25 rezultatų ieškant "verdant"

Šokoladiniai irisai

Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šok..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Kepti žirniai

Per naktį vandenyje mirkytus žirnius virti kol suminkštės ir iššus. Verdant paskaninti supjaustytais svogūnais, prieskoniais, trupučiualiejaus. Išvirtus žirnius kepinti aliejuje(galima kartu su daržovėmis), paskaninant įvairiais prieskoniais. ..

Recepto vertinimas: 1

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė, virta garuose

Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, dedama ant puodo su verdančiu vandeniu ir sandariai uždengiama. Verdant nemaišoma. Taip kiaušinienę verda dzūkai. ..

Recepto vertinimas: 0

Pieno kisielius su slyvomis

3 stiklinės pieno užvirinama su cukrumi. Krakmolas išleidžiamas 1 stiklinėje šalto pieno ir maišant supilamas į verdantį pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Kai tik pasirodo pirmieji burbuliukai, sutirštėjęs kisielius nukeliamas nuo ugnies, nes, ilgiau verdant, pasidaro tąsus. Į aukš..

Recepto vertinimas: 0

Žagarėliai

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais,..

Recepto vertinimas: 4

Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių

Liežuvį nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nugriebiame putas, įberiame pipirų, sudedame kitus prieskonius, įmetame lauro lapelį, įpilame acto ir verdame, kol liežuvis beveik išvirs. Liežuvį išgriebiame iš sultinio, ataušiname ir nulupame. Lašinukus su..

Recepto vertinimas: 0

GELTEKLIŲ SRIUBA

Geltekles apvirinamos pasudytame ir parugstintame vandenyje. Nuskustos supjaustomos ir sudedamos i verdanti sultini. Sriuba paskaninama pakeptais svieste miltais, uzbalinama grietine ir iberiama supjaustytu petrazoliu lapeliu...

Recepto vertinimas: 0

PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVESIAIS IR VANILE

Dziuvesius sutrupinti, persijoti per sieteli, suberti i verdanti piena, praskiesta vandeniu. Uzvirti, nukelti nuo ugnies, ir ideti tryni, cukru, vanile ir sviesta...

Recepto vertinimas: 0

MORKŲ KUKULIAI

Bulves sumalti, morkas sutarkuoti, apslakstyti citrinos sultimis. Bulves, morkas, manus, cukru, kiausinius ir tarkuota citrinos zievele suminkyti. Miltuotomis rankomis formuoti is teslos kukulius, sumesti i verdanti vandeni ir virti 20 min.Garnyras:Isskobti obuoliu seklalizdzius, obuolius supjaustyt..

Recepto vertinimas: 0

ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU FERMENTINIU SŪRIU

Ziedinio kopusto galva isskirstyti mazomis galvutemis. Galvutes suberti i verdanti pasudyta vandeni ir apvirti 2-3 min. Ataususias ziedinio kopusto galvutes apvolioti miltuose, isplaktame kiausinyje ir dziuvesiuose. Galvutes kepti aliejuje, kol paraus. Supjaustyti suri riekelemis ir u-deti ant apkep..

Recepto vertinimas: 0

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

Mesa dedama i verdanti vandeni (jo pilama nedaug) su prieskoninemis darzovemis, pasudoma ir isverdama. Nuimta nuo kaulu mesa sumalama kartu su lasinukais ir piene ismirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskoniu, druskos, sviesto ir viskas gerai ismaisoma, sukemsama i isvalytas plonasias zarnas ..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI IRISAI

Grietinele ikaitinama 18-20 cm skersmens puode. Sokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais imaisomas i grietinele ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maisyti, nes tyre gali prisvilti. Forma isklojama plevele arba rupestingai istepama aliejumi. Sokoladiniu irisu ty..

Recepto vertinimas: 2

DŽIŪVĖSIŲ TORTAS "MINUTĖLĖ"

I verdanti piena suberti kava ir nukosti. Maltus dziuvesius uzpilti stikline karsto pieno su kava. Kiausinius istrinti su cukrumi, supilti likusi piena ir virinti, kol sutirstes. Sviesta issukti, palaipsniui supilant kiausiniu ir pieno misini. Krema padalinti perpus: viena dali ismaisyti su paruosta..

Recepto vertinimas: 0

MANŲ LEISTINUKAI SU SŪRIU

Isverdame manu kose, i ja maisydami imusame kiausinius, gerai ismaisome ir su sauksteliu dedame i verdanti pasudyta vandeni. Kai leistinukai iskyla i pavirsiu, juos dar truputi paverdame ir isgriebiame i dubeni, uzpilame tirpintu sviestu ir uzbarstome tarkuotu suriu. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI SVOGŪNAI II

Svogunus nulupame ir sudedame i verdanti pasudyta vandeni, verdame. Kai svogunai beveik suminkstes, isgriebiame ir nupjauname virsuneles. Vidu isskobiame. Isskobta turini supjaustome ir pakepiname svieste, sudedame grietine. Rukyta desra supjaustome smulkiais kubeliais, sudedame smulkintas petrazole..

Recepto vertinimas: 0

Įvairių uogų sriuba

Uogas sutriname, isspaudziame. I verdanti vandeni ipilame sultis, cukru, istirpinta vandenyje krakmola. Paverdame kelias minutes, atvesiname. Sriuba supilame i lekstes, idedame svieziu uogu, kubeliais supjaustytos manu koses...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Burokų lapų sriuba

I verdanti pasudyta vandeni suberiame kubeliais supjaustyta kiauliena ir verdame apie 20 min.Tuomet sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir susmulkintus buroku lapus su stiebeliais. Baigiant virti suberiame prieskonius...

Recepto vertinimas: 0

Špinatų sriuba su kukuliais ir voveraitėmis

Uzverdame 2,5 l pasudyto vandens. I 1 l suberiame nuvalytas ir nuplautas voveraites. Is kukuliams skirtu produktu paruosiame mase, is jos formuojame kukulius ir sudedame i verdanti vandeni. Paverdame 20-25 min. Spinatu lapus nuplauname, nusausiname, supjaustome ir suberiame i sriuba. Verdame dar 10 ..

Recepto vertinimas: 0

VEGELĖ VYNO PADAŽE

Vegele supjaustoma gabaleliais, pavoliojama miltuose ir sudedama i troskintuve verdanti alieju. Kai zuvis pagelsta, apslakstoma brendziu ir uzdegama. Paskui ji isimama, o i troskintuva sudedama supjaustytas svogunas, prieskoniai, druska, pipirai, pomidoru padazas, supilamas vynas. Uzdengiama ir verd..

Recepto vertinimas: 2

Makaronai su vištiena ir grybais

Makaronus sudeti i pasudyta verdanti vandeni ir isvirti. Tuo tarpu daryti padaza: smulkiai supjaustyta vistiena siek tiek pakepinti, tuomet sudeti grybu padaza ir maisant patroskinti pora min. Iberti prieskoniu makaronams ir supilti grietinele, maisyti kol mase sutirstes. Pabaigoje iberti baziliko. ..

Recepto vertinimas: 5

Duonos sriuba.

Duona supjaustyti kubeliais ir sudeti i verdanti vandeni.Suspirginti lasinukus ir pakepinti susmulkintas morkas ir svogunus. Supilti i puoda ir verdant maisyti. Sudeti makaronus o po to susmulkintas bulves ir virti pamaisant apie 15 minuciu. (Eugenijus)..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: verdant