Dvisluoksnis obuolių pyragas

Ingridientai:

Šviesi tešla

150 gramų miltų,
50 gramų cukraus,
50 gramų sviesto,
2 kiaušiniai,
50 gramų grietinės,
truputis druskos,
0,5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Kakavinė tešla

120 gramų miltų,
2 nedideli kiaušiniai,
100 gramų sviesto,
150 mililitrų pieno,
100 gramų cukraus,
40 gramų ar kiek daugiau kakavos,
žiupsnelis maltos kavos,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
dubenėlis smulkiai pjaustytų obuolių

Gaminimas

Abiejų tešlų ruošimas iš dalies toks pat: ištrinti su cukrumi ir vanil. cukrumi sviestą, įberti truputį druskos, įmušti po vieną kiaušinius ir tešlas gerai išplakti.

Į šviesią tešlą įdėti grietinės, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šia tešla iškloti kepimo formos dugną.

Pieną, sumaišytą su dalimi cukraus pakaitinti, įberti kakavos, truputį maltos kavos ir maišant, kad kakava gerai išsimaišytų, pakaitinti iki užvirimo. Palikti kiek atvėsti. Į antrą tešlą pilti paruoštą kakavą, taip pat miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišius tešlą iki vienalytės masės, suberti pjaustytus obuolius. Tamsią kakavinę tešlą sukrėsti ant šviesios.

Pyragą dėti į įkaitusią orkaitę ir kepti apie 180 laipsnių temperatūroje. Kurį laiką pakepus į kepinį įbesti medinį pagaliuką. Jie ištraukus jis bus sausas, prie jo nebus prilipusi tešla - pyragas iškepęs.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!