Meksikietiški ryžiai (Arroz a la mexicana)

Ingridientai:
250 g baltų ilgagrūdžių ryžių;
250-300 g pomidorų;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
Pagal skonį 1-2 aitriosios paprikos (chiles serranos);
4 valg. š alyvuogių aliejaus;
Maždaug 750 ml vištienos sultinio;
Druska ir pipirai;
Ant peilio galo kmynų;
Pagal skonį keletas šafrano purkelių;
100 g šviežių arba šaldytų jaunų žirnių;
3-4 šakelės šviežių kalendrų.
Gaminimas
Ryžius brinkinkite 10-15 min. šiltame vandenyje, po to nuplaukite, palikite nuvarvėti. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas ir pertvarėles. Pomidorus, svogūną, česnaką ir aitriąsias paprikas sudėkite į plaktuvą ir sutrinkite.

Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami apkepkite, kol pasidarys permatomi. Atsargiai, kad nepajuoduotų! Po maždaug 5 min. supilkite sutrintą tyrę, vištienos sultinį ir prieskonius (druską, pipirus, kmynus ir šafraną). Išmaišykite ir uždengę virkite maždaug 20 min. ant vidutinės ugnies. Praėjus pusei virimo laiko, suberkite žirnius. Šviežius žirnius suberkite šiek tiek anksčiau, šaldytiems pakanka trumpesnio virimo laiko. Pagardinkite ir papuoškite plėšytais kalendrų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!