Keptas fazanas su grybais


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1.Jaunas apie 1 kg sveriantis fazanas,
2.1 šaukštelis druskos,
3.1/2 šaukšteliai pipirų,
4.100 g šoninės,
5.2 šaukštai aliejaus,

6.100 g  sūrio

7.1/8 l baltojo vyno,

8.1/8 l mėsos sultinio,
9.250 g šviežių grybų,
10.4 šaukštai sviesto,
11.150 g mažyčių svogūnėlių,
12.1 šaukštas krakmolo,
13.4 šaukštai grietinės.

Gaminimas:

Fazaną įtrinti druska ir pipirais, apdėti šoninės riekelėmis ir aprišti sūriu. Aliejų pakaitinti keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti sultinį ir vyną, sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti mažais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto ir grybus kepinti 4 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies. Nulupti svogūnus ir apkepti juos su 2 šaukštais sviesto, kol bus gražiai auksinės spalvos. Fazaną išimti iš troškintuvo ir pridengti. Krakmolą sumaišyti su grietine, supilti į kepimo metu išsiskyrusias sultis ir užvirinti. Grybus ir svogūnus sukrėsti į padažą, pakaitinti ir pagardinti pagal skonį. Skanaus!


Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!