Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuolių įdaru

Ingridientai:
4 vidutinio dydžio krepšeliams:

300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
70 g razinų;
4 valg. š. romo;
300 g rūgštokų obuolių;
1 arb. š. cinamono;
2 valg. š. medaus;
2 valg. š. cukraus;
3 baltymai;
Riebalų formelėms ištepti;
Miltų kočiojimui.
Gaminimas
Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir sudėti ant lentos. Razinų kauburėlį kiek pakapoti dideliu peiliu, kad beveik visos būtų įpjautos. Paskui suberti į dubenėlį ir užpilti romu. Palaikyti 1 val., kad susigertų romas. Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir išimti sėklalizdžius. Juos aštriu peiliu supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su cinamonu, razinomis ir pašildytu medumi.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riebalais ištepti keturias 10 cm skersmens formeles. Sluoksniuotą tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos (jei naudojate šaldytą- prieš tai atšildyti) ir įkloti į formeles. Iš likusios tešlos išspausti 4 „dangtelius“. Į formeles dėti obuolių įdarą. Tešlos kraštus aptepti baltymais, uždėti „dangtelius“ ir kiek prispausti pirštais. „Dangtelių“ viršų taip pat aptepti baltymais. Paruoštus krepšelius dėti į orkaitę ir kepti 20-25 min. Dar karštus pyragėlius išimti iš formelių ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!