Tiršta sriuba su juodosiomis pupelėmis (Sopa de frijol negro)

Ingridientai:
225 g juodųjų pupelių;
1 lauro lapas;
100 g šoninės;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
1 pomidoras;
3 valg. š. aliejaus;
125 ml pieno;
750 ml mėsos sultinio;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
2 kartus ant peilio galo maltos paprikos;
½ arb. š. džiovintų raudonėlių;
½ ryšulėlio šviežių kalendrų;
2 riekės baltos duonos arba batono;
2 valg. š. Crème fraîche arba riebios grietinės;
1 žalioji citrina.
Gaminimas
Pupeles per naktį brinkykite vandenyje. Kitą dieną užkaiskite jas šviežiame vandenyje su lauro lapu. Virkite apie 1 val., kol suminkštės. Tai priklauso nuo pupelių rūšies. Tuo metu supjaustykite šoninę. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, česnaką sutraiškykite. Pomidorą nuplikykite, pašalinkite odelę bei sėklas ir sukapokite. Iš puodo su pupelėmis išimkite lauro lapą. Pupeles sutrinkite su trupučiu vandens, kuriame jos virė,- lengviausia tai padaryti plaktuve.

Plačiame puode įkaitinkite 1 valg. š. aliejaus ir apkepkite šoninės gabaliukus. Sudėkite svogūnus, kepkite, kol pasidarys permatomi, tada sudėkite česnaką ir pomidorą. Po kelių minučių supilkite pupelių masę, pieną ir mėsos sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, paprika ir raudonėliais. Virkite 10 min. ant vidutinės ugnies. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite, keletą sveikų lapelių atidėję papuošimui. Duoną supjaustykite kubeliais ir nedidelėje keptuvėje apkepkite su likusiu aliejumi. Sriubą nuimkite nuo viryklės, įmaišykite sukapotų kalendrų, pagardinkite Crème fraîche arba grietine ir papuoškite kalendrų lapeliais bei žaliosios citrinos griežinėliais. Duonos kubelius patiekite dubenėlyje atskirai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!