25 rezultatų ieškant "lapai"

Lašišų suktinukai su pipirų padažu

Lašišą supjaustykite į 8 griežinėlius. Ant stalo padėkite 8 nuplautus kininio kopūsto lapus, ant kiekvieno lapo uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą ryžių ir po griežinėlį lašišos. Pridėkite šiek tiek druskos, pipirų ir uždenkite griežinėliu kumpio. Suvyniokite..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai

Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti cukraus, įdėti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti. Supilti pieną, šiek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai išplakti, kad neliktų nė gabalelio miltų. Įberti vanilinį cukrų, dar įdėti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ..

Recepto vertinimas: 4

Raugintų agurkų sriuba

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..

Recepto vertinimas: 3

Lapinės salotos

Salotų lapai suplėšomi stambiais gabalais, užpilami grietine, įdedama druskos, cukraus, acto, bei krapų. Lapines salotas galima patiekti sumaišytas su šviežiais agurkais. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Virta šerno galva

Išvalytą šerno galvą kelioms valandoms pamerkti šaltame vandyne, o paskui apiplikyti karštu vandeniu. Galvą įvynioti kepimo popieriuje ir virti vandenyje. Į vandenį įpilti acto, pasūdyti, įberti pipirų, lauro lapų. Taip pat įdėti perpus perpjautus svogūnus ir česnako skilteles. I..

Recepto vertinimas: 1

Vištos krūtinėlės šašlykai

Mės? įtrinti druskos, pipirų, sojų padažo bei kalendros mišiniu ir iškepti keptuvėje, įpylus šaukštelį aliejaus. Pomidorą ir avokadą supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su padažu, pagamintu iš visų nurodytų produktų. Keptą krūtinėlę supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant..

Recepto vertinimas: 0

Salotos

Dilgėles, pienes nuplikyti verdančiu vandeniu. Visas žalias daržoves suplėšyti, ridikėlius supjaustyti labai plonai, kiaušinį smulkiai sukapoti, užpilti mėgstamu užpilu , įberti druskos, krapų, petražolių ( jei yra)...

Recepto vertinimas: 0

Šalta cukinijų ir pomidorų sriuba

Cukinijas perpjaukite isilgai, abi puses smulkiai supjaustykite, palaikykite garuose apie 10 minučių, kad suminkstėtų. Į pieną sudėkite jogurtą, grietinėlę, cukinijas, pomidorus, mėtas arba peletrūnus, krapus ir petražoles. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į sriubą. Pagar..

Recepto vertinimas: 0

Salotos „Sotumėlis“

Kubeliais supjaustykite morkas, fetos sūrį, pasmulkinkite alyvuoges. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Visus komponentus apmaisykite su majonezo ir grietinės misiniu. Palaikykite 15 min. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos

Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir i..

Recepto vertinimas: 4

Bulvienė su pienu

Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. Užvirus pasūdoma, sudedami lauro lapeliai. Bulvėms išvirus, smulkiai sutarkuojamos 1—2 žalios morkos, sudedamos į sriubą ir užbalinama pienu. Bulvienė skanesnė, j..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Stambiai sutarkuota morka, petražolės šaknis ir susmulkintas svogūnas pakepinami riebaluose. Kopūsto lapai supjaustomi kvadratėliais, žiediniai kopūstai išskirstomi mažais žiedynėliais, bulvės supjaustomos skiltelėmis. Į verdantį sultinį sudedami kopūstai, o kai užverda — apke..

Recepto vertinimas: 0

Šaltas jautienos kepsnys

Jautiena išmušama, pasūdoma, prismaigstoma lašinukų ir paliekama valandai. Keptuve kaitinamas sviestas. Į jį dedama jautiena ir kepama, kol apkepa iš visų pusių. Tuomet sudedamos veršio kojos, smulkiai supjaustytos morkos, burokėlis, poras, svogūnas, salieras, keli kvapieji pipirai ir..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė silkė

Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais. Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos ..

Recepto vertinimas: 5

Kalcioni su šviežiais kopūstų lapais

Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks). Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės. Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapu..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su saldžiarūgščiu padažu

Į salotinę įklojame tris salotų lapus. Ant jų ratu dedame pusę griežinėliais supjaustyto kumpio ir kiaušinių aštuntadalių. Viduryje vėl įklojame kelis salotų lapus , sudedame likusį kumpį ir kiaušinių dalis. Salotas puošiame alyvuogėmis, anakardžių riešutais ir susmulki..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių lapuose marin. agurkai

Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį. Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu. Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties. Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir palikti valandai. Po valand..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su krienų padažu

Supjaustykite lašišą 2 cm storio gabaliukais. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į plastikinį maišelį kartu su lašiša ir druska. Užriškite maišelį ir padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai. Sumaišykite marinatui skirtus komponentus ir nuolat maišyd..

Recepto vertinimas: 0

Silkių užkandis su džiovintomis slyvomis (Ramunės)

Išmirkytą silkę nuvalyti, išimti kaulus, užpilti pienu ir 1 val. palaikyti. Užvirti actą su stikline vandens, prieskoniais ir cukrumi, uždengti ir 10 min. virti.Suberti nuplautas razinas, žiedeliais supjaustytą svogūną, agrastus ir perpjautas, pusiau slyvas.2-3 min. virti.Nusausintą s..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumai..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti burokėliai

Vandenį su prieskoniais virti 15min. Baigiant - supilti actą. Vienodo dydžio burokėlius išvirti, nulupti ir sudėti į stiklainius. Užpilti karštu marinatu, uždengti ir 15 min. pakaitinti. ..

Recepto vertinimas: 2

MARINUOTI SVOGŪNĖLIAI

Atrenkame nedidelius svogunelius, nulupame ir uzpilame karstu is vandens ir druskos isvirtu tirpalu, pastatome dviems paroms vesiai. Po to svogunelius isgriebiame, sudedame i stiklainiukus, uzpilame karstu marinatu ir sandariai uzdarome...

Recepto vertinimas: 2

Marinuoti agurkai (skanūs)

Agurkus nuplauti į stiklainį sudėti visus prieskonius tada talpiai sudėti agurkus. Pirmiausia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti (jei 3 litrų stiklainiai - 25-30 minučių). Po to nupilti, sudėti druską, cukrų ir prieš užvirimą - actą. Užvirti ir užpilti ant agurkų. Užda..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai

Į trijų litrų stiklainį sudėti agurkus ir visus prieskonius. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir sandariai uždaryti. (Ina)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapai