14 rezultatų ieškant "kuri"

Apkepta žuvis

Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys

Į puodą įpilti pieną ir ištirpinti margariną bei sviestą iki virimo. Cukrų sumaišyti su kakao ir po to sumaišyti pieno mase. Kai sumaišai sudėti sutrupintus sausainius ir sumaišius įdėti į formą kuri apvilkta plevele (galima mase dėti ir į maišiuką). Palikti a..

Recepto vertinimas: 1

Trapi tešla picai II

Šiltą pieną, mieles, trynius, sviestą, cukrų, druską išmaišome. Soda maišoma su miltais, įpilamas skystis ir suminkoma tešla, kuri nelips prie rankų. Tešla dalinama į 2 dalis, uždengiama ir kildinama apie 1 valandą. Iškilusi tešla iškočiojama tokio dydžio kaip skarda. Skardą ..

Recepto vertinimas: 3

Kalafijorai

Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Sūrio rutuliukai, įdaryti alyvuogėmis

Sūrį sudedame į dubenį, sumaigome ir gerai išsukame, kad gautųsi vienalytė masė. Pagardiname pipirais, jei reikia pasūdome. Razinas gerai nuplauname, nudžioviname. Į kiekvienos dalies uždedame po įdarytą alyvuogę ir suformuojame rutuliuką, kuri apvoliojame smulkintuose žalumynuose..

Recepto vertinimas: 1

Užkandis "Jūros žvaigždė"

Dvi skardas patepame sviestu. Miltus persijojame į dubenį su garstyčių milteliais. Pirštų galiukais įtriname sviestą į miltus taip, kad susidarytų trupiniai. Sudedame tarkuotą sūrį. Kiaušinį išplakame ir sudedame į masę. Įpilame 4-5 šaukštus vandens ir užminkome tešlą. Pade..

Recepto vertinimas: 0

ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS

Isvalyta ir nuplauta karpi itriname prieskoniais ir druska. Idedame karpi i placia ploksciu dugnu lekste ir ipylame vyno tiek, kad puse karpio butu apsemta ir pastatome i saldytuva 12 val. Paskui isimame karpi is vyno ir dedame i kepimo skarda, kepame orkaiteje 30 min., kuri yra ikaitinta iki 180 la..

Recepto vertinimas: 1

BULVINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELĖMIS

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka. Krabu lazdeles supjaustyti griezineliais, kiausinius sumaisyti su grietine, krabu lazdelemis ir krapais. Viska imaisyti i bulves. Mase paskaninti druska, pipirais, cili pipirais ir kario prieskoniais. Tesla sudeti i karsciui atsparias formeles,..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Sumalta varske ismaisyti su grietine, manu kruopomis, kiausiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais istepti skarda, i kuria sudeti dali varskes, o ant jos isdeti nuluptus ir plonomis skiltelemis supjaustytus rugscius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant virsaus sudeti likusia varske. Apslaksty..

Recepto vertinimas: 0

Šližikai - Kūčiukai

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakilt..

Recepto vertinimas: 1

MARCIPANINĖS ŠIRDELĖS SU PISTACIJOMIS

20g cukraus pudros pasilikti puodelyje (bus pabarstymui), o 100g cukraus pudros istrinti su marcipanine mase, maltomis pistacijomis ir romu. Kai gerai isminkyta, tai mase suvinioti i sviestini popieriu ir 10 min. ideti i saldytuva. Po to isimti ir iskocioti 1 cm storio laksta bei mazomis formelemis ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS FARŠIRUOTA ŽĄSIS

Paruosta zasi is vidaus itriname druska. Obuolius supjaustome skiltelemis. Spanguoles sumaisome su susmulkintais obuoliais ir sia mase uzpildome zasi. Dedame i orkaite ir kepame, karts nuo karto palaistydami issiskyrusiomis sultimis.Garnyrui tinka iskepti orkaiteje obuoliai, farsiruoti spanguolemis ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTA MĖSA SU KIVIAIS

Kivius nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais. Mesoje (gali buti bet kokia, kuria megstate : kiauliena, jautiena, versiena) padarome ipjovas kiseneles, paskirstydami jas tolygiai per visa mesos pavirsiu. I kiekviena kisenele idedame dalele kivio, truputi druskos ir ka tik sumalto juodojo pip..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kuri