25 rezultatų ieškant "verdant"

Garuose virti baklažanai

1. Perpjaukite baklažanus taip, kad jie tilptų į garintuvą. 2. Sudėkite juos į garintuvą, be lėkštės. Jei įdėsite su lėkšte, baklažanai apačioje nebus gerai išvirę. 3. Virkite baklažanus garuose 15-20 minučių. 4. Susmulkinkite česnaką. 5. Dubenyje sumaišykite sojos pada..

Recepto vertinimas: 3

Braškių uogienė

Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną ..

Recepto vertinimas: 2

Raudonųjų serbentų uogienė

Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..

Recepto vertinimas: 1

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti grybai

Marinatui paruošti reikės: 300ml vandens, 100 ml acto, 1 šaukštelis druskos, 3 lauro lapeliai, 10 kvapniųjų pipirų, česnako skiltelė. Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpi..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su svogūnais

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti. Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnie..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su avietėmis

Didelį pergamentinio popieriaus lakštą perlenkiame perpus, kad viduryje būtų lenkimo žymė. Tada popierių atlenkiame. Ant jo persijojame miltus, suberiame cukrų. Į puodą įpilame šalto vandens ir sudedame kubeliais supjaustytą sviestą. Vandenį su svietu kaitiname, nuolat maišydami m..

Recepto vertinimas: 4

Aukštaitiški virtiniai su bulvių įdaru

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškočiojame iš jos didelį lakštą. Jį supjaustome nedideliais gabalėliais. Įdarui bulvių košę sumaišome su aguonomis ir žiupsneliu druskos. Įdarą dedame ant vieno tešlos gabalėlių krašto, užlenkiame ir formuojame virtinius. K..

Recepto vertinimas: 3

Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu

Pieną pašildyti. Miltus sumaišyti su 50 gramais cukraus ir suberti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti šiltą pieną, pamaišyti šakute ir uždengti. 20 minučių palaikyti šiltoje vietoje, kad įmaišalas pakiltų. Obuolius nupl..

Recepto vertinimas: 3

Daniški sumuštiniai su rūkytu unguriu

Verdant sumaišykite kiaušinių trynius su baltymais, įberkite druskos, pipirų ir 30g. sviesto. Ungurį supjaustykite gabaliukais. Nuo kiekvieno nulupkite odą ir išimkite stuburinę ašaką. Duoną aptepkite sviestu, ungurio gabaliuku uždenkite dalį duonos riekelės, o ant kitos dalies užd..

Recepto vertinimas: 5

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

Mesa dedama i verdanti vandeni (jo pilama nedaug) su prieskoninemis darzovemis, pasudoma ir isverdama. Nuimta nuo kaulu mesa sumalama kartu su lasinukais ir piene ismirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskoniu, druskos, sviesto ir viskas gerai ismaisoma, sukemsama i isvalytas plonasias zarnas ..

Recepto vertinimas: 0

MANŲ KRUOPŲ KUKULAIČIAI

Trijose etiklinese vandens isvirti tirsta manu kose, atvesinti. Kepeneles supjaustyti ir apkepti aliejuje, pasudyti ir papipirinti. Apkeptas kepeneles sudeti i manu kose ir ismaisyti. Is sios mases formuoti kukulius, paniruoti miltuose ir sudeti i verdanti vandeni. Virti, kol kukuliai iskils i virsu..

Recepto vertinimas: 0

ŠPARAGAI SU PISTACIJOMIS

Sumaisykite visus uzpilui skirtus produktus. Susmulkinkite riesutus. Nuvalykite sparagus. (Ju nereikia lupti, bet kamblius butina svariai nugremzti). Nuplaukite galiukus. Sudekite sparagus i kruveles ir perriskite medvilniniu siulu. Uzvirinkite dideliame puode vandeni, iberkite truputi druskos ir zi..

Recepto vertinimas: 0

DZŪKIŠKI KUKULIAI

Bulves sutarkuojamos ir nusunkamos. Tarkiai uzpilami verdanciu pienu, ismaisoma. Grybai susmulkinami, sumaisomi su tarkiais, iberiama petrazoliu, druskos. Formuojami apvalus kukuliai ir sumetami i pasudyta verdanti vandeni. Verdama apie 10-15 min. Isgriebiami, nuvarvinami ir uzpilami paspirgintais l..

