25 rezultatų ieškant "norima"

Pikantiška duona su abrikosais

Supjaustykite abrikosus kubeliais. Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais p..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštinukai su žuvimi

Kopūstus smulkiai sukapoti ir savo sultyse troskinti 15 min. Atsaldyti, nupilti sulčių perteklių, sumaisyti su tarkiais. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti su aliejumi, suberti į tarkius, supilti isplaktus kiausinius, suberti prieskonius, ismaisyti. Jeigu tesla per skysta, įberti porą ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Grikių ir varškės apkepas

Išvirkite grikių košę . Į ją sudėkite permaltą varškę , druską , sviestą , kiaušinius ir cukrų . Viską išmaišykite ir supilkite į norimą formą . Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje , kol gražiai parus ..

Recepto vertinimas: 0

Žaliosios salotos su šprotais

Salotų lapus suplėšome ir sudedame į užkandines lėkštutes. Ant salotų lapų dedame recepte nurodytus produktus: šprotus, svogūnus, bulves, agurkus, pomidorus. Supjaustyti juos galime norima forma. Taip paruoštas salotas užpilame mišrainės padažu. ..

Recepto vertinimas: 0

Lydekos vyniotinis

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu. Įdarui ..

Recepto vertinimas: 0

Arbata su "Ipekos" sirupu

Užplikykite norimą kiekį arbatos, ir vietoj cukraus įpilkite Ipekos natūralių uogų sirupo. Gaunasi gan įdomus gėrimas. Kviečiu visus pamėginti !!! ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio kukuliai

Baltymai pasūdomi ir išplakami, į juos pamažu supilamas tarkuotas sūris ir, jei norima, įberiama pipirų. Iš šios gana tirštos masės padaromi nedideli kukuliukai, kurie pavoliojami miltuose ir iškepami verdančiuose riebaluose. Kai jie pasidaro dvigubai didesni, išgriebiami, nusausinami..

Recepto vertinimas: 0

SALSA (aštrus padažas)

Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra - kokio tik norite). Tuomet supjaustykite svogūną labai smulkiais gabalėliais (mažesniais nei pomidorą). Laiškinį svogųną supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabalėlius ir galiausiai susmulkinti kalaindrą. Visk..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Stiprus kokteilis

Į taurę įdėti norima spalva nudažytą, sukapotą ledą ir supilti visus recepte nurodytus gėrimus. Ant taurės krašto uždėti citrinos griežinėlį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštiniai su lašiša

Nupjauname duonos pluteles. Jos riekeles iš abiejų pusių pakepame įkaitintame svieste. Ataušiname. Želatiną užpilame nedideliu kiekiu vandens ir išbrinkiname. Lašišą aštriu peiliu supjaustome dailiais vienodo dydžio griežinėliais. Juos gražiai sudedame ant duonos riekučių. Žela..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos kepsnys

Mėsą išminkyti, apšlakstyti citrinų sultimis, įtrinti druska, pipirais, mairūnu ir česnaku. Palikti valandai vėsioje vietoje. Vėliau padaryti iš jos norimą formą, aprišti siūlais ir kepti taukuose kol apskrus. Tuomet perdėti į puodą, šiek tiek apšlakstyti sultimis ir uždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Mano žagarėliai (Onutės)

Kiaušinius, cukrų, miltus sudedi į indą, gerai išmaišai, išminkai. Turi gautis minkšta tešla. Kočioji gana plonus lakštus(blynus), kad neliptų - pabarstyti miltais. Pjaustai kaspinėlius ir formuoji nedidelius žagarėlius. Puode užkaitini aliejų (ar gerai įkaitęs patikrinti imetan..

Recepto vertinimas: 4

Tinginys su kondensuotu pienu (Ugnės)

Sausainius ir šokoladą sutrupinkite gabalėliais. Puode ant lėtos ugnies ištirpinkite sviesta, į jį suberkite cukrų ir maišydami ištirpinkite. Tuomet suberkite šokoladą ir maišykite kol išsilydis, tada supilkite kondensuotą pieną. Vėl gerai viską išmaišykite. Sausainių gaba..

Recepto vertinimas: 4

Karštas šokoladas (Karinos)

Į prikaistuvį sudėti margariną. Supilti pieną. Užvirinti. Užvirus berti kakavą [masė turi būti tamsesnė už pieniško šokolado spalvą]. Pavirti keletą minučių. Sudėti grietinę ir dar pavirti visą masę apie pusę minutės. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai pyragėliai su raudonųjų serbentų džemu

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sudedame į atskirus dubenėlius. Cukrų padalijame pusiau. Vieną dalį plakame su kiaušinių baltymais, kol susidaro standžios putos, kitą sukame su tryniais, kol pabąla. Į trynių masę po truputį pilame persijotus miltus, vanilinį cukrų, k..

Recepto vertinimas: 0

Vidutinio kietumo mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 g cukraus ir pilti drungną pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 min. laikyti šiltoje, be skersvėjų vietoje. Pavir..

Recepto vertinimas: 3

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Madridietiškas mėsos sultinys su daržovėmis

Žirnius iš vakaro pamerkite šaltame sūdytame vandenyje, įberkite truputį sodos. Iš vakaro užmerkite ir karką. Į didelį puodą įpilkite 4 arba 5 litrus vandens, priklausomai nuo to, ar norima tiktai sultinio, ar ketinama iš anksto išsivirti mėsos nuovirą kitiems patiekalams. Vanden..

Recepto vertinimas: 0

Berlynietiškas varškės keksas

Vaisių cukrinukus (cukatas) sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išmi..

Recepto vertinimas: 1

Pyragėliai su kremu

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į norimą kiekį kvadratėlių, ar kitokios formos pyragėlių. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Tešlą subadyti mediniu pagaliuku ir palaikyti 15 min. Orkaitę įkaitinti iki 220°C ..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

LIETINIAI BLYNAI SU ŠPINATAIS IR GRAIK. RIEŠUTAIS

Uzmaisome tesla lietiniams ir, sudeje smulkintus spinatus, dar karta gerai ismaisome. Paliekame 20 minuciu pastoveti. Ruosiame idara: svoguna supjaustome kubeliais, cesnaka smulkiai sukapojame ir kepame kartu su svogunais. Sudedame graikinius riesutus ir dar kepiname. Nukeliame, suberiame prieskoniu..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: norima