Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos

Ingridientai:
4-5 raudonos saldžiosios paprikos,
1 morka,
6-7 šaukštai sukapotų jaunų dilgėlių lapų,
1 šaukštas sukapotų mėtų lapų,
3-4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
maltų pipirų,
druskos.

Gaminimas
Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus
nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir išmaišome. Sudedame į salotinę ir apibarstome susmulkintomis mėtomis.

Pastabos: Maistui vartojami tik jauni dilgėlių lapai. Iš jų ruošiamos salotos, verdamos sriubos, gaminami karštieji patiekalai, gėrimai. Dilgėlių lapuose yra vitamino C, K, karotino. Liaudies medicinoje dilgėlė - vaistas nuo daugybės ligų: aterosklezorės, mažakraujystės, vidurių pūtimo, kepenų ir tulžies pūslės ligų, inkstų akmenliges, skrandžio spazmų, ilgalaikių vidurių užkietėjimų ir kt. Dilgėlėmis gydomos žaizdos, opos. Iš dilgėlių verdami nuovirai, sunkiamos sultys, džiovinami dilgėlių lapai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!