12 rezultatų ieškant "kuri"

Balandėliai su grybais

Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame vandenyje. Lapkočius išmušti arba išpjauti. Ant kiekvieno kopūsto l..

Recepto vertinimas: 5

Orkaitėje keptas karpis

Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią, plokščiu dugnu lėkštę ir įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtų apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 valandų. Paskui išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą, kepame orkaitėj..

Recepto vertinimas: 4

Trapi tešla picai II

Šiltą pieną, mieles, trynius, sviestą, cukrų, druską išmaišome. Soda maišoma su miltais, įpilamas skystis ir suminkoma tešla, kuri nelips prie rankų. Tešla dalinama į 2 dalis, uždengiama ir kildinama apie 1 valandą. Iškilusi tešla iškočiojama tokio dydžio kaip skarda. Skardą ..

Recepto vertinimas: 3

Kalafijorai

Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Eklerai su vaisiais

Pusėje stiklinės virinto vandens ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Nuolat maišant berti miltus ir kaitinti, kol masė atšoks nuo indo sienelių. Nuėmus nuo ugnies, maišyti, kol atvės, vieną po kito sudėti kiaušinius. Šia mase užpildyti konditerinį maišelį ir išspausti norimo..

Recepto vertinimas: 0

ŠIUPINYS

I puoda sudedamos kruopos, zirniai, pupeles, aliejuje pakepinti svogunai, uzpilama 2-3 l vandens ir uzvirinama. Tuomet sudedama mesa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mesa suminkstes. Paskui isimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulves ir, maisant mediniu saukstu, isverdama tarke.Gatavas..

Recepto vertinimas: 0

ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS

Isvalyta ir nuplauta karpi itriname prieskoniais ir druska. Idedame karpi i placia ploksciu dugnu lekste ir ipylame vyno tiek, kad puse karpio butu apsemta ir pastatome i saldytuva 12 val. Paskui isimame karpi is vyno ir dedame i kepimo skarda, kepame orkaiteje 30 min., kuri yra ikaitinta iki 180 la..

Recepto vertinimas: 1

BULVINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELĖMIS

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka. Krabu lazdeles supjaustyti griezineliais, kiausinius sumaisyti su grietine, krabu lazdelemis ir krapais. Viska imaisyti i bulves. Mase paskaninti druska, pipirais, cili pipirais ir kario prieskoniais. Tesla sudeti i karsciui atsparias formeles,..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Sumalta varske ismaisyti su grietine, manu kruopomis, kiausiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais istepti skarda, i kuria sudeti dali varskes, o ant jos isdeti nuluptus ir plonomis skiltelemis supjaustytus rugscius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant virsaus sudeti likusia varske. Apslaksty..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

DILGĖLIŲ IR DARŽOVIŲ SRIUBA

I du litrus verdancio sultinio sudeti stambiai supjaustytas bulves, apkepintus svogunus ir morkas, virti 5-10 min. Pries baigiant virti suberti supjaustytas dilgeles, mairuno ir petrazoliu lapelius.Baigiant virti bet kuria darzoviu ar mesiska sriuba, ideti susmulkintu dilgeliu lapu. Sriuba i stala p..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kuri