25 rezultatų ieškant "riebalai"

Pikantiškas sūrio tortas

Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali for..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena ir pastos sriuba

Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Iš paprikos išimkite sėklas. Nuplaukite porą. Papriką ir porą supjaustykite griežinėliais. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir gautą masę įdėkite į šaldytuvą (jame laikykite iki kol patieksite). Įdėję į puodą šiek tiek maisti..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve. Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustyki..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynai

Bulvės nuskutamos ir sutarkuojamos, įmušamas kiaušinis, įberiama druska ir pipirai, sumaišoma ir kepami blynai įkaitintuose riebaluose keptuvėje. Valgoma su spirgučiais arba grietine..

Recepto vertinimas: 0

Trapūs žagarėliai

Sviestą, cukrų ir druską gerai išsukti. Sukant po vieną įmušti kiaušinius, suberti vitrinos žievelę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska, supilti romą. Tešlą gerai išminkyti. Iškočioti ploną 20x50 cm dydžio lakštą. Peiliu supjaustyti 2,5 pločio ir 10 cm ilgio ju..

Recepto vertinimas: 1

Žemaitiškos spurgos

Piene išmaišyti miltus, sudėti sutrupintas mieles, užberti šaukšteliu cukraus ir leisti tešlai pakilti. Po to sudėti trynius, supilti išlydytą sviestą, vanilinį cukrų, druską, gerai išminkyti, kad tešla nebeliptų prie rankų. Leisti vėl tešlai iškilti. Rankas patepus sviestu, i..

Recepto vertinimas: 0

Keptas viščiukas

Išplakite kiaušinį ir pieną. Negiliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, džiūvėsėlius, pipirus, petražoles, papriką, čili, česnaką ir prieskoniais pagardintą druską. Nulupkite viščiuko odą, mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į vidutinio dydžio gabaliukus. J..

Recepto vertinimas: 0

Troškinys su aviena

Nuo mėsos nuimami riebalai, supjaustomi ir paspirginami. Į greitpuodį supilami paspirginti riebalai, sudedami smulkiai supjaustyti kopūstai, mėsos gabaliukai, bulvių skiltelės, susmulkintas ir pakepintas svogūnas, stambiai tarkuota morka, užberiama kmynų, įdedamas lauro lapas, pasūdom..

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai riestainiai

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešl..

Recepto vertinimas: 3

Morkų plokštainis

Nuvalytos žalios morkos sutarkuojamos, suberiama pusė cukraus ir maišoma, kol jis ištirps. Tada supilami ištirpyti riebalai, prieskoniai, miltai, kėlimo milteliai, su likusiu cukrumi ištrinti kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Kepama 40 min. vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 4

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių tortas

Iš sviesto, miltų, 40 g cukraus pudros suminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir bent pusvalandžiui padėti šaltai. Per tą laiką nulupti obuolius, išpjauti sėklas ir supjaustyti bent pusės centimetro storio riekelėmis. Žiupsnelį druskos ir 60 g cukraus pudros sumaišyti ir šiame miš..

Recepto vertinimas: 1

Bandelės su varške

Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešl..

Recepto vertinimas: 4

Įdaryta žąsis (Ramintos)

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai su vištiena

Iš lietiniams skirtų produktų pagaminti tešlą ir iškepti blynus. Virtą vištienos ktūtinėlę susmulkinti. Pievagrybius nulupus ir supjausčius plonomis riekutėmis pakepinti su smulkintais svogūnais nedideliame kiekyje aliejaus (Kad apkepinus riebalai nuo jų labai nevarvėtų). Ant blyn..

Recepto vertinimas: 0

Kokosinės krevetės su mangų padažu

Išlukštenkite krevetes, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę. Nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Supilkite kukurūzų miltus, išplaktus kiaušinių baltymus ir kokosų drožles į atskirus dubenėlius. Pasūdykite ir apibarstykite krevetes pipirais. Tuomet apvolioki..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos suktinukai

Mėsą supjaustyti ir padaužyti, įtrinti krienais, garstyčiomis ir pabarstyti juodaisiais pipirais bei druska. Svogūną susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Agurkus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūnais ir tarkuotais džiūvėsėliais. Suvynioti į mėsą, surišti siūlu ar susegti ..

Recepto vertinimas: 0

Skrebučiai salotoms

Traškūs, česnaku pagardinti skrebučiai labai dera prie Cezario salotų. Pusę prancūziškos duonos kepalėlio supjaustykite 1,25 cm storio riekelėmis. Sudėkite kelias riekeles į krūvą ir supjaustykite kubeliais. Likusias riekelesw supjaustykite tokiu pat būdu. Nulupkite 3 česnako skilt..

Recepto vertinimas: 0

Bananai tešloje su medaus padažu

Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėkla..

Recepto vertinimas: 4

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Bavariški riebaluose kepti paplotėliai

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles, šaukštelį cukraus, supilti pusę pieno ir su nedideliu kiekiu miltų paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Į dubenį su miltais ..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti plikytos tešlos riestainiai

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gn..

Recepto vertinimas: 0

BANANAI MEDUJE

Dubenelyje sumaisome miltus, kukuruzu krakmola ir kepimo miltelius. Maisydami pamazu supilame vandeni, kiausinio baltyma ir sezamo alieju. Bananus nulupame, supjaustome i 8 vienodus gabalelius. Plokscioje keptuveje ant vidutinio karstumo ugnies be riebalu pakepiname sezamo seklas, kol siek tiek paru..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: riebalai