Malaizijietiškas medaus pyragas (Lauros)

Ingridientai:
210 g baltojo cukraus,
240 g vandens, 80 g sviesto,
6 kiaušiniai,
160 g kondensuoto pieno,
180 g miltų,
2,5 šaukštelio sodos,
žiupsnelis maltų gvazdikėlių.
Gaminimas
Cukrų išlydykite iki karamelės ant vidutinio karštumo skylės. Tada supilkite vandenį ir išmaišykite iki krislų dingimo. Sudėkite į puodą sviestą ir, jį išlydę, sirupą atvėsinkite.

Išsukite kiaušinius ir į juos supilkite kondensuotą pieną. Suplakite. Nugesinkite sodą ir supilkite į tešlą. Miltus ir maltus gvazdikėlius įsijokite į tešlą ir sumaišykite. Tada ten pat supilkite atvėsusį sirupą ir viską kruopščiai išsukite.
Supilkite paruoštą masę į riebalais pateptą formą ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 1h. Gerai iškepęs pyragas turi būti tamsiai rudas, o į jį įbestas pagaliukas ištrauktas turi būti švarus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!