25 rezultatų ieškant "kmyn"

NEAPOLIEČIŲ KUKURŪZŲ SRIUBA

Kmynus pakepinti aliejuje, sudeti smulkinta cesnaka ir visus prieskonius. Sultini uzvirti, sudeti kukuruzu seklas, sudeti kepintus prieskonius ir virti ant mazos ugnies 15 min. Pries patiekiant sriuba mikseriu suplakama ir sumaisoma su jogurtu. I kiekviena lekste idedame truputi konservuotu kukuruzu..

Recepto vertinimas: 0

DUONOS SRIUBA SU MEDUMI

Duona suraikyti, padziovinti orkaiteje, uzpillti saltu vandeniu ir palaikyti kelias valandas. Paskui pavirinti, kol visiskai issileis, sudeti medu, supilti gira su razinomis ir kmynais, o bebaigiant virti - ideti sviesto. Pries tiekiant supilti isplakta grietinele...

Recepto vertinimas: 0

MORKOS TEŠLOJE

Morkas apvirti pasudytame vandenyje, nulupti ir isilgai supjaustyti vidutinio storio juostelemis. Is kiausiniu, grietines ir miltu uzmaisuti tesla, iberti sauksta smulkiai supjaustytu petrazoliu lapeliu arba puse saukstelio kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti. Morkas pavolioti tesloje, deti i gerai ika..

Recepto vertinimas: 0

SILKRAMTIS

Silkes ismirkyti, isdarineti, isimti kaulus ir sukapoti. Ant duonos riekiu uztepti sviesto, apibarstyti kmynais, uzdeti kelias rugstaus obuolio skilteles, o ant obuoliu - silkes. Kepimo skarda istepti riebalais. Taip paruostas riekes deti i riebalais istepta kepimo skarda ir kepti 20-25 min. orkaite..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKAS JAUTIENOS - DARŽOVIŲ APKEPAS

Mesa supjaustyti vidutinio dydzio gabaleliais ir atmusti. Kiekviena gabaliuka pasudyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkepta mesa sudeti i keptuve aukstais krastais, visi gabaleliai turi siekti dugna. Sutarkuoti morkas burokine tarka ir sudeti jas ant jautienos gabalel..

Recepto vertinimas: 4

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

KMYNŲ PADAŽAS

Kmynai uzplikomi verdanciu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iskosiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedziami kmynu nuoviru, supilama grietine, sudedami prieskoniai. Dar syki pakaitinama, bet neuzvirinama.Tinka prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ MIŠRAINĖ

Bulves isvirti su lupenomis ir supjaustyti kubeliais. Agurkus ir obuolius aplupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Svogunus supjaustyti kuo smulkiau. Ruosiant padaza visus produktus maisyti is eiles, kol gausime vientisa mase. Uzpilti padaza ant darzoviu ir viska gerai ismaisyti. ..

Recepto vertinimas: 0

AGURKŲ SALOTOS SU JOGURTU

Kmynus pakepinkite sausoje keptuveje ir sumalkite. Agurkus nuplaukite ir sutarkuokite buroku trintuve. Nuspauskite skyscio pertekliu ir dubenyje tarkuotus agurkus su visais likusiais komponentais. Sukratykite. Patiekite atsaldyta...

Recepto vertinimas: 0

MORKŲ PYRAGAS SU KMYNAIS

Kiausinius istrinti su cukrumi. Soda ir citrinos rugsti sumaisyti su miltais, suberti kmynus, sugrustus gvazdikelius ir gerai ismaisyti. Forma istepti sviestu, supilti paruosta tesla ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 40 min. Pyraga is formos isimti tik atvesusi...

Recepto vertinimas: 0

KOPŪSTŲ PYRAGAS

Is miltu, sviesto, druskos ir grietines isminkyti glotnia svieline mase, suformuoti rutuli ir ji 40 min. palaikyti saldytuve. Idarui: guzinius kopustus supjaustyti, pries tai ispjovus kota ir nuemus storus lapkocius. Kopustus, nuolat juos maisant, patroskinti kaistame svieste, paskaninti druska, cu..

Recepto vertinimas: 4

KMYNŲ GIRA

Rugine duona supjaustyti mazais gabaleliais, isdziovinti, uzplikyti verdanciu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iskosti. Supilti mieles, cukru kmynus ir 2-3 dienas palaikyti siltoje patalpoje. Po to laikyti vesioje vietoje...

