Žuvis, paruošta verakrusietiškai (Pescado a la veracruzana)

Ingridientai:
1 išdarinėtas raudonasis rifų ešerys arba jūros ešerys (apie 1,8 kg svorio);
1 citrina;
2 šakelės petražolių.

Pirmajam padažui:

1,5 kg pomidorų;
2 baltieji svogūnai;
4 česnako skiltelės;
15 paprika įdarytų žaliųjų alyvuogių;
6-8 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
½ arb. š. džiovintų raudonėlių;
½ arb. š. džiovintų čiobrelių;
½ arb. š. džiovintų mairūnų;
2 lauro lapai;
2 valg. š. kaparėlių.

Antrajam padažui:

1 baltasis svogūnas;
2 česnako skiltelės;
4 pomidorai;
4 švelnios šviesiai žalios pailgosios paprikos (chiles güeros);
6-8 konservuotos žalios aitriosios paprikos (chiles jalapeños) su 2 valg. š. marinato;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druska ir pipirai;
½-1 arb. š. džiovintų čiobrelių;
1 lauro lapas.
Gaminimas
Pirmajam padažui pomidorus nuplikykite ir pašalinę odeles bei sėklas, stambiai sukapokite. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, česnakus sutraiškykite. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode, jame patroškinkite svogūnus. Po keleto minučių sudėkite česnakus, dar po 2-3 min.- sukapotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais, čiobreliais ir mairūnais. Įdėkite lauro lapus ir mažiausiai 40 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, sudėkite kaparėlius ir alyvuoges.

Antrajam padažui nulupkite svogūną ir česnako skilteles. Pomidorus, per pusę perpjautą svogūną ir česnako skilteles paskrudinkite sausoje keptuvėje, vis apversdami ir galiausiai nulupkite pomidorų odelę. Pomidorus, svogūnus ir česnaką sutrinkite. Iš šviesiai žalių pailgųjų paprikų išimkite sėklas, pašalinkite pertvarėles ir supjaustykite griežinėliais. Konservuotų žalių aitriųjų paprikų puseles supjaustykite mažais gabalėliais. Plačiame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, į jį sudėkite sutrintų pomidorų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Įdėkite lauro lapą, paprikas. Įpilkite 125 ml vandens ir 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies.

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įdėkite į ugniai atsparią apkepo formą. Išspauskite citrinos sultis ir jomis apšlakstykite žuvį. Abu padažus sumaišykite, išimkite lauro lapus, padažą dar kartą pagardinkite prieskoniais ir užpilkite ant žuvies. Uždengę troškinkite apie 40 min.

Žuvį patiekite arba tame pačiame inde, arba ant pašildytos lėkštės su šiek tiek padažo ir papuoškite likusiomis konservuotomis žaliomis aitriosiomis paprikomis bei petražolėmis. Patiekite su ryžiais.

Patarimas: Šį patiekalą galima ruošti ir iš žuvies filė. Tuomet žuvies reikia mažiau ir kepama trumpiau.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!