Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Ingridientai:
Trapios tešlos pagrindui:

150 g miltų;
1 trynys;
3 valg. š. cukraus;
100 g sviesto;
Druskos;
½ citrinos trinta žievelė;
1 pak. vanilinio cukraus;
Riebalų tortui ištepti.

Plikytai tešlai:

100 g sviesto;
150 g miltų;
2 šaukštai krakmolo;
4-5 kiaušiniai.

Įdarui:

500 g varškės;
5 valg. š. vyšnių likerio;
1 vanilės lazdelė;
100 g cukraus;
8 arb. š. želatinos;
200 ml grietinėlės;
500 g braškių.

Papuošimui:

50 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
100 ml grietinėlės;
2 arb. š. cukraus pudros;
1 valg. š. vyšnių likerio;
250 g braškių;
50 g pieniško šokolado;
2 valg. š cukraus.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išorės, suminkyti į vientisą trapią tešlą. Ją iškočioti ant riebalais išteptos torto formos (26 cm skersmens) dugno ir kepti 10-12 min.

Plikytai tešlai 1 l vandens užvirinti su 1 šaukšteliu druskos bei sviestu. Puodą nukelti nuo viryklės. Miltus išsijoti, sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Mediniu šaukštu maišyti kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų ir sulips į gniužulą. Ją dėti į dubenėlį ir šiek tiek ataušinti. Kiaušinius išplakti ir po truputį įmaišyti į tešlą. Įmušti tiek kiaušinių, kad tešla blizgėtų. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti 24 cm skersmens skritulį bei 12 mažų sausainėlių. Juos sudėti į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 25-30 min. Dar šiltą plikytos tešlos pagrindą perpjauti į du sluoksnius, nuo sausainėlių nupjauti viršų. Viską ataušinti.

Įdarui varškę sumaišyti su vyšnių likeriu, susmulkinta vanilės lazdelės šerdimi bei cukrumi. Įmaišyti ištirpintą želatiną. Į varškės masę sudėti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę. Braškes nuplauti, nuvalyti ir perpjauti į keturias dalis. Aplink trapios tešlos pagrindą uždėti 26 cm skersmens torto formos kraštus. Sudėti pusę braškių ir 1/3 varškės masės. Uždėti vieną plikytos tešlos sluoksnį, suberti likusias uogas ir užtepti kitą 1/3 varškės masės.Uždėti antrą plikytos tešlos sluoksnį, aptepti likusia varškės mase. Tortą apie 2 val. laikyti šaltai. Paskui nuimti torto formos kraštus.

Puošimui skirtas migdolų plokšteles be riebalų paskrudinti keptuvėje ir ataušinti. Jomis pabarstyti torto kraštus. Grietinėlę iki standžios konsistencijos išplakti su cukraus pudra, įmaišyti likerį ir švirkštu išspausti ant plikytos tešlos sausainėlių ir juos išdėlioti ratu torto viršuje. Braškes nuplauti, nuvalyti, tris didžiausias uogas perpjauti į keturias dalis, o likusias braškes sudėlioti ant torto viršaus. Baltąjį šokoladą ištirpinti ir į jį panardinti į keturias dalis perpjautų braškių smailiąsias dalis. Palaukti kol glajus sustings ir uždėti ant plikytų sausainių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

ausra 2009-07-10 13:31:30
Siulau recepto autoriui si recepta paciam isbandyti ir tik tada siulyti.. Nes nurodytas vandens kiekis plikytai teslai, svelniai tariant, per didelis..Gaminau ir tik sugadinau produktus :(