25 rezultatų ieškant "serbent"

TROŠKINTA KIAULIENA SU SERBENTAIS

Mesa supjaustyti kubeliais (kaip guliasui) ir apkepinti svieste 5-7 minutes. Paskui sudedame sveikus nesutrintus juoduosius serbentus ir kepiname dar apie 5 minutes. Raudonus serbentus sutriname su cukrumi ir sudedame i keptuve. Ismaisome ir pakepiname dar apie 5 minutes. Vandenyje ismaisome miltus ..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONIEJI GŪŽINIAI KOPŪSTAI DANIŠKAI

Kopusta nuplauti ir sutarkuoti. Sviesta islydyti ir i ji sudeti cukru, druska, vandeni ir acta, gerai ismaisyti ir truputi pasildyti. Kai misinys susils sudeti kopusta, ismaisyti ir ant silpnos ugnies uzvirti. I ikaitinta orkaite ideti inda su kopustais ir troskinti 180 C temperaturoje apie 1 val. K..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAI VANILINIAME PADAŽE

Vidutinio dydzio obuoliai nulupami, saukstu isskobiami seklalizdziai. Vanduo su cukrumi ir vanile uzvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminksteja. Kiaurasamciu obuoliai isimami is sirupo, sudedami i plokscia stiklini pusdubeni, atausinami ir pridedami juoduju serbentu d..

Recepto vertinimas: 0

ŽIEDELIAI II

Ant minkymo lentos suberkite miltus ir kelimo miltelius. Viduryje padare duobute, suberkite cukru, vanilini cukru, maltus migdolus ir sudekite salta, mazais gabaleliais sukapota sviesta. Greitai uzminkykite tesla ir kuri laika palaikykite saldytuve.Is teslos iskociokite 3 mm storio laksta ir isspaus..

Recepto vertinimas: 0

ŠILDANTIS AVIEČIŲ KOKTEILIS

Artinkite 30 grazesniu avieciu ir suverkite jas ant sesiu mediniu lazdeliu. Sudekite i saldikli. Likusias avietes atsildykite, pertrinkite per sieteli ir mase padalinkite po lygiai sesioms stiklinems. I kiekviena ju ipilkite po sauksta likerio ir ismaisykite. Uzpilkite labai karstos arbatos ir, jei ..

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

KARŠTAS SERBENTŲ GĖRIMAS

Uzvirinti vandeni kartu su cukrumi, cinamonu ir gvazdikeliais. Uzdengti irpalaikyti 10 minuciu. Paskui supilti serbentu sultis ir isspaustos citrinossultis. Tada viska dar karta pasildyti. (Juste)..

Recepto vertinimas: 0

SŪDYTI AGURKAI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS

Agurkus nuplauti ir palikti 1 val. saltame vandenyje. Raudonuosius serbentus nuplauti ir isvalyti nuo sakeliu. I stiklaini ant dugno deti prieskonius ir zalumynus. Paskiau sudeti agurkus tarp ju pridedant raudonuju serbentu. Vandeni uzvirti ir suberti druska. Truputi atvesinus uzpilame juo agurkus s..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONAS DŽEMAS

Uogas nuplauti, apdziovinti ir uzpilti cukrumi, palaikyti 3 valandas. Po to uzvirti, nuimti nuo ugnies, kai atves vel virti ant silpnos ugnies, kol dzemas sutirstes, o uogos taps skaidrios, bet nesuvirusios. Karsta dzema supilstyti i stiklainius ir uzdaryti...

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

AGURKAI SU SERBENTŲ SULTIMIS

Nedidelius agurkelius nuplauname, nupjaustome galiukus. I paruostus stiklainius imetame po 2-3 juoduju pipiru grudelius, gvazdikeliu, 1-2 cesnako skilteles, krapu sakele, metos. Agurkus sustatome i stiklainius, uzpilame karstu marinatu ir tuoj pat uzdarome...

Recepto vertinimas: 2

RAUDONŲJŲ SERBENTŲ IR AVIEČIŲ TYRĖ

Serbentus ir avietes sumaigome, suberiame cukru (150 g cukraus 1 kg uogu). Ispilstome i paruostus stiklainius (paliekame 1 cm iki stiklainio virsaus), uzdengiame ir pasterizuojame: puses litro stiklainius - 20, litro -25 minutes...

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ PADAŽAS

Margarine pakepiname miltus, supilame grietine, iberiame pipiru, druskos, iberiame tarkuotos citrinos zieveles, ispaudziame siek tiek citrinos sulciu. Supilame serbentu drebucius ir paverdame...

