KiauÅ¡iniai, kiauå¡iniå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, kurių ingridientuose yra Kiaušiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptas-naudojant/kiausiniai/14
BaltÄ… duonÄ…, suraikytÄ… 0,5cm storio riekelÄ—mis, Å¡iek tiek apkepinti aliejuje iÅ¡ abiejų pusių ir palikti kad atvÄ—stų. Kietai virtus kiauÅ¡inius labai smulkiai sukapojame ir sumaiÅ¡ome su majonezu. Tada Å¡ita kiauÅ¡inių mase aptepame keptos duonos riekeles, dedame Å¡iek tiek keÄupo, kelet..
Recepto vertinimas:
Marinuotas keptas starkis tešloje
Saldyto starkio filÄ— atÅ¡ildoma, supjaustoma gabaliukais ir palaikoma marinate. IÅ¡ kiauÅ¡inio, miltų, pieno ar vandens užmaiÅ¡oma geros grietinÄ—s tirÅ¡tumo teÅ¡la, joje pamirkomi marinuoti žuvies gabaliukai ir kepami dideliame riebalų kiekyje apverÄiant, kol parusvÄ—s. IÅ¡kepÄ™ karÅ¡ti žu..
Recepto vertinimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite vyšnias. Pakepkite 2-3 minutes. Apibarstykite cukrumi, ant vidutinio karštumo viryklės pakaitinkite 5 minutes, kol išsiskirs sultys. Nukelkite nuo viryklės ir ataušinkite. 2. Į dubenį išsijokite mi..
Recepto vertinimas:
Miltus persijokite per sietelį į dubenį. Gerai iÅ¡maiÅ¡ykite su sausomis mielÄ—mis, berkite cukrų ir druskÄ…. SukrÄ—skite varÅ¡kÄ™, pilkite vandenį. Plakikliu užmaiÅ¡ykite teÅ¡lÄ…. Pradžioje maiÅ¡ykite mažiausiu greiÄiu, paskui vis didesniu. MaiÅ¡ykite apie 5 min. Tada teÅ¡lÄ… palikite Å¡..
Recepto vertinimas:
SupjaustytÄ… mÄ—sÄ… ir kumpį sudÄ—ti Å¡ sviestu iÅ¡teptÄ… skardÄ…. PorÄ… ir petražolÄ—s Å¡aknį pakepinti margarine, pridÄ—ti miltų, įpilti skysÄio ir pavirinti. VÄ—liau įdÄ—ti iÅ¡plaktÄ… kiauÅ¡inį ir apipilti mÄ—sÄ…. Ant virÅ¡aus uždÄ—ti sviesto, džiÅ«vÄ—sÄ—lių ir kepti. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Kiaulienos nugarinÄ— perpjaunama iÅ¡ilgai, paliekant vienÄ… kraÅ¡tÄ… neperpjautÄ… (kaip atversta knyga). IÅ¡ nugarinÄ—s iÅ¡pjaunama mÄ—sa (bus suvartojama įdarui), paliekant 1—2 cm storio sienelÄ™. NugarinÄ— pabarstoma prieskoniais ir paliekama 10—15 min Å¡altai. Po to iÅ¡plaktu kiauÅ¡iniu iÅ..
Recepto vertinimas:
Sviestą ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį, išplakti. Supilti pieną, įdėti Nutella ir gerai išmaišyti. Suberti išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Sudėti riešutus. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 180-200 laipsnių C..
Recepto vertinimas:
Cukrinai biskvitiniai sausainiai
Cukrų ir kiaušinius suplakite šluotele, karšto vandens vonelėje kol mišinys įkais iki 40 laipsnių. Paskui iškelkite iš vonelės ir dar paplakite kol šiek tiek pravės. Įlašinkite kvapiuosius lašus, supilkite miltus ir palengva išmaišykite. Pagamintą tešlą šaukštu išdėliokite ..
Recepto vertinimas:
Sluoksniuotas bananų pyragas (Jūratės)
1. Bananus nulupti ir supjaustyti griežinÄ—liais. SumaiÅ¡yti su 1-2v.Å¡. manų kruopų.Jei nÄ—ra saldÅ«s, pabarstyti cukrumi. 2. Baltymus atskirti nuo trynių ir iki standumo iÅ¡plakti su puse stiklinÄ—s cukraus ir trupuÄiu vanil. cukraus. 3. Trynius iki baltumo iÅ¡plakti su puse stiklin..
Recepto vertinimas:
Ä® iÅ¡plaktus kiauÅ¡inius supilti grietinÄ™, įberti druskos, miltus ir viskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡yti. TeÅ¡la turi bÅ«ti kaip lietiniams. Taukus supilti į puodukÄ…, užvirinti, įmesti nuskustos bulvÄ—s griežinÄ—lį ir įkaitinti tam tikrÄ… voveraitÄ—ms kepti formelÄ™. Po to Å¡aukÅ¡tu pilti į jÄ… teÅ..
