25 rezultatų ieškant "viena"

Napoleonas I

Tešlą gerai išminkyti, padalinti į 16 dalių ir 1 val. įkišt į šaldytuvą. Po to kiekvieną gabalą iškočioti ir kepti iki kol gražiai paruduos. Kremas: sviestą trinti su cukrumi, kol gausis vientisa masė, tada dėti trynius (po vieną). Vieną citriną pertrinti per smulkią tarką, o..

Recepto vertinimas: 0

Riebus biskvitas

Sviestą ištrinkite iki baltumo, dėkite po vieną trynį, po vieną šaukštą cukraus ir sukite dar 10 minučių. Ir taip kartokite kol sudėsite visus trynius. Tada supilkite išspaustas citrinos sultis, sutrintas citrinos žieveles ir sumaltus muškato riešutus. Suplakite baltymus, dėkite ju..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių tortas

Sviestą ištrinkite iki baltumo. Dabar į jį dėkite vieną kiaušinio trynį, berkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir gerai ištrinkite vėl, kol neliks cukraus kruopelių. Šį procesą kartokite dėdami tik po viena kiaušinio trynį. Galiausiai dėkite tarkuotą citrinos žievelę,..

Recepto vertinimas: 0

Itališkas velykinis pyragas su makaronais

1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą. 2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus, vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai " Šachmatai"

1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską sukapoti, po to gerai išminkyti. 2.Tešlą perskirti pusiau. Į vieną dalį įmaišyti kakavą ir grietinėlę. 3.Iš abiejų spalvų tešlos padaryti po keturias, maždaug 1cm storio virveles. Dvi šviesias ir dvi rudas virveles sudėti vieną an..

Recepto vertinimas: 4

Margieji sausainėliai

Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į ki..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas Hermanas

Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..

Recepto vertinimas: 3

Trijų spalvų tortas

Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą ..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su persikais

Apie biskvitinę tešlą Į plakimui skirtą indą supilame kondensuotą pieną ir jame išmaišome sodą. Po to po vieną įmušame kiaušinius, suberiame miltus ir išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į riebalais pateptą tortinę formą ir kepame 30 min. 180-200C temperatūros orkaitėje...

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado sausainukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C. Paruoškite tris ke..

Recepto vertinimas: 0

"Velnio" pyragas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite jas vaškuotu popieriumi. Ištepkite jį sviestu. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Įmaišykite pie..

Recepto vertinimas: 3

Pusryčių sumuštinis (Ryčio)

Iš pradžių dešreles supjaustome į keturias juosteles (arba jeigu didelė tai pjaunam dar per pusę), pakepame keptuvėje. Tada išimame dešreles ir iškepame kiaušinius atskirai po vieną. Imame riekę batono ir dedame vieną kiaušinį, tada sudedame keptas dešreles ir patepame pomid..

Recepto vertinimas: 1

Tortas su braškėmis ir rabarbarais

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Vaflių tortas

Marcipaninę masę mikseriu arba plakimo šluotele išmaišykite su džemu bei likeriu ar citrinų sultimis iki vientisumo. Šiuo įdaru aptepkite 4 vaflius. Kiekvieną vaflį su įdaru uždenkite neapteptu vafliu. Šias poreles paslėkite sunkiu puodu arba panašiu daiktu. Paslėgtus vaflius ..

Recepto vertinimas: 4

Frankfurto vainikas

200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į rieba..

Recepto vertinimas: 0

Mėgėjų tortas su baltuoju vynu

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užberti ant stalo arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, druską bei vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose. Pradedant nuo išor..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Pyragėliai „Petit fours“

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius bei krakmolą ir išsijoti ant trynių masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į paruoštą masę. Tešlą padalyti į dvi dalis. Į vieną dal..

Recepto vertinimas: 1

Turkiški čeburėkai su sūriu (Beurek)

Sviestą ištirpdykite ant silpnos ugnies, gerai nukoškite. Patiekalui naudokite tik labai gryną sviestą. Ant lentos padėkite maždaug 30 cm ilgumo tešlos lakštą. Teptuku suvilgykite ją lydytu sviestu. Ant pirmojo uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir jį suvilgykite sviestu; tą patį pa..

Recepto vertinimas: 3

Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške

Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, gr..

Recepto vertinimas: 5

Midijų užkandis su kokosų-kario padažu (Video)

Į nemažą aukštą puodą įpilame dvi stiklines vandens ir nustatę didelę kaitrą pakaitiname apie 1 minutę. Vandeniui pradėjus garuoti, sudedame midijas. Uždengę puodą dangčiu, verdame apie 5-7 minutes. Susmulkiname baziliko lapelius taip, kad galėtume jais gražiai papuošt..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti plikytos tešlos riestainiai

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gn..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

VAISINIS PYRAGAS

Išmaišius 6 š. cukraus ir aromatizuoto atsto, ipilti i puodą. Paskui imesti 1 cm. supjaustytus rabarbarus ir paskui supjaustytus abrikosus, braškes, kriaušes, po vieną puoduką mėlynių ir gervuogių. Virti 3-4 min. Tešlą darant reikia 110 g. sviestą ir 225 g. miltus sumaigyti (turi atrod..

Recepto vertinimas: 5

Skanūs Žele Sumuštinukai

Paruoškite žele. Tuo tarpu kai žele stinks paimkite vaflių ląkštus ir išpjaustykite mažas formeles (pvz.: trikampio, kvadrato apskritimo ir pan.). Paimkite vieną vafliuko formelę, užtepkite grietinėle ir uždėkite kitą vafliuką. Užtepkite uogienės ir taipat uždekite vafliuką. Kai..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: viena