25 rezultatų ieškant "serbent"

TROŠKINTA KIAULIENA SU SERBENTAIS

Mesa supjaustyti kubeliais (kaip guliasui) ir apkepinti svieste 5-7 minutes. Paskui sudedame sveikus nesutrintus juoduosius serbentus ir kepiname dar apie 5 minutes. Raudonus serbentus sutriname su cukrumi ir sudedame i keptuve. Ismaisome ir pakepiname dar apie 5 minutes. Vandenyje ismaisome miltus ..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONIEJI GŪŽINIAI KOPŪSTAI DANIŠKAI

Kopusta nuplauti ir sutarkuoti. Sviesta islydyti ir i ji sudeti cukru, druska, vandeni ir acta, gerai ismaisyti ir truputi pasildyti. Kai misinys susils sudeti kopusta, ismaisyti ir ant silpnos ugnies uzvirti. I ikaitinta orkaite ideti inda su kopustais ir troskinti 180 C temperaturoje apie 1 val. K..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAI VANILINIAME PADAŽE

Vidutinio dydzio obuoliai nulupami, saukstu isskobiami seklalizdziai. Vanduo su cukrumi ir vanile uzvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminksteja. Kiaurasamciu obuoliai isimami is sirupo, sudedami i plokscia stiklini pusdubeni, atausinami ir pridedami juoduju serbentu d..

Recepto vertinimas: 0

ŽIEDELIAI II

Ant minkymo lentos suberkite miltus ir kelimo miltelius. Viduryje padare duobute, suberkite cukru, vanilini cukru, maltus migdolus ir sudekite salta, mazais gabaleliais sukapota sviesta. Greitai uzminkykite tesla ir kuri laika palaikykite saldytuve.Is teslos iskociokite 3 mm storio laksta ir isspaus..

Recepto vertinimas: 0

ANGLŲ ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Grietinele pasildyti ir joje istirpinti 400g sokolado. I sokolada sudeti trynius, cukru ir gerai isplakti. Sudeti miltus ir gerai ismaisyti. Isplakti baltymus su druska ir atsargiai ismaisyti su sokoladine mase. Tesla sudeti i kepimo forma ir kepti 40 min. 180C ikaitintoje orkaiteje. Kai iskeps pali..

Recepto vertinimas: 4

ŠILDANTIS AVIEČIŲ KOKTEILIS

Artinkite 30 grazesniu avieciu ir suverkite jas ant sesiu mediniu lazdeliu. Sudekite i saldikli. Likusias avietes atsildykite, pertrinkite per sieteli ir mase padalinkite po lygiai sesioms stiklinems. I kiekviena ju ipilkite po sauksta likerio ir ismaisykite. Uzpilkite labai karstos arbatos ir, jei ..

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

KARŠTAS SERBENTŲ GĖRIMAS

Uzvirinti vandeni kartu su cukrumi, cinamonu ir gvazdikeliais. Uzdengti irpalaikyti 10 minuciu. Paskui supilti serbentu sultis ir isspaustos citrinossultis. Tada viska dar karta pasildyti. (Juste)..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

AGURKAI SU SERBENTŲ SULTIMIS

Nedidelius agurkelius nuplauname, nupjaustome galiukus. I paruostus stiklainius imetame po 2-3 juoduju pipiru grudelius, gvazdikeliu, 1-2 cesnako skilteles, krapu sakele, metos. Agurkus sustatome i stiklainius, uzpilame karstu marinatu ir tuoj pat uzdarome...

Recepto vertinimas: 2

RAUDONŲJŲ SERBENTŲ IR AVIEČIŲ TYRĖ

Serbentus ir avietes sumaigome, suberiame cukru (150 g cukraus 1 kg uogu). Ispilstome i paruostus stiklainius (paliekame 1 cm iki stiklainio virsaus), uzdengiame ir pasterizuojame: puses litro stiklainius - 20, litro -25 minutes...

Recepto vertinimas: 0

SERBENTŲ PADAŽAS

Margarine pakepiname miltus, supilame grietine, iberiame pipiru, druskos, iberiame tarkuotos citrinos zieveles, ispaudziame siek tiek citrinos sulciu. Supilame serbentu drebucius ir paverdame...

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI OBUOLIAI

Juoduju serbentu sakeles supjaustome 3-5 cm ilgio siaudeliais, jais isklojame indo dugna, tada dedame eile obuoliu, vel serbentu siaudelius ir vel obuolius. Uzviriname vandeni, iberiame cukraus, druskos, uzpilame obuolius, kad marinate butu 8 cm daugiau...

