25 rezultatų ieškant "lapai"

Bulvių sriuba su česnaku

Bulves ir salierą supjaustykite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite, sudėkite su druska ir kmynais ištrintą česnaką ir kelias minutes pavirkite. Paskui sudėkite su pienu sumaišytą trynį, sviestą ir žalumynus. Duoną supjaustykite šiaudeliais ir dėkite į kiekvieną lėkšt..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai

Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti cukraus, įdėti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti. Supilti pieną, šiek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai išplakti, kad neliktų nė gabalelio miltų. Įberti vanilinį cukrų, dar įdėti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ..

Recepto vertinimas: 4

Salotos su saldžiarūgščiu padažu

Į salotinę įklojame tris salotų lapus. Ant jų ratu dedame pusę griežinėliais supjaustyto kumpio ir kiaušinių aštuntadalių. Viduryje vėl įklojame kelis salotų lapus , sudedame likusį kumpį ir kiaušinių dalis. Salotas puošiame alyvomis, anakardžių riešutais ir susmulkintais svo..

Recepto vertinimas: 4

Tuno salotos

Salotas nuplauti ir supjaustyti. Pomidorą,agurką supjaustyti plonomis juostelėmis. Kiaušinius taip pat pasmulkinti. Viską sudeti į salotinę, sudėti tuną šiek tiek pagardinti prieskoniais ir užpilti šlakelį aliejaus ir išmaišyti...

Recepto vertinimas: 4

Salotos

Dilgėles, pienes nuplikyti verdančiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplėšyti, ridikėlius supjaustyti labai plonai, kiaušinį smulkiai sukapoti, užpilti mėgstamu užpilu , įberti druskos, krapų, petražolių ( jei yra)...

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti burokėliai

Išvirkite burokėlius, nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar cielus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite at..

Recepto vertinimas: 0

Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos

Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir i..

Recepto vertinimas: 4

Bulvienė su pienu

Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. Užvirus pasūdoma, sudedami lauro lapeliai. Bulvėms išvirus, smulkiai sutarkuojamos 1—2 žalios morkos, sudedamos į sriubą ir užbalinama pienu. Bulvienė skanesnė, j..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Stambiai sutarkuota morka, petražolės šaknis ir susmulkintas svogūnas pakepinami riebaluose. Kopūsto lapai supjaustomi kvadratėliais, žiediniai kopūstai išskirstomi mažais žiedynėliais, bulvės supjaustomos skiltelėmis. Į verdantį sultinį sudedami kopūstai, o kai užverda — apke..

Recepto vertinimas: 0

Austriškas "Vienos kepsnys"

Kiauliena sudedama ų indą, užpilama karštu vandeniu, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir 1 val. troškinama ant silpnos ugnies. Po to sudedamos stambiai tarkuotos daržovės, kubiukais supjaustytos bulvės ir vėl kepama, kol bulvės suminkštės. Mėsa išimama ir supjaustoma griežinukais. D..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Salierų kotus nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Užverdame sultinį, sudedame visas susmulkintas daržoves, suberiame kalendrų grūdelius, čiobrelius, įberiame pipirų, pasūdome ir..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas jautienos kepsnys

Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitinamas sviestas. Į jį dedama jautiena ir kepama, kol apkepa iš visų pusių. Tuomet sudedamos veršio kojos, smulkiai supjaustytos morkos, burokėlis, poras, svogūnas, salieras, keli kvapieji pipirai ir..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė silkė

Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais. Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos ..

Recepto vertinimas: 5

Vynuogių lapuose marin. agurkai

Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį. Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu. Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties. Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir palikti valandai. Po valand..

Recepto vertinimas: 0

Salotos žiemai

Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais, žiedinį kopūstą žiedinėliais. Viską sumaišyti ,sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu. 20min. pasterizuoti. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų sriuba

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugrai..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)

Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pa..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumai..

Recepto vertinimas: 0

RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI SU PAUKŠT.

Ispjaunamas kopustkotis ir kopustas verdamas pasudytame vandenyje su actu apie 15 minuciu. Paruosiama 15 dideliu kopustlapiu. Likusieji lapai susmulkinami. Vistu krutineles labai smulkiai supjaustomos. Lasinukai, svogunai ir morkos susmulkinami vienodais gabaleliais ir pakepiname svieste. Prieskonia..

Recepto vertinimas: 0

ALUJE TROŠKINTAS KUMPIS

Sudekite i dideli puoda kumpi bei darzoves, sumeskite lauru lapus ir uzpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Kiaulienos kilogramas vidutiniskai verda apie 50 min. Ikaitinkite orkaite iki 200 laipsniu temperaturos. Isvirusio kumpio virsu supjaustykite kryzmai ir uzberkite cukraus (virsus tu..

Recepto vertinimas: 0

Pagirių sriuba

Pasudytame vandenyje isverdame skiltelemis supjaustytus pomidorus ir kubeliais supjaustytus svogunus. Viska pertriname per tinkleli ir supilame (isskyrus pomidoru zieveles) i puoda. Uzverdame.Puodelyje suplakame miltus su 5-6 saukstais sriubos ir supilame i puoda. Imaisome pomidoru padaza, susmulkin..

Recepto vertinimas: 5

Marinuoti agurkai (skanūs)

Agurkus nuplauti į stiklainį sudėti visus prieskonius tada talpiai sudėti agurkus. Pirmiausia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti (jei 3 litrų stiklainiai - 25-30 minučių). Po to nupilti, sudėti druską, cukrų ir prieš užvirimą - actą. Užvirti ir užpilti ant agurkų. Užda..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai

Į trijų litrų stiklainį sudėti agurkus ir visus prieskonius. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir sandariai uždaryti. (Ina)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapai