, pridengus drobele, kad neapd┼żi┼źt┼│. Prie┼í verdant i┼íko─Źiojama 2 mm storio lak┼ítais,..

Recepto vertinimas: 4

Trapus obuoli┼│ pyragas

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir te┼íla ant lentos mu┼íama ko─Ź─Ślu, vis lankstant ─» vid┼│, kol joje atsiras p┼źsleli┼│. Kuo daugiau te┼íloje oro, tuo trapesni ┼żagar─Śliai. Tada te┼íla at┼íaldoma, pridengus drobele, kad neapd┼żi┼źt┼│. Prie┼í verdant i┼íko─Źiojama 2 mm storio lak┼ítais,..

Recepto vertinimas: 3

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos i┼ísijojami miltai (kepiniams miltus sijoti b┼źtina, kad miltuose atsirast┼│ oro, nuo to kepinio skonis yra ┼żymiai geresnis, nei kepinio i┼í nesijot┼│ milt┼│), ─» juos dedamas gabalais supjaustytas at┼íaldytas margarinas, pilama pas┼źdyta grietin─Ś, ─»mu┼íamas kiau┼íinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Virtiniai, įdaryti varške ir špinatais

I┼í milt┼│, kiau┼íinio, vandens, druskos ir trupu─Źio aliejaus u┼żminkome te┼íl─ů ir palaikome pusvaland─» kambario temperat┼źroje, kad sustingt┼│. Po to ant pabarstytos miltais lentel─Śs plonai i┼íko─Źiojame te┼íl─ů, formele arba stikline i┼ípjauname skritul─Ślius. ┼ápinatus perrenkame, gerai nup..

Recepto vertinimas: 1

Amerikietiškas bananų pyragas (Banana Bread)

Sviest─ů gerai i┼ísukite su cukrumi, supilkite i┼íplaktus kiau┼íinius ir visk─ů gerai sumai┼íykite. Bananus nulupkite, sugr┼źskite, sumai┼íykite su persijotais miltais, kepimo milteliais, soda ir druska. Po to sumai┼íykite abi te┼ílas, suberkite kapotus rie┼íutus. Mai┼íykite, kol te┼íla pasida..

Recepto vertinimas: 4

Mieliniai ┼żagar─Śliai

I┼í kiau┼íini┼│, cukraus, trupu─Źio milt┼│, mieli┼│ ir pieno u┼żmai┼íykite skyst─ů te┼íl─ů ir pastatykite ┼íiltai, kad pakilt┼│. Po valandos, jei te┼íla tinkamai pakilusi, sud─Śkite visus miltus, u┼żminkykite ir laikykite ┼íiltai, kol pakils. Pakilusi─ů te┼íl─ů i┼íko─Źiokite 1 mm storio lak┼ítais, ..

Recepto vertinimas: 3

Kijevo kotletas

Fil─Ś pamu┼íti. ┼Żalumynus supjaustyti ir sumai┼íyti su sviestu. Ant vieno fil─Ś gabalo d─Śti sumai┼íyti mi┼íinio, o ant vir┼íaus kit─ů fil─Ś gabal─ů. Galus sulyginti. Kotletus pavilgyti kiau┼íinyje, d┼żi┼źv─Śs─Śliuose ir kepti. I┼íkeptus patiekti su duonos riekel─Śmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 4

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama m─Śsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiau┼íini┼│ tryniai, druska, viskas gerai i┼ímai┼íoma, sukre─Źiami atskirai i┼íplakti baltymai, dar pamai┼íoma ir suformojama ─» pailg─ů kepal─Śl─», apsukama plonu la┼íiniuk┼│ sluoksniu (kad m─Śsa b┼źt┼│ p..

Recepto vertinimas: 4

Makaron┼│ u┼żkep─Śl─Ś

Jautiena ir kiauliena sumalama m─Śsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiau┼íini┼│ tryniai, druska, viskas gerai i┼ímai┼íoma, sukre─Źiami atskirai i┼íplakti baltymai, dar pamai┼íoma ir suformojama ─» pailg─ů kepal─Śl─», apsukama plonu la┼íiniuk┼│ sluoksniu (kad m─Śsa b┼źt┼│ p..

Recepto vertinimas: 2

┼Ż─Śl─Ś tortas

Jogurt─ů i┼íplakite su cukrumi. ┼Żelatin─ů i┼íbrinkinkite ir i┼ítirpdykite. Kiau┼íini┼│ baltymus i┼íplakite iki purumo ir sumai┼íykite su jogurtu bei i┼ítirpinta ┼żelatina. Sud─Śkite mandarin┼│, apelsin┼│ skilteles ir dar kart─ů visk─ů sumai┼íykite. Mas─Ö supilkite ─» ind─ů ir pastatykite ┼íaltai,..

Recepto vertinimas: 4

Var┼ík─Śs apkepas

Man┼│ kruopos u┼żpilamos pienu ir pusvaland┼żiui paliekama, kad ┼íiek tiek i┼íbrinkt┼│. Kiau┼íini┼│ tryniai i┼ísukami su cukrumi, sudedama var┼ík─Ś, i┼ísuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, man┼│ kruopos ir viskas gerai i┼ítrinama. Baltymai i┼íplakami iki stand┼żi┼│ put┼│. Tada ─» mas─Ö su..

Recepto vertinimas: 4