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU SVOGŪNAIS

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas ir susmulkinti svogunus. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - morkos ir svogunai - truputi pabarst..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raugintais kopūstais

Mesa supjaustome gabaleliais ir apkepame keptuveje su aliejumi, pabarstome prieskoniais. Kai mesa apkepa, sudedame raugintus kopustus (jei labai rugstus, nuplauname) ir pamazu kepame, kol kopustai bus pusiau minksti. Tada viska sudedame i puoda, ipilame grietinele, 1 stikline vandens, sudedame pusia..

Recepto vertinimas: 4

Maltiniai su špinatų įdaru

I farsa imaisome sumalta rukyta kiaulienos nugarine, suplakta kiausini, krakmola, dziuveselius, kmynus. Paskaniname maltaisjuodaisiais pipirais ir, jei reikia, pasudome. Spinatu lapus nuplauname, nusausiname, smulkiaisupjaustome, siek tiek pasudome ir gerai sumaisome. Is farso formuojame maltinius, ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotas daržovių mišinys su brokoliais

Cukinijas supjaustyti kubeliais. Brokolius isskirstyti nedideliais ziedynais, o ziedstiebius supjaustyti gabaliukais. Pupeliu ankstis, nupjovus galus ir pasalinus jungiamuosius plausus, supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais. Paprikas, isgremzus seklas, supjaustyti kvadrateliais. Pomidoru odele subadyti..

Recepto vertinimas: 0

Su kmynais kepti baravykai

Keptuveje ikaitiname alieju. Sudedame nuvalytus baravykus ir pakepiname. Suberiame supjaustytas darzoves ir pakepiname, ipilame sultini, pasudome ir uzdenge dangciu troskiname. Patiekiame su bulviu kose...

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės saulėgrąžos pomidorų tyrėje

Pomidorus sumalti arba susmulkinti plakikliu ir perkosti per tinkleli, kad atsiskirtu seklos. Perkostas pomidoru sultis virti ant nedideles ugnies, kol isgaruos 1/3 skyscio. Tuomet sudeti nurodytus prieskonius bei acta. Bulviniu saulegrazu stiebagumbius plikyti verdanciame vandenyje 4-5 min. Tuomet ..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių ir moliūgų tyrė su prieskoniais

Moliugus nulupti, isimti seklas su minkstimu, supjaustyti stambokais gabalais, deti i puoda, ipilti stikline vandens ir sutinti, kol suminkstes. Susutusia mase sutrinti, sumaisyti su svarainiu tyre, suberti sumaltus prieskonius, pagal skoni pasudyti, paskaninti cukrumi ir pavirti 4-5 min. nuolat mai..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su grybų ir daržovių troškiniu

Kiaulienos ispjautine supjaustome 1 cm storio griezineliais, itriname kiaulienos prieskoniais ir paliekame 2 vai. arba per nakti (saltai). Tuomet griezinelius pakepiname aliejuje ir sudedame i puoda troskinti. Jei grybai saldyti, juos atsildome ir isverdame pasudytame vandenyje. Sudytus grybus ismir..

Recepto vertinimas: 0

Ruginė Kūčių duona

Sventems zemaiciai kepdavo pagerinta duonele. I duonkubili pildavo sultis, iberdavo puse miltu, mentele isplakdavo, idedavo raugo ir kildindavo vis retkarciais paplakdami. Tada sudedavo medu arba cukru, kmynus, druskos, supildavo miltus ir gerai isminkydavo. Kildindavo. Ant lizes paberdavo miltu arb..

Recepto vertinimas: 0

Užkandis su kumpiu

Susmulkiname svogunus ir pakepame keptuveje su aliejumi. Iberiame kmynu ir prieskoniu. Atvesiname. Sluoksniuota tesla atsildome, istiesiame, padalijame i 12 gabaleliu. Ant kiekvieno is ju dedame svogunu, labai plonai supjaustyto kumpio, uzbarstome surio ir kepame orkaiteje.Labai tinka prie alaus...

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Maltos mėsos kepsnys su kiaušiniu

I mesa idedame susmulkinto ismirkyto batono, perplautu kmynu, kiausinio, prieskoniu, gerai isminkome. Tesla turi lipti prie ranku. Jei reikia, galima ipilti truputi vandens.Padarome kepsni, ispaudziame duobute ir apkepame keptuveje su trupuciu aliejaus. Kepsni idedame i skarda, i duobute imusame zal..

Recepto vertinimas: 0

Piršteliai su kmynais

Pirmiausia kmynus uzplikyti karstu vandeniu. Is miltu, kiausinio, pieno ir nuplikytu kmynu uzmaisyti tirstoka tesla. Is teslos formuoti pirstelius. Sudeti juos i skarda ir kepti kol grziai parus. Valgyti su grietine. SKANAUS!!! (Simona)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kmyn