Recepto vertinimas: 4

Marinuoti agurkai ''Bulgariški''

I stiklaini sudeti agurkus, krapus, 3 skilteles cesnako, juoduju serbentu lapeliu. Uzpilti karstu vandeniu ir palikti 5 minutems. Po to vandeni ispilti. I stiklaini idedame lauro lapeliu, juoduju ir kvapniuju pipiru ir uzpilame karstu marinatu. Sandariai uzdarome stiklaini ir paliekam siltai, kol at..

Recepto vertinimas: 3

Įvairių uogų sriuba

Uogas sutriname, isspaudziame. I verdanti vandeni ipilame sultis, cukru, istirpinta vandenyje krakmola. Paverdame kelias minutes, atvesiname. Sriuba supilame i lekstes, idedame svieziu uogu, kubeliais supjaustytos manu koses...

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų arbata

Nuplautas uogas, arbatzoles ir 1 arbatini sauksteli cukraus suberiame i arbatinukair uzpilame verdanciu vandeniu. Palaukiame 5-7 min. Arbata galima gerti su pienu, pasaldinta...

Recepto vertinimas: 0

Apkepas su raudonaisiais serbentais

Kiausinius suplakame su cukrumi ir sumaisome su manu kose, citrinos zievele, krakmolu, saulegrazomis (truputi paliekame apkepui pabarstyti) ir serbentais. Kepimo forma patepame sviestu ir pabarstome manu kruopomis. I forma sukreciame tesla ir islyginame pavirsiu. Pabarstome likusiomis saulegrazomis...

Recepto vertinimas: 0

VYŠNIŲ ŠALTIBARŠČIAI

Vysnias nuplauti, nusausinti ir isimti kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinti su cukrumi, cinamonu, gvazdikeliais ir ziupsneliu apelsino zieveles. I gauta tyre supilti vyna ir raudonuju serbentu sultys. Viska ismaisyti ir gerai atsaldyti. Ispilstyti i dubenelius ir papuosti apelsino zievele bei cukru..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlė su juodųjų serbentų padažu

Juoduju serbentu uogiene sumaisome su garstyciomis, supilame isspaustas sultis. Susmulkinta svoguna ir siaudeliais supjaustyta apelsino zievele uzpilame karstu vandeniu, palaikome 4-5 min. ir nupilame. Viska sumaisome, idedame sviesto, prieskoniu ir uzviriname. File pabarstome druska, prieskoniais i..

Recepto vertinimas: 4

Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Bulviniu saulegrazu sakniagumbius 2-3 min. plikyti verdanciame vandenyje. Tuomet atvesinti saltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius, uzpilti karstu marinatu, paruostu is recepte nurodytu produktu. Stiklainius kaitinti verdanciame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0..

Recepto vertinimas: 0

Strutienos pjausnys su raudonuoju vynu

Strutiena itriname susmulkintais svogunais, petrazolemis ir kadagiais. Laikome 3-4 vai. Tada ipilame vyna ir marinuojame per nakti. Marinuota mesa kepame ikaitintame aliejaus ir sviesto misinyje is abieju pusiu po 3-4 min. Tada mesa isimame ir laikome siltai. I keptuve supilame likusi marinata, nuve..

Recepto vertinimas: 0

ŽALIAS KEFYRAS

I litra kefyro sudeti tris saukstus susmulkintu zalumynu (dilgeliu, krapu, petrazoliu, juoduju serbentu lapu, svogunu laisku). Gerai suplakti, pagal skoni pasudyti. Gerti atvesinus...

Recepto vertinimas: 0

TRINTOS MĖLYNĖS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS

Perrinktas ir nuplautas uogas pakaitinti uzdengtame puode (melynes ir serbentus atskirai), kol issiskirs sultis. Tada pertrinti per sieteli. Abi gautas tyres sumaisyti, suberti cukru ir maisant kaitinti iki 80 laipsniu ir iskart supilstyti i stiklainiukus. Sterilizuoti verdanciame vandenyje (0,5 l t..

Recepto vertinimas: 1

Vitalijos trupinių pyragas

Margarina istirpint, viska sudejus minkyti tesla. Dali teslos idet i saldikli ir atsaldyt, kad tarkuotusi. Didziaja dali teslos iskociot ir det i skarda, ant jos uzdet juoduju serbentu, slyvu, melyniu ar bet kokios kitos uogienes. Uogienes galima ir maisyt. Ant virsaus uztarkuoti likusia teslos dali..

Recepto vertinimas: 4

JUODŲJŲ SERBENTŲ LIKERIS

Serbentus nuplauti ir nusausinti. Sudeti i stiklini inda, uzberti cukrumi ir 5 val. palaikyti retkarciais pamaisant. Kai cukrus istirps supilti turini i keramikini inda isklota svariais serbentu lapais. Viska uzpilti degtine, taip, kad vaisiai butu apsemti. Inda uzdengti ir pastatyti saltoje vietoje..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: serbent