Bulvių ir dešros apkepas

Ingridientai:
4—5 žalios bulvės,
200 g daktariškos dešros,
2—3 svogūnai,
2 morkos,
100 g margarino,
maltų kalendros grūdelių,
stiklinė grietinės,
50 g olandiško sūrio,
druskos.
Gaminimas
Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3— 5 min. Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Morka stambiai sutarkuojama. Dešra supjaustoma griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, dešra, svogūnai ir tarkuotos morkos. Kiekvienas sluoksnis aplaistomas grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių, ant kurių supilama likusi grietinė, užbarstomas smulkiai tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje 25—30 min. Valgoma su raugintais kopūstais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!