17 rezultatų ieškant "kuri"

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Moliūgo salotos

Gabaleliais supjaustytą moliūgo minkštimą sumetame į verdantį vandenį, į kurį įpiltas šaukštas aliejaus. Kelis kartus leidžiame užvirti ir išimame. Obuolius nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir trumpai patroškiname įpylę vandens, kuriame apvirėme moliūgus. Kai suminkštės, s..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys

Į puodą įpilti pieną ir ištirpinti margariną bei sviestą iki virimo. Cukrų sumaišyti su kakao ir po to sumaišyti pieno mase. Kai sumaišai sudėti sutrupintus sausainius ir sumaišius įdėti į formą kuri apvilkta plevele (galima mase dėti ir į maišiuką). Palikti a..

Recepto vertinimas: 1

Editos kalėdinis pyragas

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir l..

Recepto vertinimas: 4

Kugelis čenakinėse

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam..., susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pip..

Recepto vertinimas: 5

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Sūrio rutuliukai, įdaryti alyvuogėmis

Sūrį sudedame į dubenį, sumaigome ir gerai išsukame, kad gautųsi vienalytė masė. Pagardiname pipirais, jei reikia pasūdome. Razinas gerai nuplauname, nudžioviname. Į kiekvienos dalies uždedame po įdarytą alyvuogę ir suformuojame rutuliuką, kuri apvoliojame smulkintuose žalumynuose..

Recepto vertinimas: 1

Užkandis "Jūros žvaigždė"

Dvi skardas patepame sviestu. Miltus persijojame į dubenį su garstyčių milteliais. Pirštų galiukais įtriname sviestą į miltus taip, kad susidarytų trupiniai. Sudedame tarkuotą sūrį. Kiaušinį išplakame ir sudedame į masę. Įpilame 4-5 šaukštus vandens ir užminkome tešlą. Pade..

Recepto vertinimas: 0

Kapotos silkės užkandis

Silkių filė be odos sumalame mėsmale arba labai smulkiai supjaustome, drėgnomis rankomis suformuojame rutulį, kurio vieną pusę suplojame. Į lėkštę gėlės forma klojame salotų lapus, viduryje dedame susmulkintą silkę. Viduryje padarome įdubimą, į kurį įdedame kiaušinio trynį. ..

Recepto vertinimas: 0

Florentinai

1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min. 2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

MARCIPANINĖS ŠIRDELĖS SU PISTACIJOMIS

20g cukraus pudros pasilikti puodelyje (bus pabarstymui), o 100g cukraus pudros istrinti su marcipanine mase, maltomis pistacijomis ir romu. Kai gerai isminkyta, tai mase suvinioti i sviestini popieriu ir 10 min. ideti i saldytuva. Po to isimti ir iskocioti 1 cm storio laksta bei mazomis formelemis ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS FARŠIRUOTA ŽĄSIS

Paruosta zasi is vidaus itriname druska. Obuolius supjaustome skiltelemis. Spanguoles sumaisome su susmulkintais obuoliais ir sia mase uzpildome zasi. Dedame i orkaite ir kepame, karts nuo karto palaistydami issiskyrusiomis sultimis.Garnyrui tinka iskepti orkaiteje obuoliai, farsiruoti spanguolemis ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTA MĖSA SU KIVIAIS

Kivius nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais. Mesoje (gali buti bet kokia, kuria megstate : kiauliena, jautiena, versiena) padarome ipjovas kiseneles, paskirstydami jas tolygiai per visa mesos pavirsiu. I kiekviena kisenele idedame dalele kivio, truputi druskos ir ka tik sumalto juodojo pip..

Recepto vertinimas: 0

VENGRIŠKAS GULIAŠAS

Mesa supjaustome kubeliais. Sonine supjaustome kubeliais ir pakepiname svieste. Spirgucius sudedame i puoda, o likusiuose riebaluose pakerime mesa, kuria taip pat sudedame i puoda. Svogunus ir cesnakus smulkiai supjaustome, morka ir saliera supjaustome siaudeliais, paprikas - juostelemis, bulves - g..

Recepto vertinimas: 3

ŠVENTINIS VERŠIENOS SUKTINIS

Versienos file plonai ismusame, pabarstome prieskoniais, uzdedame idaro ir susukame. Pusgamini apsukame sonines juostelemis, kuriu galus susegame smeigtukais. Kepame orkaiteje 10 minuciu.Ruosiame idara: i vistienos farsa sudedame smulkintas slyvas bei surio kubelius, ismaisome.Ruosiame padaza: griet..

Recepto vertinimas: 0

SUKTINUKAI SU SLUOKSNIUOTA TEŠLA

I kiaulienos farsa sudedame svogunu kubelius, suberiame prieskonius. Ismaisome ir padarome '' desrele'', kuria apsukame sluoksniuotos teslos juostelemis. Patepame kiausinio plakiniu ir kepame 170 C temperaturoje 15 minuciu. Tiekdami supjaustome.Padazui: cesnaka susmulkiname ir pakepiname aliejuje. S..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kuri