Turkiška aviena


Patiekalo šalis: Turkija
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
600 g avienos
100 g nerūkytų lašinių
2 svogūnai
2 morkos
5 rauginti agurkai
2 salierai
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis kmynų
žiupsnelis pipirų
5 lauro lapai
1 šaukštas acto
Gaminimas:
Prikaistuvo dugną ir šonus iškloti supjaustytais lašiniais. Sudėti avieną.  Svogūnus, morkas, salierus nepjaustytus sudėti į prikaistuvą. Pabarstyti kmynais, pipirais, druska, įdėti lauro lapus. Įpilti šaukštą acto ir vandens tiek, kad apsemtų mesą. Uždengti, troškinti kol suminkštės. Bebaigaint troškinti ištirpinti sviestą su miltais ir supilti į troškinį. Nuėmus nuo ugnies mėsą sudėti į lėkštę, daržoves supjaustyti ir sudėti šalia mėsos. Šalia troškintų daržovių sudėti raugintus agurkus. Mėsą ir daržoves užpilti sultiniu, kuriame viskas troškinosi. Skanaus !

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!