13 rezultatų ieškant "stiprumo"

Greitai paruošiamos bulvės

Kietesnes bulves pjaustyti griežinėliais, minkštesnes - kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą - plonais šiaudeliais. Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso spalvą. Suberti supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepti 5 minutes dažnai pamaišant. Pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Keptas fazanas su grybais

Fazaną įtrinti druska ir pipirais, apdėti šoninės riekelėmis ir aprišti sūriu. Aliejų pakaitinti keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti sultinį ir vyną, sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti maža..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti pomidorai

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2--1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminam..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sriuba su agurkais ir morkomis

Supjaustykite krūtinėlę gabaliukais, sumaisykite su priekoniais ir citrinų sultimis ir 10 min. marinuokite. Į vistieno sultinį įberkite siaudeliais sutarkuotas morkas ir virkite apie 10 min. ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite vistieną ir dar virkite 10 min. Supilstykite į lėk&sc..

Recepto vertinimas: 0

Genujietiška sriuba

Nuvalytus baklažanus, bulves, kopūstus, aguročius ir pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, pridėkite žaliųjų pupelių ir susmulkintus pievagrybius, įpilkite alyvų aliejaus, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir uždėkite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies.&..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingi pievagrybiai

Lašinius, svogūnus ir morkas supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti, pridėti sviesto ir 3 minutes troškinti uždengtame inde ant stiprios ugnies. Nuplauti pievagrybius, supjaustyti alyvuoges. Sumaišyti visus komponentus, įberti druskos ir pipirų, uždengti ir troškinti ant vidutinio s..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Viščiukų šlaunelės su kariu

Šlauneles pabarstyti pipirais ir druska. Troškintuve įkaitinti aliejų ir kiekvieną šlaunelę apkepti iš abiejų pusių po 5 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies. Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Svogūnus ir česnaką nulupti, imbierus nuskusti. Svogūnus supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 5

Upėtakis drebučiuose

Žuvį išdarinėkite, galvą, pelekus, uodegą, kaulus, morką, svogūną, petražolės gumbą, čiobrelius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite apie 15 min. ant mažos ugnies. Sudėkite nedidelius filė gabalėlius ir dar 5 min. pavirinkite nekeisdama ugnies stiprumo, po t..

Recepto vertinimas: 0

Šveicariškas citrinų tortas

Iš miltų, 150 g sviesto, cukraus pudros, kiaušinio bei citrinos žievelės suminkyti vientisą kietoką tešlą. Įvynioti į plėvelę ir 1 val. laikyti šaltai. Citrinas nuplauti karštu vandeniu ir nušluostyti. Vienos citrinos žievelę sutarkuoti, o dviejų- kiek įmanoma ploniau nulu..

Recepto vertinimas: 5

Kava su ledais

Vaniliniai ledai supjaustomi kubeliais ir sudedami i keturias saltas stiklines. Uzpilama salta kava ir ant virsaus uzdedama smarkiai sulpakta grietinele. Apibarstoma ziupsneliu kakavos milteliu ir patiekiama su siaudeliu. (Diana)..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sriuba su agurkais ir morkomis

Krūtinėlę supjaustome gabaliukais, sumaišome su prieskoniais ir citrinų sultimis ir marinuojame 10 min.•Į vištienos sultinį suberiame šiaudeliais sutarkuotas morkas ir verdame apie 10 min. ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudedame vištieną ir dar verdame 10 min. Supilstome j lėkštes ir ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: stiprumo