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI OBUOLIAI

Juoduju serbentu sakeles supjaustome 3-5 cm ilgio siaudeliais, jais isklojame indo dugna, tada dedame eile obuoliu, vel serbentu siaudelius ir vel obuolius. Uzviriname vandeni, iberiame cukraus, druskos, uzpilame obuolius, kad marinate butu 8 cm daugiau...

Recepto vertinimas: 4

Marinuoti agurkai ''Bulgariški''

I stiklaini sudeti agurkus, krapus, 3 skilteles cesnako, juoduju serbentu lapeliu. Uzpilti karstu vandeniu ir palikti 5 minutems. Po to vandeni ispilti. I stiklaini idedame lauro lapeliu, juoduju ir kvapniuju pipiru ir uzpilame karstu marinatu. Sandariai uzdarome stiklaini ir paliekam siltai, kol at..

Recepto vertinimas: 3

Juodųjų serbentų arbata

Nuplautas uogas, arbatzoles ir 1 arbatini sauksteli cukraus suberiame i arbatinukair uzpilame verdanciu vandeniu. Palaukiame 5-7 min. Arbata galima gerti su pienu, pasaldinta...

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis

Kubeliais supjaustyta cukinija ir kaukazines slyvaites blansiruoti 75 C parugstintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruostus produktus sudeti i stiklainius ir uzpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandeni, kuriame buvo blansiruojama cukinija ir slyvaites. Vietoje aroniju sirupo galima..

Recepto vertinimas: 0

Geltonos trešnės su juodaisiais serbentais

Uogas gerai nuplauti. Is tresniu isimti kauliukus. Paruostas uogas talpiai sudeti i stiklainius. Tuomet uzpilti karstu sirupu ir kaitinti verdanciame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 15-20 min., 1 l - 20-25 min., 3 l - 45 min. Iskaitintus sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės ir su cukrumi trinti juodieji serbentai

Perrinktas ir nuplautas uogas susmulkinti mikseriu. Suberti cukru ir maisyti, kol cukrus istirps. Tuomet sukresti i stiklainius ir 70-80 C temperaturoje kaitinti 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 25-30 min.Jei galite laikyti saldytuve, pasterizuoti nebutina...

Recepto vertinimas: 2

Gėrimas ''Vasaros svaigulys''

Uzverdame pasaldinta vandeni. Suberiame uogas ir verdame apie 10-15 min. Tuomet suberiame prieskonius ir atvesiname. Gerima sumaisome su vynu ir supilame i inda. Papuosiame citrinos griezineliais.Karsta vasaros diena si gerima galima atvesinti ledo gabaleliais...

Recepto vertinimas: 0

VYŠNIŲ ŠALTIBARŠČIAI

Vysnias nuplauti, nusausinti ir isimti kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinti su cukrumi, cinamonu, gvazdikeliais ir ziupsneliu apelsino zieveles. I gauta tyre supilti vyna ir raudonuju serbentu sultys. Viska ismaisyti ir gerai atsaldyti. Ispilstyti i dubenelius ir papuosti apelsino zievele bei cukru..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlė su juodųjų serbentų padažu

Juoduju serbentu uogiene sumaisome su garstyciomis, supilame isspaustas sultis. Susmulkinta svoguna ir siaudeliais supjaustyta apelsino zievele uzpilame karstu vandeniu, palaikome 4-5 min. ir nupilame. Viska sumaisome, idedame sviesto, prieskoniu ir uzviriname. File pabarstome druska, prieskoniais i..

Recepto vertinimas: 4

JUODŲJŲ SERBENTŲ LIKERIS

Serbentus nuplauti ir nusausinti. Sudeti i stiklini inda, uzberti cukrumi ir 5 val. palaikyti retkarciais pamaisant. Kai cukrus istirps supilti turini i keramikini inda isklota svariais serbentu lapais. Viska uzpilti degtine, taip, kad vaisiai butu apsemti. Inda uzdengti ir pastatyti saltoje vietoje..

Recepto vertinimas: 0

Policininkų pyragas

Sviesta sukapoti su miltais ir cukrumi. Trynius atskirti nuo baltimu, baltymus standziai isplakti. I tesla supilti trynius, kakava, soda, grietine, vaisius ir baltymus. Atsargiai ismaisyti. Kepti orkaiteje, kol pagels...

Recepto vertinimas: 3

Moulen Rouge

Visus komponentus suplakti ir perkosti i atsaldyta martinio taure..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: serbent