Upėtakis drebučiuose

Ingridientai:
1 upėtakis (maždaug 1 kg svorio),
10 g želatinos,
1 svogūnas, 1 morka,
petražolės gumbas,
apelsinas papuošti,
čiobrelių ir petražolių šakelės,
žiupsnelis druskos,
1 nedidelio apelsino žievelės bei jo išspaustų sulčių.
Gaminimas
Žuvį išdarinėkite, galvą, pelekus, uodegą, kaulus, morką, svogūną, petražolės gumbą, čiobrelius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite apie 15 min. ant mažos ugnies. Sudėkite nedidelius filė gabalėlius ir dar 5 min. pavirinkite nekeisdama ugnies stiprumo, po to atsargiai juos išimkite. Sultinį perkoškite, supilkite apelsino sultis. Apie 3 stiklines sultinio pakaitinkite (neužvirinkite!) ir supilkite išbrinkintą želatiną. Filė gabalėlius sudėkite į indelius, papuoškite apelsino skiltelėmis, užpilkite paruošta želė. Kai sustings, papuoškite apelsinų žievelėmis, šviežiomis petražolėmis ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!