Nicos salotos


Patiekalo šalis: Italija
Sudėtingumas: 1
Ingridientai:
skardinė konservuoto tuno savo sultyse, 100 g ankštinių pupelių, 3-4 bulvės, virtos su lupenomis, 1 stambi svogūno galvutė, 2 pomidorai, druskos, 4 ančiuvių filė, žaliųjų salotų, 2 kietai išvirti kiaušiniai, malti juodieji pipirai, 1 valg. šaukštas acto, 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, kapotų petražolių, juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Gaminimas:
Tuną nuvarvinti, sudėti į lėkštę ir sutrinti šakute. Pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus ir pavirti apie penkioliką minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to perpilti pupeles į sietelį, kad nutekėtų vanduo. Nuluptas virtas bulves supjaustyti kubeliais, svogūną - žiedais, pomidorus supjaustyti į aštuonias dalis. Į lėkštės vidurį dėti plėšytas salotas, ant viršaus tuną ir likusias daržoves. Viską papuošti ančiuvių file ir į keturias dalis supjaustytu kiaušiniu. Apipilti iš druskos, maltų juodųjų pipirų, acto ir augalinio aliejaus pagamintu padažu ir kapotomis petražolėmis.
Tinka vartoti su: Su šviežia itališka duona ar traškiu prancūzišku batonu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!