Kugelis čenakinėse


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
4 porcijoms reikės:
apie 8 vidutinio dydžio bulvių,
mėsytės( pvz.jautienos, kalakutienos, kiaulienos, ...kokią kas mėgsta)nedidelio gabaliuko,
1 svogūno,
šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų maltų,
aliejaus čenakinių ištepimui.
Gaminimas:
Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam..., susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pipiriukais ir gražiai šaukštu dedam į aliejum išteptas čenakines taip: pusė tarkių, mėsytės, kuri truputį pasimarinavo, ir ant viršaus vėl tarkių.Tik nereikia pridėti pilnų, nes bekepant truputį viskas iškyla ir "lipa" per viršų, čenakinės turi būti uždengtos.Na ir kepam orkaitėj apie 45 min.,čia priklauso nuo dujinės viryklės, jei naujesnė, užtenka ir pusvaladžio.Galima prie galą nudengti ir palikti, kad viršus šiek tiek apskrustų, čia kaip kas mėgsta.
Tinka vartoti su: Padažą galima rinktis įvairų: spirgučiai, varškės, grybų, arba papraščiausiai grietinė, čia vėl gi pagal kiekvieno skonį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!