Avienos pjausniai su mėtomis

Ingridientai:
4 avienos pjausniai (kiekvienas maždaug po 225 g ),
pusė citrinos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šakelės mėtų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Marinavimo laikas 12val.

Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais.

Mėsą patepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir marinuojame 12 valandų vėsioje vietoje.

Mėsa nuvarviname taip, kad skystis nutekėtų į atskirą indą. Kepame grilyje 15 minučių, kartkartėmis apversdami ir pašlakstydami marinatu. Prieš baigdami kepti, jei reikia, pasūdome.

Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais. Tinka tiekti su grilyje keptais pomidorais.

Vietoj mėtų tinka rozmarinai, kadagių uogos, mairūnai, peletrūnai. Šie prieskoniai puikiai atskleidžia avienos skonį.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!