Recepto vertinimas: 5

AŠTRŪS MAKARONAI SU POMIDORŲ PADAŽU II

Isvirti pasta sudytame vandenyje, kol dar siek tiek kietesni, o ne sukrite i pirmine tesla. nupilti vandeni.Isvirti kiausinius.Supjaustyti pomidorus, kietai virtus kiausinius, sudeti i pasta.Ismaisyti su majonezu (2-3 saukstai).Siek tiek druskos ir pipiru.Kas megsta astriau, gali ipjaustyti siek tie..

Recepto vertinimas: 1

DUONOS APKEPAS SU VYŠNIOMIS IR MANŲ KRUOPOMIS

I verdanti piena sudeti kapotus riesutus, margarina, kruopas, cukru, druska ir virinti. Siek tiek atvesinti, imusti kiausinius, suberti tarkuota duona. Vysnias be kauliuku ismaisyti su sia mase ir sudeti i riebalais istepta forma. Kepti orkaiteje...

Recepto vertinimas: 0

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ

Uogas nuplauname ir ileidziame su sieteliu i karsta (70-80 C) vandeni, palaikome 2-3 minutes, kad suminkstetu odele. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, juo uzpilame uogas ir verdame, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirsteja. Uogiene verdant nugraibome putas. Atvesusia uogiene sudedam..

Recepto vertinimas: 0

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS

Is vandens ir 250 g cukraus isverdame sirupa. Juo uzpilame uogas ir uzviriname. Puoda nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakciai. Rytojaus diena sirupa nupilame, uogas suberiame i paruostus stiklainius. I sirupa suberiame likusi cukru ir paverdame, kol cukrus istirps. Verdanti siru..

Recepto vertinimas: 0

ŠVELNIOS SALIERŲ SALOTOS

Saliero sakni supjaustome kubeliais. I pasudyta verdanti vandeni sudedame pjaustytus salierus, verdame 5-6 minutes ir nukosiame. Kubeliais pjaustytus svogunus suberiame i keptuve su aliejumi, maisydami kepiname, kol pasidarys skaidrus. Tada supilame pomidoru tyre, grietine, pipirus ir maisydami kepa..

Recepto vertinimas: 0

VEGETARIŠKA SRIUBA

Salieru stiebus supjaustome kuo plonesniais griezineliais. Suberiame i verdanti vandeni ir verdame 15 minuciu ant mazos ugnies. Supilame citrinu sultis, suberiame prieskonius ir virtas pupeles. Paverdame dar 5 minutes, tiekdami suberiame smulkintas petrazoles...

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių kompotas

Ersketuoges nuplauti, nuskabyti vaiskocius, ziedlapiu likucius, perpjauti jas per puse ir isimti sekleles, pasalinti plaukelius. Dar karta nuplovus, suberti i vandeni ir virti, kol suminkstes. Vaisius isgriebti is vandens ir atvesinti. Is nuoviro isvirti cukraus sirupa, i ji suberti ersketuoges ir t..

Recepto vertinimas: 0

Manų kruopų paplotėliai su gervuogėmis

I verdanti vandeni su sviestu ir medumi supilame manus ir isverdame vidutinio tirstumo manu kose. Kose atvesiname, imaisome miltus, kiausini. Keptuveje su aliejumi iskepame paplotelius. Padazui tryni sumaisome su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais, dalimis supilame piena, gerai ismaisome..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti žiedai su avietėmis

Vandeni uzviriname su sviestu. I verdanti vandeni is karto supilame miltus, greitai ismaisome, kol tesla susoka i gabala. Kai tesla atvesta, po viena imusame kiausinius. Skarda patepame riebalais ir konditeriniu svirkstu suformuojame ziedus. Tesla sukame is vidurio, ziedo krasta suformuojame dviguba..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su baravykais

Karpi nuvalome, supjaustome gabalais. I puoda ipilame 1 l vandens, idedame saliera, svoguna, baravykus, pipirus, lauru lapa, 1/2 citrinos zieveles, duona, druskos ir verdame. I verdanti sultini idedame zuvi ir ant silpnos ugnies atvirame puode verdame apie 20 min. Padazui miltus pakepiname keptuveje..

Recepto vertinimas: 0

Duonos sriuba.

Duona supjaustyti kubeliais ir sudeti i verdanti vandeni.Suspirginti lasinukus ir pakepinti susmulkintas morkas ir svogunus. Supilti i puoda ir verdant maisyti. Sudeti makaronus o po to susmulkintas bulves ir virti pamaisant apie 15 minuciu. (Eugenijus)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: verdant