Mėsa su aitriosiomis paprikomis (Carne con chile)

Ingridientai:
6-8 aitriosios paprikos (chiles californias);
2 pomidorai;
1 svogūnas;
3-4 česnako skiltelės;
1 valg. š. pomidorų padažo;
1 arb. š. džiovintų raudonėlių;
½ arb. š. maltų kmynų;
800 g liesos jautienos be kaulų;
5 valg. š. aliejaus;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
Apie 400 ml jautienos sultinio;
1 lauro lapas.
Gaminimas
Aitriąsias paprikas apskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad neprisviltų. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 500 ml karšto vandens. Palikite pastovėti 30 min. Keptuvėje apskrudinkite pomidorus, po to pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. Iš aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas bei pertvarėles, sudėkite į plaktuvą, įpilkite vandens, kuriame mirko ir gerai sutrinkite. Sudėkite svogūną, česnako skilteles, pomidorus, pomidorų padažą, raudonėlius ir kmynus. Viską gerai sutrinkite.

Mėsą supjaustykite 2,5-3 cm dydžio kubeliais. Aliejų įkaitinkite plačiame puode ir jame apkepkite mėsą. Sudėkite sutrintus komponentus ir keletą minučių patroškinkite, pagardinkite druska bei pipirais. Tada užpilkite dalį sultinio. Įdėkite lauro lapą. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1 val., kol mėsa suminkštės. Jei reikia, galite dar įpilti sultinio. Lauro lapą išimkite. Patiekite su raudonosiomis pupelėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!