25 rezultatų ieškant "folija"

Keptas kalakutas

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją. Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti te..

Recepto vertinimas: 3

Jūrų ešerys su pankoliais

1. Žuvį nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Vidų ir išorę pašlakstome citrinų sultimis. Truputį pasūdome, pabarstome pipirais. 2. Susmulkiname svogūną, lauro lapelį padalijame į keturias dalis. Svogūnais su lauro lapeliu įdarome ešerį. 3. Kepimo indą (jame ir pat..

Recepto vertinimas: 0

Apkeptos paprikos sriuba

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Perpjaukite pipirus pusiau, pašalinkite kotelius, membranas ir sėklas. Sudėkite pipirus nupjauta puse žemys ant folija išklotos kepimo skardos. Sudėkite česnaką. Patepkite pipirus ir česnaką aliejumi. Kepkite 20-25 minutes arba kol odelės pradės skili..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, kepta džiovintų abrikosų tyrėje

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 - 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti al..

Recepto vertinimas: 0

Folijoje keptos bulvės

Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.Išvirusias bulves suvyniojame į foliją ir kepame ant grilio grotelių 20-25 min.Svogūną, česnaką, papriką susmulkiname ir pakepiname svieste.Pomidorus supjaustome kubeliais, suberiame ant svogūnų ir 2 min. pakepiname.Pupeles nusu..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena folijoje

Mėsą supjaustyti, išmušti, apibarstyti druska, apšlakstyti sultimis, suvynioti į foliją ir 20 minučių laikyti šaltai. Paskui ant mėsos gabalėlių uždėti sviesto, išsukto su petražolėmis, poro, prieskonių ir vėl suvynioti į foliją. Kepti orkaitėje 30 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Karpis keptas folijoje

Karpį išvalome, nupjauname galvą. Ištriname prieskoniais, česnakais , pabarstome pipirais, drudska. Paliekame valandai marinuotis. Po valandos apšlakstome alyvų aliejumi ir įvyniojame į foliją ir kepame apie 1 val. karštoje orkaitėje (180C). Likus 10 min iki kepimo pabaigos, ..

Recepto vertinimas: 5

Marinuotos kiaulienos nugarines kepsnys su ananasais

1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. 2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. 3. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo š..

Recepto vertinimas: 3

Garintas sterkas su raudonaisiais ikrais, morkomis, salierais ir pupelėmis, keptomis naminiame lydytame svieste

Foliją patepkite 10g saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite mažais kubeliais 40g virtų morkų, 40g virto saliero gumbo ir pridėkite 40g rudųjų konservuotų pupelių. Daržoves apšlakstykite 10g saulėgrąžų aliejaus, 5g Valdorfo aitriosios adžikos ir 1g druskos. Paruoštas daržoves sudė..

Recepto vertinimas: 0

Žąsis su obuoliais ir razinomis

4kg žąsį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite 50g druskos, išmaišytos su 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų ir 2g džiovintų mairūnų ir palikite parai. 1kg obuolių nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius, išmaišykite su 100 g nuplautų..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Su obuoliais kepta žąsis

Prieš kepant žąsis nusvilinama, išdorojama, labai gerai nuplaunama ir nušluostoma. Jai nupjaunamas kaklas ir kojos iki sąnario. Paukštis iš vidaus ir iš išorės įtrinamas druska su kmynais ir maltais kvapiaisiais pipirais. Taip paruošta ji paliekama per naktį. Kitą dieną kmynai nuš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvės su baltosiomis pupelėmis ir pomidorais

Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Suvyniojame į foliją ir kepame grilyje 20-25 minutes. Gaminame padažą. Svogūnus ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Aitriąją papriką išvalome ir taip pat smulkiai supjaustome. Visus produktus apkepiname įkaitinta..

Recepto vertinimas: 0

Lašišos užkepėlė

Sūris sutarkuojamas ir sumaišoma su varške, pridedama bazilikų, muskato, kitų prieskonių. Į nedidelį indelį įklojama folija, patepama aliejumi. Indelis išklojamas juostelėmis pjaustyta lašiša, ant jos sudedama varškės ir sūrio masė. Indelį dėti į orkaitę ir kepti 15min. Iške..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys su konservuotais moliūgais

Paruošti marinatą. Į vyną suberti kubeliais pjaustytas morkas, svogūną, griežinėliais - porų, įberti prieskonių. Veršieną 2 dienas mirkyti šaltame marimate. Po to mėsą apdžiovinti, įtrinti druska, maltais pipirais, truputį apkepti. Į foliją sudėti apkepintą veršieną, darž..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos - daržovių apkepas

Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pusę jų sudėkite į kepimo formą, apibarstykite prieskoniais. Ant bulvių sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų daržovių. Maltą mėsą sumaišykite su sumulkintais česnakais, svogūnais, džiūvėsėliais, prieskoniais ir dėki..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado kepaišiukai su riešutais ir avietėmis

Išklokite 23 cm skersmens kvadrato formos keptuvą aliuminine folija. Ištepkite foliją migdolų aliejumi. Ištirpinkite šokoladą kartu su kondensuotu pienu, sviestu ir klevų sirupu keptuve dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite 20 minučių, kartas n..

Recepto vertinimas: 0

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę..

Recepto vertinimas: 0

„Kalėdų senelio batas“

Sirupą šildyti su cukrumi ir sviestu arba margarinu, kol cukrus ištirps. Masę ataušinti, suberti miltus, kakavos miltelius, sodą, prieskonius, įmušti kiaušinius ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 12 val. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš kepim..

Recepto vertinimas: 1

Keptas karpis

Išvalytą, nuskustą ir gerai išplautą karpį įtriname druska, pipirais, susmulkintu česnaku ir 1/2 supjaustytos su žievele citrinos ir šaltai marinuojame per naktį. Morkas, svogūnus ir likusią nuluptą citrinos dalį susmulkiname ir sumaišome su majonezu, įdedame druskos, truputį..

Recepto vertinimas: 3

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Versienos kumpyje astriu peiliu ipjauname ''kisenele'', itriname druska, prieskoniais, susmulkintais cesnakais ir paliekame saltai per nakti.Svogunus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaisome su grietine ir paskanine druska bei pipirais patroskiname, kol isgaruoja susidares skystis. Piena sup..

Recepto vertinimas: 0

Višta su česnakais

Vištą įtriname vištienos prieskoniais, druska, susmulkintais rozmarinais, česnakais ir palaikome 2-3 vai. Tada į skardą įpilame vyno, ant vištos užtepame sviesto ir, uždengę folija, kad kuo mažiau kepimo skysčio išgaruotų, kepame. Jei kepimo skystis išgaruoja, į skardą dar įpilam..

Recepto vertinimas: 0

Įvairiaspalviai kiaulienos rutuliukai ant iešmo

Susmulkiname svogūną ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Į maltą mėsą įmaišome kiaušinių, sumaltą batoną, svogūnus, pomidorų padažo, paskaniname druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkome, jeigu reikia, įpilame truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).Atskirai susmulk..

Recepto vertinimas: 0

Jūros lydeka su alyvomis

Žuvį pabarstome druska, prieskoniais ir palaikome 15 min. Susmulkiname alyvas, česnaką, petražoles, svogūnų laiškus, sumaišome juos su aliejumi, pasūdome, įberiame truputį pipirų.Į foliją sudedame gautą mišinį ant jo uždedame žuvį, aplaistome vynu ir užspaude foliją kepame ork..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skys..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: folija