25 rezultatų ieškant "kiek"

Kalakutiena su vaisiais

Mėsą supjaustyti, apvolioti miltuose ir kepti svieste. Tada pridėti supjaustyto svogūno, įpilti sultinio, įberti druskos, pipirų. Kiek vėliau įdėti supjaustytų vaisių, įpilti vyno ir troškinti. Galiausiai pagardinti grietine. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Pupų salotos

Pupos išverdamos pasūdytame vandenyje, atvėsinamos, nulupamos ir sumaišomos su kietai virtu stambiai supjaustytu kiaušiniu, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, smulkiai supjaustytu svogūnu ir užpilamos pasūdyta, pridėjus kiek maltų pipirų, grietine. Viršus pabarstomas susmulkintais k..

Recepto vertinimas: 1

Smėlinis pyragas

Persijotus miltus sumaišyti su cukraus pudra, sudėti kiek paplakus trynius, sviestą, grietinę ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve, kad kiek sustingtų. Kepimo formą iškloti vaškiniu popieriumi, patepti sviestu. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną, didesnę, pakočioti ir sudėti į..

Recepto vertinimas: 0

Varškinis picos padas

Visus produktus užminkome ir formuojame padelius picai. Skanaus..

Recepto vertinimas: 4

Keptas ešerys grybų padaže

Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskoni..

Recepto vertinimas: 0

Kalafijorai

Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..

Recepto vertinimas: 4

"JAUNYSTĖ"

Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiedinio kopūsto žiedinėlius išskistykite. Juos apipilkite verdančiu marinatu ir taip palaikykite 3 min. Po to išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą, kuriame kopūstai buvo mirkomi. Stiklainius sudėkite į 95 laipsnių vandens puodą ir ta..

Recepto vertinimas: 3

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstai kiek pasmulkinami, apibarstomi cukrumi, krienai smulkiai sutarkuojami, svogūnas smulkiai supjaustomas, viskas sumaišoma su grietine, susmulkintais žalumynais ir tiekiama. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su grybais

Miežinės kruopos ir grybai atskirai pamirkomi (apie 1 val.). Grybai gerai išplaunami, supjaustyti rėželiais, sudedami į puodą su vandeniu ir verdami. Kai vanduo užverda, sudedamos kruopos, kiek pavirus — kubeliais supjaustytos bulvės. Baigiant virti, įdedamas lauro lapelis, sviestas, p..

Recepto vertinimas: 0

Šiupinys

Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdam..

Recepto vertinimas: 0

Svogūninis pyragas

Porus nuvalome ir, pašaline kietus lapus, supjaustome žiedais. Svogūną supjaustome smulkiai, o kumpį - juostelėmis. Porus ir svogūnus patroškiname svieste. Įpilame baltojo vyno, nustatome mažą kaitrą ir maišydami troškiname 5-10 minučių (skysčio turėtų beveik nelikti). Įmaišom..

Recepto vertinimas: 5

Baltagūžių kopūstų sriuba (Jūratės)

Svogūną supjaustyti ir virti puode apie 2 min. Sutarkuoti morką. Morkų turi būti kiek ir svogūnų. Smulkiai supjaustyti kopūstą. Sudėti į puodą morkas. Susmulkinti petražoles. Sudėti į puodą kopūstus. Įberti druskos, dėti miežinę košę, suberti petražoles. Tiekti įdėjus ša..

Recepto vertinimas: 0

Bananinis kokteilis (Emilijos)

Sudėti į kokį nors bliudą supjaustytus bananus, perpjautus ledus irgi įdėti į bliūdą, užpilti pieno ir kiek jūsų manymu reikia cukraus, ir tada viską išplakti. Labai skanus kokteilis. ..

Recepto vertinimas: 4

Tortas su braškėmis ir rabarbarais

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Kukulaičiai su žalumynais

Maltą mėsą sumaišome su žiupsneliu maltų baltųjų pipirų ir druskos. Pridengę laikome 15 minučių šaltai. Žalumynus sumaišome su sviestu ir citrinų sultimis. Batoną užpylę šaltu vandeniu išbrinkiname, nuspaudžiame ir kartu su kiaušinių tryniais bei saldžiosiomis paprikomis ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Dvisluoksnis obuolių pyragas

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškl..

Recepto vertinimas: 3

Pyragėliai su agrastais ir kiviais

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir iš trupučio cukraus, pieno bei miltų paruošti įmaišalą. Jį 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Tuomet supilti grietinę, aliejų, suberti druską ir suminkyti vientisą tešl..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuolių įdaru

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir sudėti ant lentos. Razinų kauburėlį kiek pakapoti dideliu peiliu, kad beveik visos būtų įpjautos. Paskui suberti į dubenėlį ir užpilti romu. Palaikyti 1 val., kad susigertų romas. Obuolius nulupti, supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

EGZOTIŠKAS VIŠČIUKAS

Visciuka isdarineti, itrinti prieskoniais ir apie valanda laikyti saltai. Paskui apie 1,5 val. kepti orkaiteje, vis paslakstant puse obuoliu sulciu ir atsiradusiu skysciu. Kai visciukas iskeps, isimti kaulus, mesa supjaustyti ir sudeti i puoda. Apelsinus, citrinas, obuolius nuplikyti verdanciu vande..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašišiena :)

Imame lašišienos file, kiek jos bus čia jau jūsų reikalas, žodžiu kiekis nesvarbu, nes nėra proporcijų jokių. Lašišos file apibarstome storu sluoksniu jūros druskos, taip kad nesimatytų nei kiek lašišos. Lėkštę kurioje guli mūsų filė aptraukiame plėvele (kulinarine) ir dedame ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinų padažas

Lašinukus supjaustyti smulkiais kūbeliais ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje es..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kiek