25 rezultatų ieškant "verdant"

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi ir suberiami į šaltą vandenį. Verdant pamaišoma. Kai kruopos suminkštės, pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašinukais arba tirpintu sviestu. ..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių salotos

Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Išmirkyta silkė nulupama ir, išėmus kaulus, supjaustoma rėželiais. Pupelės, silkė ir agurkas sumaišoma, sudedama į salotinę ir užpila..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė, virta garuose

Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, dedama ant puodo su verdančiu vandeniu ir sandariai uždengiama. Verdant nemaišoma. Taip kiaušinienę verda dzūkai. ..

Recepto vertinimas: 0

KOPŪSTŲ SRIUBA SU MĖSOS KUKULIAIS

Kopusto guze supjaustoma ir nuplikoma karstu vandeniu. I verdanti vandeni suberiami kopustai, jiems kiek apvirus, suleidziami mesos kukuliai ir kubeliais supjaustytos bulves.Mesos kukuliams mesa sumalama, sudedami svieste pakepinti, smulkiai supjaustyti svogunai, kiausinis, malti pipirai ir piene is..

Recepto vertinimas: 0

MĖSIŠKA BROKOLIŲ SRIUBA

Porai supjaustomi griezineliais ir pakepinami svieste. I verdanti sultini sudedamos kvadrateliais supjaustytos bulves, griezineliais supjaustyta morka. Joms pavirus, sudedami supjaustyti brokoliai, kvadrateliais supjaustytas salieras ir porai. Baigiant virti, sudedami nulupti, supjaustyti pomidorai ..

Recepto vertinimas: 0

BROKOLIŲ SRIŪBA

Porus supjaustyti griezineliais ir pakepinti svieste. I verdanti sultini sudeti kvadrateliais supjaustytas bulves, griezineliais supjaustyta morka. Joms pavirus, sudeti supjaustytus brokolius, kvadrateliais supjaustyta saliera ir porus. Baigiant virti, sudeti nuluptus, supjaustytus pomidorus arba su..

Recepto vertinimas: 0

GELTEKLIŲ SRIUBA

Geltekles apvirinamos pasudytame ir parugstintame vandenyje. Nuskustos supjaustomos ir sudedamos i verdanti sultini. Sriuba paskaninama pakeptais svieste miltais, uzbalinama grietine ir iberiama supjaustytu petrazoliu lapeliu...

Recepto vertinimas: 0

PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVESIAIS IR VANILE

Dziuvesius sutrupinti, persijoti per sieteli, suberti i verdanti piena, praskiesta vandeniu. Uzvirti, nukelti nuo ugnies, ir ideti tryni, cukru, vanile ir sviesta...

Recepto vertinimas: 0

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

Mesa dedama i verdanti vandeni (jo pilama nedaug) su prieskoninemis darzovemis, pasudoma ir isverdama. Nuimta nuo kaulu mesa sumalama kartu su lasinukais ir piene ismirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskoniu, druskos, sviesto ir viskas gerai ismaisoma, sukemsama i isvalytas plonasias zarnas ..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS KUKULAIČIAI SU BRAŠKĖMIS

Padazui uzverdame 1,5 stiklines pieno. Krakmola isleidziame likusiame piene ir supilame i verdanti piena, suberiame vanilini cukru ir uzverdame. Nuimame nuo ugnies ir sudedame aguonas, ismaisome. Paliekame austi kol padarysime kukulaicius. Braskes nuplauti, nuimti lapelius ir kotelius. 8 dideles ..

Recepto vertinimas: 0

VAISIŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS

Uogiene uzpilama verdanciu vandeniu ir pavirinama 3-5 min. Jeigu tirsciai nesuverda, perkosiam ir vel uzverdame. I perkosta verdanti skysti pilamos manu kruopos, pavirinam kol sutirsteja. Mase atausinama iki 30-50 laipsniu ir plakama, kol susidaro putos. Putesiai patiekiami su cukrumi ir uogiene...

Recepto vertinimas: 3

"ARKAS"

Inde, pastatytame ant puodo su verdanciu vandeniu, isplakti kiausinius, supilti grietine. Viska supilti i verdanti pasaldinta piena. Kai suvirs, perkosti per labai tanku sieteli (arba per drobes maiseli). Persunkus, mase palaikyti saldytuve, perdeti ant lekstes, papuosti plakta grietinele (su cukrum..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI IRISAI

Grietinele ikaitinama 18-20 cm skersmens puode. Sokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais imaisomas i grietinele ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maisyti, nes tyre gali prisvilti. Forma isklojama plevele arba rupestingai istepama aliejumi. Sokoladiniu irisu ty..

