25 rezultatų ieškant "nuvalyti"

Burokėlių gira

Burokėlius nuvalyti, supjaustyti. Duonos riekeles apskrudinti orkaitėje, sumaišyti su burokėliais, užpilti šiltu vandeniu. Laikyti šiltoje vietoje 2-3 dienas. Ši gira gali būti vartojama ruošiant maistą. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai paruošta kalakutiena

Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, sudėti į dubenėlį, užpilti sojų padažu, degtine, pabarstyti druska, cukrumi, pipirais, sumaišyti ir palikti 30 min. Tada paruošiame daržoves ir grybus. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Voveraites nuvalyt..

Recepto vertinimas: 2

Troškinti kopūstai su kiaulės kojelėmis

Kojeles nuvalyti, nuplauti, perpjauti išilgai per pusę. Kopūstus nuplauti. Į puodą dėti riebalus, kiaulės kojeles ir ant viršaus kopūstus. Užpilti vandeniu ir troškinti. Kai mėsa bus minkšta, dėti prieskonių ir druskos (pagal skonį). Bulves išvirti su lupenomis ir nulupti. Į pusdu..

Recepto vertinimas: 3

Daržovės su šviežiais briedžiukais

Briedžiukus nuvalyti, nuplauti, įpilti daug vandens ir kaitinti, kol vanduo beveik užvirs. Kaitinant grybus maišyti, kad nuo jų nelygaus paviršiaus geriau nusiplautų nešvarumai ir smėlis. Paskui sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvmti ir supjaustyti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti gražiais ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, troškinta su grybais ir bulvėmis

Žuvį nuvalyti ir atskirti filė. Aliejumi pateptame žemame troškintuve susluoksniuoti filė pakaitomis su virtomis supjaustytomis bulvėmis, prieskoniais ir paruoštais kapotais grybais. Viską apipilti aliejumi, sumaišytu su tarkuotu obuoliu arba citrinos sultimis. Uždengti ir ant mažos ugn..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota stinta

Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies barščiai

Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos ar seliavos

Stintas ar seliavas nuvalyti, išskrosti, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir, pavoliojus miltuose, iškepti aliejuje. Patiekiant tvarkingai eilutėmis sudėti į pusdubenį, papuošti kiaušinių ir pomidorų griežinėliais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 2

Žuvis daržovių marinate

Žuvį nuvalyti, išimti kaulus, supjaustyti į gabalus ir, pavoliojus miltuose, pakepinti aliejuje. Mažą žuvį apkepti nepjaustytą. Marinatui skirtas daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti: svogūnus - plonais griežinėliais, morkas ir petražoles - žvaigždutėmis. Jas 10 - 15 min pak..

Recepto vertinimas: 0

Lydekos vyniotinis

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu. Įdarui ..

Recepto vertinimas: 0

Žiedinių kopūstų sriuba

Žiedinį kopūstą nuvalyti, padalyti į mažas ,,rožytes". Svogūną nuvalyti, susmulkinti, dėti į puode pakaitintą sviestą, pakepinti, pabarstyti miltais, dar truputį pakepinti. Supilti sultinį, pieną, grietinėlę, citrinos sultis, užvirinti, sudėti žiedinio kopūsto ,,rožytes", sum..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų salotos

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje (pusiau minkštai), paskui nuvarvinti, sudėti sutrintą (su visu aliejumi) tuną, smulkiai sukapotus ir aliejuje pakepintus česnakus. Brokolius nuvalyti, nuplauti ir išvirti (7min.) pasaldintame ir pasūdytame vandenyje. Paskui nuvarvinti, atšaldyti, i..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies salotos

Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti maj..

Recepto vertinimas: 0

Porų salotos

Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištraukti, atvėsinti. Obuolius ir agurką stambiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, įberti druskos, cukraus, išmaišyti su majonezu arba grietine. Salot..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos vyniotinis su sūriu (Ramunės)

Mėsą gerai išmaišyti su svogūnais, supjaustytais smulkiais kubeliais, kiaušiniais ir maltais džiūvėsėliais.Paskaninti masę druska ir pipirais. Porą nuvalyti, nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirinti. Palikti ant sietelio, kad gerai nuvarvėtų. Išdėlioti mėsą ant kepimo..

Recepto vertinimas: 5

Braškių ir jogurto tortas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtus pistacijos riešutus smulkiai sumalti arba sukapoti. Sviestą, cukrų ir druską išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais pistacijų riešutais ir kepimo milteliais. Po truputį, ..

Recepto vertinimas: 5

Varškės ir braškių tortas (foto)

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su šaukštu vandens. Plakant po truputį berti cukrų bei vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti ..

Recepto vertinimas: 4

Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išo..

Recepto vertinimas: 0

Braškių gira

Braškes nuplauti ir nuvalyti. Paruoštas uogas sudėti į emaliuotą indą, užpilti vandeniu ir pakaitinti, kol užvirs. Tada nukelti nuo ugnies, 10 min. paaušinti ir perkošti per marlę. Įdėti cukraus, citrinos rūgšties, gerai išmaišyti ir dar kartą perkošti. Išpilstyti į butelius, ..

Recepto vertinimas: 0

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir cukinijų apkepas

Bulves nukusti ir supjaustyti griežinėliais. Cukiniją nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais. Taip pat supjaustyti dešrą. Viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą kepimo formą. Grietinėlę išplakti, į ją sudėti lydytą sūrį, druską, pipirus, muskato riešuto. Padažą užpi..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI SVOGŪNAI

Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia isvirti marinata. I emaliuota puoda supilti vandeni, suberti cukru ir druska, virinti 12-15 min. Tuomet tirpala perkosti ir vel uzvirinti. Kai uzvirs supilti acta.Svogunus nuvalyti nuo lukstu, nuplauti ir blansiruoti verdanciame..

Recepto vertinimas: 3

MARINUOTI AGURKAI

Svogunus supjaustyti ir is marinatui skirtu produktu isvirti marinata. Atvesinti. Kriena ir morka nuvalyti, stambiai supjaustyti ir sudeti i stiklainius. Nuvalytas cesnako skilteles ir krapus sudeti i stiklainius. Agurkus gerai nuplauti ir talpiai sudeti i stiklainiukus. Marinata uzpilti ant agurku ..

Recepto vertinimas: 3

Kengūros karštas obuolių pyragas

Miltus persijoti per sietelį,suberk cukrų. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Pirštais suminkyti sviestą su miltais ir cukrumi. Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Išsviestuoti kepimo formą. Padėti ją ant skardos.&..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: nuvalyti