25 rezultatų ieškant "lauro"

Salotos su kepta kalakutiena

Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti ir iki skaidrumo pakepinti svieste. Sudėti smulkiai supjaustytą kumpį, kalakutieną ir 2 min. kepti ant mažos ugnies. Viską sukrėsti į puodą, suberti nuplautus ryžius. Įmesti lauro lapelį, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 15-20 min. Nu..

Recepto vertinimas: 0

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Jūrų ešerys su pankoliais

1. Žuvį nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Vidų ir išorę pašlakstome citrinų sultimis. Truputį pasūdome, pabarstome pipirais. 2. Susmulkiname svogūną, lauro lapelį padalijame į keturias dalis. Svogūnais su lauro lapeliu įdarome ešerį. 3. Kepimo indą (jame ir pat..

Recepto vertinimas: 0

Menkė, troškinta su krienais grietinėlėje

Keptuvą ištepkite sviestu, pabarstykite tarkuotų krienų, dėkite žalios žuvies gabalus ir vėl pabarstykite krienų. Taip sudėkite 2 – 3 eiles. Į sultinį įpilkite truputį acto, druskos, užpilkite juo žuvį ir troškinkite uždengtame inde 1 valandą. Atsargiai nupilkite dalį sultinio..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota silkė

Svogūnus supjaustykite žiedukais, morkas – žvaigždutėmis ir pavirkite vandenyje. Įdėkite prieskonių, lauro lapelių ir pavirkite 10 minučių, atvėsinkite. Paruoštu marinatu užpilkite į stiklinį indą sudėtas silkes ir palaikykite keletą valandų. Patiekdami silkes galite užpilti t..

Recepto vertinimas: 1

Baravykai drebučiuose

Grybus sudėti į dubenėlį. Supjaustytas morkas bei kiaušinius sudėti ant grybų. Grybų sultinyje ištirpinti želatiną, sudėti druską ir lauro lapelius. Viską užvirinti ir supilti ant grybų. Atšaldyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

„Virintas vanduo“

Į puodą supilkite vandenį ir aliejų, sudėkite lauro lapus, česnakus, suberkite druską ir virkite 15 min. Išimkite lauro lapus. Įleiskite kiaušinio trynį į sriubos lėkštę ir maišydami supilkite į sriubą. Sudėkite petražoles. Šaltinis : http://www.dansukker.com ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonojo vyno marinatas jautienai

Cukrų ir druską ištirpinkite vyno ir acto mišinyje. Tada suberkite garstyčias ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedeliais, sudėkite į emaliuotą indą, sumeskite prieskonius, supilkite vyno ir acto mišinį ir užvirkite. Tinka vartoti atšalusį. ..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 1

Višta vyne

Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašinukai, įdedamos 2 nedidelės svogūno galvutės, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroški..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Lašinukai drebučiuose

Lašinukai sudedami į verdantį, pasūdytą vandenį kartu su prieskoninėmis daržovėmis. Baigiant virti, įberiama pipirų, įmetami lauro lapeliai. Išvirę lašinukai išimami, paslėgiami tarp lentelių ir atšaldomi. Sultinys perkošiamas, nugriebiami riebalai, sudedama ištirpinta želati..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sriuba

Grybai supjaustomi nedideliais gabalėliais, apvirinami atskirame puodelyje, nusunkiami ir sudedami į verdantį vandenį. Kiek pavirus, sumetamos supjaustytos bulvės, dedama lauro lapelių, pipirų, pasūdomą, bulvėms suminkštėjus, supilamas aliejus arba sudedamas sviestas ir dar užvirinama..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos paštetas

Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę. Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale. Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste. Atvėsinti ir suma..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su ananasais ir kumpiu

Dideliame puode užvirinkite vandenį. Sudėkite vištieną, gvazdikėlius, šalavijus, lauro lapą, rozmarino šakelę, susmulkintus salierus, svogūnus, bulves ir morkas. Virkite 45-55 min., kol išvirs vištiena. Vištieną išimkite ir leiskite atvėsti. Sultinio ir daržovių neišpilkite...

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su menke ir apelsinais

Paruoškite menkių filė, o kaulus atidėkite vėlesniam naudojimui. Menkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Aštriu peiliu nuo apelsinų nuimkite žievelę (tik pačią išorinę dalį) ir supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Nulupkite apelsinus ir sukapokite juos...

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta sriuba su juodosiomis pupelėmis (Sopa de frijol negro)

Pupeles per naktį brinkykite vandenyje. Kitą dieną užkaiskite jas šviežiame vandenyje su lauro lapu. Virkite apie 1 val., kol suminkštės. Tai priklauso nuo pupelių rūšies. Tuo metu supjaustykite šoninę. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, česnak..

Recepto vertinimas: 0

Mėsa su aitriosiomis paprikomis (Carne con chile)

Aitriąsias paprikas apskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad neprisviltų. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 500 ml karšto vandens. Palikite pastovėti 30 min. Keptuvėje apskrudinkite pomidorus, po to pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, paruošta verakrusietiškai (Pescado a la veracruzana)

Pirmajam padažui pomidorus nuplikykite ir pašalinę odeles bei sėklas, stambiai sukapokite. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, česnakus sutraiškykite. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode, j..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos tištsriubė (Pozole)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite 2 l vandens su 1 svogūnu, 3 česnako skiltelėmis, 1 morka, 2 šakelėmis kalendrų ir 1 lauro lapu. Įdėkite nuplautą vištą ir pasūdykite. Priklausomai nuo vištos jaunumo vir..

Recepto vertinimas: 0

Portugališkas jautienos bifšteksas

10 min učių prieš pradedant kepti, mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje. Riebaluose apkepkite grūstus česnakus ir 1 lauro lapą. Sudėkite mėsą ir gerai apkepkite iš abiejų pusių apie 20 minučių. Norint gauti geras sultis, r..

Recepto vertinimas: 0

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

INDIŠKA SRIUBA SU AVIENA

Susmulkinta svoguna pakepinti riebaluose. Ideti ciberzoles ir ant silpnos ugnies dar 3 minutes kepti. Mesa supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, zalumynus susmulkinti ir pakepinti keptuveje kartu su mesa. Viska kas paruosta sudeti i troskinimo inda, pasudyti ir ideti lauro lapa. Troskinti ant si..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lauro