Recepto vertinimas: 2

DŽIŪVĖSIŲ TORTAS "MINUTĖLĖ"

I verdanti piena suberti kava ir nukosti. Maltus dziuvesius uzpilti stikline karsto pieno su kava. Kiausinius istrinti su cukrumi, supilti likusi piena ir virinti, kol sutirstes. Sviesta issukti, palaipsniui supilant kiausiniu ir pieno misini. Krema padalinti perpus: viena dali ismaisyti su paruosta..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių omletas

Bulves nuplaunamos, sudedamos i verdanti pasudyta vandeni, verdamos 25-30 minuciu, perliejamos saltu vandeniu, nulupamos ir supjaustomos griezineliais. Svogunai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Cesnako skiltele taip pat nulupama ir smulkiai sukapojama. Dideleje keptuveje ikaitintame aliejuje svogun..

Recepto vertinimas: 0

BULVINIAI BLYNELIAI SU GRIKIAIS

Grikiu kruopas perliejame verdanciu vandeniu, nuvarviname. Nuskustas bulves sutarkuojame, sumaisome su kruopomis ir smulkintu svogunu, iberiame druskos, pipiru. Is mases formuojame storokus volelius, suvyniojame i marle kaip vyniotinius, apsukame siulu, galus uzrisame. Dedame i verdanti vandeni, pas..

Recepto vertinimas: 0

Putėsiai

Dzema ar uogiene pertriname per sieteli. I pertrinta mase suberiame cukru, idedame vanilinio cukraus ir citrinos rugsties. I verdanti vandeni maisydami suberiame manu kruopas. Be perstojo maisydami, verdame ant silpnos ugnies 10 minuciu.I isvirtus manus maisydami po truputi supilame paruosta saldzia..

Recepto vertinimas: 0

Įvairių uogų sriuba

Uogas sutriname, isspaudziame. I verdanti vandeni ipilame sultis, cukru, istirpinta vandenyje krakmola. Paverdame kelias minutes, atvesiname. Sriuba supilame i lekstes, idedame svieziu uogu, kubeliais supjaustytos manu koses...

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sūris II

Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelemis, isimti seklalizdzius, sudeti i emaliuota inda, uzberti cukrumi, sukresti ir palikti kambario temperaturoje 10-12 vai. Kita diena sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad isgaruotu dalis vandens. Tuomet i verdanti skysti suberti obuolius ir virti ant si..

Recepto vertinimas: 4

Sedulų uogienė I

Sedulas perrinkti, nuplauti, nuimti vaiskocius, 5 min. blansiruoti karstame vandenyje (80 C), po to staigiai atsaldyti saltame vandenyje. Leisti vandeniui nuvarveti, vaisius supilti i verdanti sirupa, uzvirti ir virti 15 min. Po to nukelti nuo ugnies. Taip kartoti 4-5 kartus, kol uogiene isvirs...

Recepto vertinimas: 0

Sojų kepsniai su pievagrybiais ir ferment. sūriu

Soju paplotelius 2 vai. pamerkiame i kiaulienos prieskoniais paskaninta verdanti vandeni. Tuomet juos nuspaudziame, apvoliojame kiausinio plakinyje ir miltuose. Apkepame aliejuje. Padazui svieste kepiname kubeliais supjaustyta svoguna ir griezineliais supjaustytus pievagrybius. Paskaniname druska ir..

Recepto vertinimas: 0

VEGELĖ VYNO PADAŽE

Vegele supjaustoma gabaleliais, pavoliojama miltuose ir sudedama i troskintuve verdanti alieju. Kai zuvis pagelsta, apslakstoma brendziu ir uzdegama. Paskui ji isimama, o i troskintuva sudedama supjaustytas svogunas, prieskoniai, druska, pipirai, pomidoru padazas, supilamas vynas. Uzdengiama ir verd..

Recepto vertinimas: 2

Duonos sriuba.

Duona supjaustyti kubeliais ir sudeti i verdanti vandeni.Suspirginti lasinukus ir pakepinti susmulkintas morkas ir svogunus. Supilti i puoda ir verdant maisyti. Sudeti makaronus o po to susmulkintas bulves ir virti pamaisant apie 15 minuciu. (Eugenijus)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: verdant