Šventinė silkė

Ingridientai:
1 kg silkių,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas acto,
1-2 šaukštai malto cinamono,
stiklinė razinų,
šaukštas cukraus,
10-15 gvazdikėlių,
apie 300 g svogūnų,
5 lauro lapai,
10 kvapiųjų pipirų,
vandens.
Gaminimas
Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais.

Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos razinos, gvazdikėliai, lauro lapai ir kvapieji pipirai. Ant viršaus vėl sudedamas sluoksnis žiedais supjaustytų svogūnų. Į kitą indą supilamas aliejus, actas, pusė litro vandens, suberiamas cukrus, viskas sumaišoma ir supilama ant paruoštos silkės. Verdama ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas. Baigiant virti, viską galima pašlakstyti 1-2 šaukštais padeginto cukraus.

Ataušusį silkė gražiai sudedama į silkines.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!