KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai

Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/3

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti į kepimo skardos dydžio lakštą. Jį įkloti į šaltu vandeniu suvilgytą skardą ir subadyti. Kepti orkaitėje 10 min. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų..

Recepto vertinimas: 2

Trapi tešla

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje Å¡akute sumaiÅ¡yti cukrų, druską, trynius arba kiauÅ¡inį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Å altą sviestą supjaustyti gabalėliais ir iÅ¡dėlioti kauburÄ..

Recepto vertinimas: 3

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Varškės spurgos

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Į varškę pilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, dedame miltus, kepimo miltelius ir maišome. Suformuojame nedidelius rutuliukus, juos verdame įkaitintame aliejuje. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra. (Siesta)..

Recepto vertinimas: 3

Å okoladinis keksas

Miltus sumaišome su druska, soda ir kepimo milteliais. Išsukame sviestą su cukrumi. Po vieną į sviestą su cukrumi dėdame kiaušinius ir toliau viską sukame iki vientisos masės, paskui beriame vanilę, miltus ir grietinę. Kai produktus išsuksime iki vientisos masės sudedame s..

Recepto vertinimas: 4

Namie ruošti kibinai, pyragėliai su mėsa

Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešl..

Recepto vertinimas: 4

Mėlynių pyragas

Paruošiame trapią tešlą ir 30min ją laikome šaltai . Iš 4/5 tešlos iškočiojame lakštą ir įklojame į aliejumi pateptą formą . Suberiame nuplautas ir nusausintas mėlynes . Likusią tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir užberiame ant uogų . Kepame 200C temperatūroję..

Recepto vertinimas: 3

Gimtadienio tortas

Kondensuotas pienas išplakamas su 150 g grietinės. Tryniai ištrinami su cukrumi, Abi masės sumaišomos. Soda ar kepimo milteliai ištirpinami truputyje grietinės ir sukrečiami į ruošiamą masę. Suberiami sijoti miltai ir plakti baltymai. Lengvai apvartoma. Paruošta tešla sukrečiama į r..

Recepto vertinimas: 2

Eklerai su grietinėle

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gn..

Recepto vertinimas: 5

Aguonų ir varškės tortas

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 3

Šaltibarščiai

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Tiškevičiaus koldūnai

IÅ¡ miltų, kiauÅ¡inių ir vandens užminkoma teÅ¡la. Grybai nuplaunami, iÅ¡verdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama laÅ¡inių), sumaiÅ¡omas su kapotais grybais, įmuÅ¡ami kiauÅ¡iniai, pasÅ«doma, įberiama pipirų, iÅ¡maiÅ¡oma ir daromi koldÅ«nai. Dedami į verdantį pasÅ«dytÄ..

Recepto vertinimas: 4

Citrinų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti su cukrumi ir druska, po vieną įmušant kiaušinius, po truputį suberiant tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į tešlą. Tešlą dėti į rieb..

Recepto vertinimas: 3

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 4

Trapus obuolių pyragas

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 3

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Virtiniai, įdaryti varške ir špinatais

Iš miltų, kiaušinio, vandens, druskos ir trupučio aliejaus užminkome tešlą ir palaikome pusvalandį kambario temperatūroje, kad sustingtų. Po to ant pabarstytos miltais lentelės plonai iškočiojame tešlą, formele arba stikline išpjauname skritulėlius. Špinatus perrenkame, gerai nup..

Recepto vertinimas: 1

Amerikietiškas bananų pyragas (Banana Bread)

Sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite išplaktus kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Bananus nulupkite, sugrūskite, sumaišykite su persijotais miltais, kepimo milteliais, soda ir druska. Po to sumaišykite abi tešlas, suberkite kapotus riešutus. Maišykite, kol tešla pasida..

Recepto vertinimas: 4

Mieliniai žagarėliai

Iš kiaušinių, cukraus, trupučio miltų, mielių ir pieno užmaišykite skystą tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po valandos, jei tešla tinkamai pakilusi, sudėkite visus miltus, užminkykite ir laikykite šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 mm storio lakštais, ..

Recepto vertinimas: 3

Kijevo kotletas

Filė pamušti. Žalumynus supjaustyti ir sumaišyti su sviestu. Ant vieno filė gabalo dėti sumaišyti mišinio, o ant viršaus kitą filė gabalą. Galus sulyginti. Kotletus pavilgyti kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti. Iškeptus patiekti su duonos riekelėmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 4

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 4

Makaronų užkepėlė

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 2

Žėlė tortas

Jogurtą išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpdykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo ir sumaišykite su jogurtu bei ištirpinta želatina. Sudėkite mandarinų, apelsinų skilteles ir dar kartą viską sumaišykite. Masę supilkite į indą ir pastatykite šaltai,..

Recepto vertinimas: 4

Varškės apkepas

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę su..

Recepto vertinimas: 4