Jaučio liežuvis, keptas ant grotelių

Ingridientai:
800 g jaučio liežuvio,
500 g lašinukų,
šaukštas acto,
šaukštas garstyčių,
šaukštelis miltų arba krakmolo,
2 šaukštai vyno arba brendžio,
kepsnių prieskonių,
lauro lapelis,
keli juodųjų pipirų žirneliai,
mėsos sultinio (kuris liks verdant liežuvį),
druskos,
aliejaus.
Gaminimas
Liežuvį nuplauname ir verdame pasūdytame vandenyje 20 minučių. Tada nugriebiame putas, įberiame pipirų, sudedame kitus prieskonius, įmetame lauro lapelį, įpilame acto ir verdame, kol liežuvis beveik išvirs.

Liežuvį išgriebiame iš sultinio, ataušiname ir nulupame. Lašinukus supjaustome plonais šiaudeliais ir susmeigiame į liežuvyje peiliu padarytas kiaurymes. Supjaustome liežuvį skersai 1,5-2 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį patepame garstyčiomis, įmerkiame į aliejų, ištraukiame ir tuoj pat dedame ant grilio grotelių.

Paruošiame padažą. Sultinį verdame tol, kol skysčio sumažėja per pusę. Perkošiame, sumaišome su miltais arba krakmolu ir užviriname. Nukaičiame, sumaišome su vynu arba brendžiu ir supilame į padažinę.

Keptus liežuvio gabalėlius tiekiame su padažu ir daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!