Recepto vertinimas:
Duonos riekelių viduryje iÅ¡pjauname apvaliÄ… arba pailgÄ… skylutÄ™. Riekes pakepiname aliejuje iÅ¡ abiejų pusių. Tada į riekÄ—s skylutÄ™ muÅ¡ame kiauÅ¡inį. Beriame drusko, pipirų. Apkepame iÅ¡ abiejų pusių. Tepame pomidorų padažą ir majonezÄ…. Beriame stambiai sutarkuotÄ… sÅ«rį. KeptuvÄ..
Recepto vertinimas:
Užvirinkite nedidelį puodÄ… vandens. SudÄ—kite Å¡pinatus ir apvirinkite. Paskui sudÄ—kite į kiaurasamtį ir pakiÅ¡kite po tenkanÄiu Å¡altu vandeniu, kad atvÄ—stų ir neiÅ¡bluktų. Å iek tiek pakepinkite supjaustytus kubeliais raudonuosius ankÅ¡tinius pipirus. AtÅ¡alusius Å¡pinatus nusausinkite..
Recepto vertinimas:
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, supilti pieną ir gerai išmaišyti. Dvylika popierinių keksų formelių sudėti į kepimo skardą ir iki pusės pr..
Recepto vertinimas:
Aguonų pyragas su citrina (Jūratės)
Aguonas nuplikyti ir 2-3 kartus sumalti mėsmale ar sutrinti trintuvu. Trynius išplakti su milt. cukrumi, supilti aguonas, iki standumo išplaktus baltymus ir lengvai išmaišyti. Su dalimi cukraus išplakti trynius iki baltos masės, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, supilti citrinos sul..
Recepto vertinimas:
BulvÄ—s ir morkos nuskutamos ir supjaustomos griežinÄ—liais. MÄ—sa supjaustoma juostelÄ—mis, apvoliojama miltais ir apkepinama riebaluose. Ä® greitpuodį dedamos bulvÄ—s, morkos, apkepinta kiauliena, ant jos grybai, sviestas, supilama grietinÄ—, pasÅ«domÄ…, užbarstoma maltų kalendros grÅ«dÅ..
Recepto vertinimas:
Trynius išsukti su cukrumi ir supilti į varškę, ištrintą su kepimo milteliais. Sumaišius sudėti manus, 0,5 šaukštelio cinamono, razinas, vanilinį cukrų ir iki standžių putų išplaktus 3 kiaušinių baltymus. Masę išmaišyti. Į duonos džiūvėsėlius įdėti stambiai sutarkuotų o..
Recepto vertinimas:
Kopūstų sriuba su mėsos kukuliais
Kopūsto gūžė supjaustoma ir perpilama karštu vandeniu. Į verdantį vandenį suberiami kopūstai, jiems kiek apvirus, suleidžiami mėsos kukuliai ir kubeliais supjaustytos bulvės. Mėsos kukuliams mėsa sumalama, sudedami svieste pakepinti, smulkiai supjaustyti svogūnai, kiaušinis, malti ..
Recepto vertinimas:
Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir sviestiniu popieriumi ..
Recepto vertinimas:
Kepimo skardą iškloti folija, patepti riebalais, pabarstyti miltais. Žuvies filė nereikia smulkinti. Tiesiog dėti į foliją ir kiekvieną gabalą apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druska bei pipirais. Ant žuvies sudėti smulkiai supjaustytus grybus, supilti baltąjį vyną, užlank..
Recepto vertinimas:
Vištą ištrinkite druska ir sutintomis kadagių uogomis. Įdarui sviestą išsukite iki baltumo, sukant sudėkite kiaušinius ir džiūvėsėlius, truputį druskos ir kelias sutrintas kadagio uogas. Gerai išsuktu įdaru prikimškite vištą, ją užsiūkite ir įvynioję į pergamentinį popieri..
Recepto vertinimas:
Spurgos pavakariams (kropeliai)
Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..
Recepto vertinimas:
Kalakuto file supjaustome gabaliukais, pagal skonį įtriname prieskoniais. Išplakame kiaušinius, sudedame krakmolą, majonezą, kalakuto gabaliukus ir viską gerai išmaišome. Dedame ant keptuvės kepame kepsnio forma...
Recepto vertinimas:
Silkę išdarinėkite ir sumalkite. Supjaustytą svogūną ir grybus apkepkite aliejuje, pagardinkite pipirais. Tada berkite į silkinę, ant jų dėkite iš silkės suformuotus kukulius. Kiaušinių trynius pjaukite pusiau, o baltymus sukapokite. Ant kiekvieno kukulio dėkite po trynio puselę ir ..
Recepto vertinimas:
Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti plonais griežinÄ—liais ir iÅ¡troÅ¡kinti riebaluose. Jei reikia, įpilti Å¡iek tiek vandens arba sultinio. baigiant troÅ¡kinti, pridÄ—ti miltų, vandens ir viskÄ… dar pavirinti. Tada sriubos tirÅ¡Äius pertrinti pro sietÄ… arba sumalti mÄ..
Recepto vertinimas:
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pavirintą medų (atvėsusį), suberti prieskonius, supilti lydytą sviestą, grietinę, išplaktą su soda, suberti sijotus miltus ir maišyti. Tuomet dėti išplaktus baltymus. Supilti tešlą į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo ork..
Recepto vertinimas: