25 rezultatų ieškant "kiek"

pyragas "Valensos ašaros"

Uzminkyti tesla is 3 st.miltu,margarino,1 stiklines cukraus,3 tryniu ir kepimo miltelu.Iskloti formos dugna pries tai patiesus kepimo popieriu.Isplakti 3 kiausinius,1sikline cukraus,vanilini pudinga (perku parduotuveje pokeliais)nepamaisys truputis vanilinio cukraus,ispausti 1citrinos sultis po to ..

Recepto vertinimas: 3

Grietininis karstas padazas

Supjaustome kubeliais svogunus, tarkuojame morkas. I ikaitinta alieju dedame morkas, po kiek laiko svogunus. Atskirai ant sviesto pakepiname miltus ir dedame i apkepintas darzoves. Kubeli sultinio sumaisome su vandeniu ir dedame kartu su grietine i keptuve. Dedame ivairiu prieskoniu pagal skoni. Pa..

Recepto vertinimas: 2

Vaisiai šokolade

Vaisiai nulupami ir supjaustomi. Puode ištirpinamas sviestas, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, neduodant užvirti. Išmaišyta šiltame piene kakava supilama į puodą ir maišant užvirinama. Kiek pavirinus, dalimis supilamas krakmolas, smarkiai išsukama ir dar pakaitinama. Nuėmus nuo ..

Recepto vertinimas: 0

Smėlinis pyragas

Persijotus miltus sumaišyti su cukraus pudra, sudėti kiek paplakus trynius, sviestą, grietinę ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve, kad kiek sustingtų. Kepimo formą iškloti vaškiniu popieriumi, patepti sviestu. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną, didesnę, pakočioti ir sudėti į..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos griežinėliai, troškinti kavoje

Mėsą supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais, išmušti, iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, apibarstyti druska. Kartu su mėsa pakepinti supjaustytus svogūnus, tada įpilti vandens, kavos ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, supilti..

Recepto vertinimas: 5

Kalafijorai

Nuplauname kalafijorą ir pasmulkine (nepjaustom o lauzom jis juk lengvai smulkinasi po šakele) dedame i šalta vandeni ir kai uzvirs paverdame apie 5-10min kol kiek suminkstes bet dar nebus pilnai isviręs. Kol verda kalafijoras burokine tarka sutarkuolame morkas (dalį ju sutarkuoju stambiau an..

Recepto vertinimas: 4

"JAUNYSTĖ"

Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis ..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų salotos su tunu

Į 1 litrą verdančio vandens įberkite druskos, įpilkite saukstą aliejaus ir sudėkite makaronus. Virkite tiek, kiek pataria instrukcija ant makaronų pakelio, po to perpilkite saltu vandeniu ir supjaustykite. Majonezą sumaisykite su kečupu, jogurtu ir cukrumi. Pagardinkite druska ir pipirais...

Recepto vertinimas: 4

Žirnių sriuba

Iš šviežios arba rūkytos kiaulienos ir daržovių verdamas sultinys, kartu sudedami žirniai, kiek pavirus — ir pamirkytos perlinės kruopos. Išvirusi mėsa išgriebiama. Sriuba valgoma su duona. Jei mėsa liesa, sriuba užbalinama grietine (0,5 — 1 stikline). ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių sriuba su grybais

Miežinės kruopos ir grybai atskirai pamirkomi (apie 1 val.). Grybai gerai išplaunami, supjaustyti rėželiais, sudedami į puodą su vandeniu ir verdami. Kai vanduo užverda, sudedamos kruopos, kiek pavirus — kubeliais supjaustytos bulvės. Baigiant virti, įdedamas lauro lapelis, sviestas, p..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su mėsa ir Savojos kopūstais

Mieles užpilame 250ml. šilto vandens, suberiame cukrų, žiupsnelį druskos, gerai išmaišome ir paliekame 15-20 minučių šiltai, kad pakiltų. Paskui suberiame miltus, užminkome tešlą ir, pridengę drobiniu rankšluosčiu, vėl padedame 15-20 minučių pakilti. Tešlą iškočiojame 2..

Recepto vertinimas: 5

Cukinijų troškinys

Svogūnus bei česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Nuplautas cukinijas supjaustykite pusgriežinėliais. Karštuose riebaluose pakepinkite smulkintas dešreles. Išgriebusi tuose..

Recepto vertinimas: 0

Bananinis kokteilis (Emilijos)

Sudėti į kokį nors bliudą supjaustytus bananus, perpjautus ledus irgi įdėti į bliūdą, užpilti pieno ir kiek jūsų manymu reikia cukraus, ir tada viską išplakti. Labai skanus kokteilis. ..

Recepto vertinimas: 4

Krabų užkandėlė su daržovėmis

Visų produktų dėti tiek, kiek yra po ranka. Krabų lazdeles, ananasus bei agurkus supjaustyti, sudėti kukurūzus. Viską gerai išmaišyti su majonezu. Galima pridėti Vegetos prieskonių bei džiovintų krapų. Užkandėlė labai tinka tepti ant duonos, dėti į pyragaičius ar šiaip pateikt..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su braškėmis ir rabarbarais

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą n..

Recepto vertinimas: 0

Rūgšti krevečių sriuba su citrinžole (Tom Yum Kung) (foto)

Krevetės išlukštenamos, paliekant tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę, bei gerai išvalomos. Sultinys užverdamas, į jį sudedamos citrinžolės stiebai, žaliosios citrinos lapai, kalendros šaknys ir grybai. Tuomet suberiamos krevetės. Verdama kol krevetės kiek suminkštės. Tuomet..

Recepto vertinimas: 4

Dvisluoksnis obuolių pyragas

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti. Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškl..

Recepto vertinimas: 3

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

Pyragėliai su agrastais ir kiviais

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir iš trupučio cukraus, pieno bei miltų paruošti įmaišalą. Jį 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Tuomet supilti grietinę, aliejų, suberti druską ir suminkyti vientisą tešl..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuolių įdaru

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir sudėti ant lentos. Razinų kauburėlį kiek pakapoti dideliu peiliu, kad beveik visos būtų įpjautos. Paskui suberti į dubenėlį ir užpilti romu. Palaikyti 1 val., kad susigertų romas. Obuolius nulupti, supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašišiena :)

Imame lašišienos file, kiek jos bus čia jau jūsų reikalas, žodžiu kiekis nesvarbu, nes nėra proporcijų jokių. Lašišos file apibarstome storu sluoksniu jūros druskos, taip kad nesimatytų nei kiek lašišos. Lėkštę kurioje guli mūsų filė aptraukiame plėvele (kulinarine) ir dedame ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinų padažas

Lašinukus supjaustyti smulkiais kūbeliais ir sudėti į keptuvę. Lašinukams pradėjus gelsti, į keptuvę įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kiek pakepintus svogūnus supilti į dubenėlį, paliekant dalį riebalų keptuvėje. Į likusius riebalus sudėti miltus ir keptuvėje es..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kiek