RAUDONIEJI GŪŽINIAI KOPŪSTAI DANIŠKAI

Ingridientai:
1 raudonasis gūžinis kopūstas (apie 1kg)
4 šaukštai lydyto sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
5 šaukštai balto vyno acto
1 obuolys
0,5 stiklinės vandens
3 šaukštai raudonųjų serbentų tyrės
1 šaukštelis citrinos sulčių

Gaminimas
Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti 180 C temperatūroje apie 1 val. Kopūstus kas 15 min. pamaišyti ir jei reikės įįpilkite truputi vandens. Tuo metu ap[lupkite obuolįį ir įjį sutarkuokite. Baigiant troškinti sudėkęite serbenįtų tyrę ir tarkuotąą obuolį, gerai iššmaiššykite. Dar tršoškinkite apie 10 min.ū Pabaigus tšroškintiš pašlakstyti citrinos sultimis. Gali būti tiekiamas kaip garnyras ir kaip atskiras patiekalas, valgomas su duona ar bulvėėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!