14 rezultatų ieškant "kuri"

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Moliūgo salotos

Gabaleliais supjaustytą moliūgo minkštimą sumetame į verdantį vandenį, į kurį įpiltas šaukštas aliejaus. Kelis kartus leidžiame užvirti ir išimame. Obuolius nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir trumpai patroškiname įpylę vandens, kuriame apvirėme moliūgus. Kai suminkštės, s..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su grybais

Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame vandenyje. Lapkočius išmušti arba išpjauti. Ant kiekvieno kopūsto l..

Recepto vertinimas: 5

Kugelis čenakinėse

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam..., susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pip..

Recepto vertinimas: 5

Orkaitėje keptas karpis

Išvalytą ir nuplautą karpį įtriname prieskoniais ir druska. Įdedame karpį į plačią, plokščiu dugnu lėkštę ir įpilame vyno tiek, kad pusė karpio būtų apsemta ir pastatome į šaldytuvą 12 valandų. Paskui išimame karpį iš vyno ir dedame į kepimo skardą, kepame orkaitėj..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Florentinai

1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min. 2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Eklerai su vaisiais

Pusėje stiklinės virinto vandens ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Nuolat maišant berti miltus ir kaitinti, kol masė atšoks nuo indo sienelių. Nuėmus nuo ugnies, maišyti, kol atvės, vieną po kito sudėti kiaušinius. Šia mase užpildyti konditerinį maišelį ir išspausti norimo..

Recepto vertinimas: 0

ŠIUPINYS

I puoda sudedamos kruopos, zirniai, pupeles, aliejuje pakepinti svogunai, uzpilama 2-3 l vandens ir uzvirinama. Tuomet sudedama mesa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mesa suminkstes. Paskui isimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulves ir, maisant mediniu saukstu, isverdama tarke.Gatavas..

Recepto vertinimas: 0

SUKTINUKAI SU SLUOKSNIUOTA TEŠLA

I kiaulienos farsa sudedame svogunu kubelius, suberiame prieskonius. Ismaisome ir padarome '' desrele'', kuria apsukame sluoksniuotos teslos juostelemis. Patepame kiausinio plakiniu ir kepame 170 C temperaturoje 15 minuciu. Tiekdami supjaustome.Padazui: cesnaka susmulkiname ir pakepiname aliejuje. S..

Recepto vertinimas: 4

Citrininis varškės tortas

Trynius ir 1/2 st. cukraus isplakti iki purumo ir supilti i MUSU SVELNIAJA varske. Po to supilti isplakta su likusiu cukrumi grietinele. Kokoso drozles, 1 citrinos sultis ir 2 citrinu sutarkuotas zieveles imaisyti i varskes mase. Nuolat maisant supilti istirpinta zelatina. Sia mase supilti i aliejum..

Recepto vertinimas: 0

Pasterizuoti rauginti patisonai

Raugintus patisonus nuplauti pasudytu vandeniu (1 l vandens, 20 g druskos) ir sudeti i stiklainius, i kuriu dugna ideta svieziu prieskoniu (krienus ir cesnakus galima deti tuos pacius, kurie buvo vartojami raugiant patisonus).Suryma, kuriame rugo patisonai, uzvirinti ir uzpilti ant patisonu. Po 6-12..

Recepto vertinimas: 0

DILGĖLIŲ IR DARŽOVIŲ SRIUBA

I du litrus verdancio sultinio sudeti stambiai supjaustytas bulves, apkepintus svogunus ir morkas, virti 5-10 min. Pries baigiant virti suberti supjaustytas dilgeles, mairuno ir petrazoliu lapelius.Baigiant virti bet kuria darzoviu ar mesiska sriuba, ideti susmulkintu dilgeliu lapu. Sriuba i stala p..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kuri