Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuolių įdaru

Ingridientai:
4 vidutinio dydžio krepšeliams:

300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
70 g razinų;
4 valg. š. romo;
300 g rūgštokų obuolių;
1 arb. š. cinamono;
2 valg. š. medaus;
2 valg. š. cukraus;
3 baltymai;
Riebalų formelėms ištepti;
Miltų kočiojimui.
Gaminimas
Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir sudėti ant lentos. Razinų kauburėlį kiek pakapoti dideliu peiliu, kad beveik visos būtų įpjautos. Paskui suberti į dubenėlį ir užpilti romu. Palaikyti 1 val., kad susigertų romas. Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir išimti sėklalizdžius. Juos aštriu peiliu supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su cinamonu, razinomis ir pašildytu medumi.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riebalais ištepti keturias 10 cm skersmens formeles. Sluoksniuotą tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos (jei naudojate šaldytą- prieš tai atšildyti) ir įkloti į formeles. Iš likusios tešlos išspausti 4 „dangtelius“. Į formeles dėti obuolių įdarą. Tešlos kraštus aptepti baltymais, uždėti „dangtelius“ ir kiek prispausti pirštais. „Dangtelių“ viršų taip pat aptepti baltymais. Paruoštus krepšelius dėti į orkaitę ir kepti 20-25 min. Dar karštus pyragėlius išimti iš formelių ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!