Troškinta jaučio širdis

Ingridientai:
1,5 kg jaučio širdies,
4 pomidorai,
4 morkos,
5 svogūnai,
200 g saliero šaknies,
75 g rūkytos šoninės,
0,5 l sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas krakmolo,
po šaukštą kajeno pipirų ir maltų saldžiųjų paprikų,
laurų lapelis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste ir supilame į sultinį.

Širdį dedame į sultinį ir verdame 1,5 valandos. Morkas ir saliero šaknį nuplauname, nuvalome, supjaustome kubeliais ir kartu su likusiais svogūnais sudedame į sultinį iki virimo pabaigos likus 25 minutėms. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į sultinį iki virimo pabaigos likus 10 minučių.

Pomidorų pastą sumaišome su krakmolu, pipirais, saldžiosiomis paprikomis, kitais prieskoniais, pakaitiname maišydami iki užvirimo ir supilame grietinėlę. Išvirusią širdį supjaustome gabalėliais ir tiekiame su šiuo padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!